Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πέταξε η ψυχή της κ. Μαρίας Γ. Γάκη στον ουρανό


Πέταξε η ψυχή της
κ. Μαρίας  Γ.  Γάκη
στον ουρανό, κοντά στον Πατέρα μας,
 στη ζωή που δεν έχει πόνο, λύπη ή στεναγμό.

Αγαπητή μας κ. Μαρία είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις στην αγαπημένη σου οικογένεια και σε μας που σε γνωρίσαμε. Μας παρηγορεί ως πιστά μέλη του σώματος του Χριστού ότι μετέβηκες «ἐκ τοῦ θανάτου πρὸς τὴν ζωήν» την ημέρα που εορτάζει η «Παναγία η Βοήθεια» εις την οποία είχες ιδιαίτερη ευλάβεια μετά του συζύγου σου αγαπητού μας κ. Γιώργου.
Προσευχόμαστε στον Κύριο να καλύψει το κενό, να γλυκάνει τον πόνο του αποχωρισμού και κατά το παράδειγμα και τις παρακαταθήκες  σας να στηριχθούν τα παιδιά και τα εγγόνια σας στην πίστη που τους δίδαξες, γιατί εμείς δεν πρέπει να θρηνούμε και να λυπούμαστε όπως «οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα».
Υπέμεινες και σήκωσες τον σταυρό της ασθενείας σου με πίστη, χαμόγελο, υπομονή και καρτερία, με την άπλετη συμπαράσταση του συγκυρηναίου συζύγου σου, ως το τέλος που σε κάλεσε ο Κύριος κοντά Του.
Εσύ αναχώρησες για την όντως ζωή, αλλά μας αφήνεις ανάμνηση αρχόντισσας, εκλεκτής συζύγου, υπόμνημα μητέρας και γιαγιάς.
Είμαστε βέβαιοι ότι έφυγες για την Άνω Ιερουσαλήμ, που είναι πλημμυρισμένη από την Αγάπη και το Φως του Αναστάντος Χριστού και Θεού μας. Αναπαύσου, αγαπημένη μας κ. Μαρία, στην αγκαλιά του Αγαπημένου σου.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας των ημερών τούτων, δεν θα μπορέσω να σας αποχαιρετήσω, όπως και όλοι οι άλλοι που σας αγαπούσαν. Θα προσευχηθώ στην "κατ'  οίκον" Εκκλησία. 
Στο σύζυγο και τα παιδιά σας εκφράζω την θλίψη μου.

Χριστός Ανέστη κ. Μαρία
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου!


Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

4 σχόλια:

EfiK είπε...

Πάντα θα θυμάμαι έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, μα πολύ δυναμική, χαμογελαστή, γεμάτη αγάπη, δίπλα στον κύριο Γιώργο, με μια αγάπη μεγάλη που δημιούργησε μια οικογένεια ευλογημένη!
Καλή Ανάπαυση να έχει!
Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο άλλα μια Μαρία προστέθηκε στη χορεία των Αγίων Μυροφόρων γυναικών. Και η κ. Μαρία εχει και αυτή μύρα πολλά να προσφέρει στο γλυκύ Ιησού, τον Αναστάντα εκ νεκρών. Την πολυτεκνία και ευτεκνία της, τη σιωπή της, τη διάκριση, την ευγένεια της καρδίας της, την πίστη στον Αναστάντα και τη Μεγάλη Μάνα την Παναγιά, το Σταυρό της ασθενείας της. Ευχόμαστε η κ. Μαρία μετά μύρων προσελθούσα και ορώσα τον Κύριον να πρεσβεύει υπέρ την οικογενείας της και όλων ημών. Χριστός Ανέστη.
π.Γ.Μάντζιος

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία της η μνήμη.
Εκλεκτή κυρία με τα όλα της. Χωρίς πολλά λόγια και σχόλια. Ας της μοιάσουν στον χαρακτήρα και άλλες γυναίκες. Ο πατέρας της υπήρξε υπόδειγμα θεολόγου. Έφυγε σύντομα η κ. Μαρία για τον Ουρανό.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην Αναστάσιμη χαρά σήμερα που γιορτάζει η Παναγία η Βοήθεια έφυγες για την αιωνιότητα αγαπημένη μου Μαρία με τα χέρια γεμάτα από καλά και θεάρεστα έργα και την ψυχή στολισμένη με αρετές.
Η Παναγία η Βοήθεια που αγαπούσες και εμπιστευόσουν να σε οδηγήσει στα παμφωτα μέρη του Παραδείσου για να ξεκουράζεσαι,να ευφραινεσαι,να δοξολογείς και να προσεύχεσαι για τον αγαπητόν σου σύζυγο, τα ευλογημένα παιδιά και εγγόνια σου και για εμάς, καθώς κι εμείς θα σε θυμόμαστε με αγάπη για πάντα.
Αιωνία σου η μνήμη

Βάσω Παναγιωτοπούλου