Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κοινή προσευχή για την Πανδημία στα Ιεροσόλυμα


Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ισραήλ, εκπρόσωποι θρησκειών, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος πραγματοποίησαν κοινή προσευχή στην Ιερουσαλήμ, ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ria novosti, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πνευματικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν σε έναν ανοιχτό χώρο για να προσευχηθούν όλοι μαζί, ενώ το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της εκδήλωσης.
Η προσευχή πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, με το βλέμμα στραμμένο στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ


«Αυτή η νέα τρομερή πραγματικότητα έχει επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το φύλο και τη φυλή. Με πίστη στην αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσευχή για υγεία και ενότητα» – αναφέρει το κοινό μήνυμα που εξεδώθη από τους θρησκευτικούς ηγέτες και την υπηρεσία Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.
Σήμερα, στο Ισραήλ, σύμφωνα με την εντολή διαταγή του Υπουργείου Υγείας, όλοι οι χώροι θρησκευτικής λατρείας είναι κλειστοί και η προσευχή επιτρέπεται σε εξωτερικούς χώρους και σε μικρές ομάδες ανθρώπων που τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη χαρά στον Εξαποδώ δίνουν οι απαγορευμένες απο τους ι. Κανόνες συμπροσευχές.

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστής

ΧΡΟΝΗΣ είπε...

Αυτό επιτρέπεται στον επίσκοπο Ιεροσολύμων; Ο ευρών αμειφθήσεται...

Ανώνυμος είπε...

Τι το ψαχνετε;
Η κατρακυλα της Εκκλησιας ως διοικηση παντα, διοτι ως Σωμα Χριστου ποτε δε νικαται, εχει ηδη ξεκινησει.
Σας κανει εντυπωση μια προσευχουλα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Με την παράβαση των θείων Κανόνων της Εκκλησίας και την ισοπέδωση των δογμάτων, όχι καλό δεν γίνεται μόνο, αλλά και θείες τιμωρίες προκαλούμε!

Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Ο υπέρμαχος της Πανορθοδόξου για το Ουκρανικό και φίλος των Ρώσων και των Σέρβων στην Σύνοδο που κάναν για το ίδιο θέμα ακολουθεί τον Βαρθολομαίο στις πανθεϊστικές προσευχές. Όλοι είναι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή, ντροπή, ντροπή !!!
Περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα ?

S N TH football blog είπε...

Άρα μας κλείσανε εμάς στο σπίτι για να κάνουνε αυτοί συμπροσευχές όπως έκανε και ο Σικάγου Ναθαναήλ.
Γιατί να μην λειτουργηθούμε κι εμείς σε υπαίθριους χώρους τηρώντας τις αποστάσεις όπως γίνεται στις άλλες ορθόδοξες χώρες;

S N TH football blog είπε...

Να τι κάνει ο κοροναιός !!!

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί να μην λειτουργηθούμε κι εμείς σε υπαίθριους χώρους τηρώντας τις αποστάσεις όπως γίνεται στις άλλες ορθόδοξες χώρες;"

Πολύ σωστή η απορία σας. Περιμένει απάντηση ειλικρινή.

Ελληνάς

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, μη βάζεις τέτοιες ανορθόδοξες ειδήσεις.
Δεν προσφέρουν τίποτα!

Λεωνίδας

Ανώνυμος είπε...

9:11 μμ
Αν τα κατακρίνει ο διαχειριστής καλά κάνει για να ενημερώνονται οι πιστοί πόσο προχωρεί η αίρεση του οικουμενισμού...

Ανώνυμος είπε...

