Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Μια συμβολή στην αποτροπή της βλαστήμιας - Γιώργος Παπαδόπουλος


Γιώργος Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

Mὴ δῶτε τὰ ἅγια τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ἔμπροσθεν τῶν χοίρων
Και να που τα χρήματα έκαναν τους έλληνες μαριονέτες των εργαστηριακών κατασκευασμάτων. Ο,τι πει η μάνα τηλεόραση…Τώρα πρέπει να σηκωθείς, τώρα πρέπει να κάτσεις, τώρα πρέπει να μείνεις στο σπίτι εσύ που άλλοτε σπαταλούσες τα λεφτά σου στα κέντρα και στα ξενύχτια. Τώρα στρατιωτάκι. Σε ό,τι  σου πουν. Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί είσαι οκνηρός και εγωιστής. Ναι καλά άκουσες. Σε βόλεψε να κλειστείς στο σπίτι