είναι κακό δηλαδή να επικαλείται ο καθένας τον Θεό με τον δικό του τρόπο; Απο πότε δηλαδή οι εικόνες Θεού, οι συνάνθρωποι μας δηλαδή, πρέπει να αποφεύγονται στη ζωή μας; Δεν έκανε καμία υποχώρηση στα δόγματα της πίστεώς μας, γαιτί τέτοιο μίσος; Το τερματίσατε αδελφοί το ορθοδοξόμετρο....
Σκεπτόμενος, χωρίς διακρίσεις, Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Μίσος έχεις εσύ προς την Ορθοδοξία 11:18 μμ και θέλεις να μας επιβάλλεις την πανθρησκεία αλεπουδίστικα και βλέπεις μίσος εκεί που δεν υπάρχει οικουμενιστά ανώνυμε!!!
Ντροπή σου ψεύτη και υποκριτή!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:18 μμ
Δεν είσαι σκεπτόμενος χωρίς διακρίσεις χριστιανός όπως θέλεις να νομίζεις. Είσαι σκεπτόμενος ο,τι σου σερβίρουν οι οικουμενιστές και οι νεοταξίτες!!!
Σκεπτόμενος οικουμενιστικά οικουμενιστής είσαι!!

Ανώνυμος είπε...

Τρελλάθηκες Οικουμενιστικά σκεπτόμενε χθεσινέ ανώνυμε 11:18 μμ και ονομάζεις μίσος το να καταδικάζουν οι Ορθόδοξοι τις αντιεκκλησιαστικές παρανομίες των συμπροσευχών;;;;
Πας καλά;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό να προσπαθεί να επιβάλλει την πανθρησκεία με υποκρισίες για "μη υποχώρηση στα ορθόδοξα δόγματα", ο ανώνυμος 11:18 μμ με ξεκάρφωτες διαβολές κατα των πιστών που μένουν πιστοί στα παραγγέλματα της Ορθοδοξίας!

Αντιαιρετικός

Όχι στην αίρεση!!! είπε...

Η κοσμική και οικουμενιστική "λογική" ξεχειλίζει από τα πατζάκια του φανατισμένου Ψευτοχριστιανού 24-4, 11:18 μμ που αλεπουδίστικα βλέπει ...μίσος στην ορθόδοξη εφαρμογή των Ιερών Κανόνων!!!!!! Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιορείτης μοναχός Βλάσιος έγραψε σε άρθρο του στον "Ορθόδοξο Τύπο" πολύ σωστά μαζί με άλλα.

"Οἱ Αἱρετικοὶ καὶ οἱ Ἀλλόθρησκοι δὲν ἔχουν Ἱεροὺς Κανόνες ποὺ νὰ τοὺς ἀπαγορεύουν τὶς συμπροσευχές. Οἱ Ὀρθόδοξοι ὅμως Χριστιανοί ἔχουν. Καὶ ἄν δὲν ἀνανήψουμε, θὰ μᾶς ζητηθεῖ λόγος ἐν Ἡμέρᾳ Κρίσεως, γιαυτὲς τὶς συμπροσευχὲς μετὰ τῶν εὑρισκομένων στὴν πλάνη καὶ στὸ σκότος. Διάλογον ναί, συμπροσ­ευχὴ ὅμως ὄχι! Διότι προκαλοῦν οἱ συμπροσευχὲς σκάνδαλο στοὺς πιστοὺς καὶ στοὺς ἀπίστους ἀδιαφορία, γιὰ νὰ γνωρίσουν τὴν ἀληθινὴ πίστη."

Αυτά δεν τα ξέρει ο αυτοαποκαλούμενος "Σκεπτόμενος, χωρίς διακρίσεις, Χριστιανός"; Και τότε πώς θέλει να είναι Χριστιανός;

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πώς ο διαχειριστής έβαλε το ολοφάνερα συκοφαντικό σχόλιο του Οικουμενιστή 11:18 μμ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αγάπη ανώνυμε 11:18 μμ, η περιφρόνηση των ι. Κανόνων.
Είναι δυσσέβεια μεγάλη που δεν κάνει καλό στους ανθρώπους.

Φωτεινός

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς άσχετο το σχόλιο 11:31μμ!
Τί σχέση έχει η προσευχή του Προφήτη Ηλία με τις απαγορευμένες συμπροσευχές; Καμία!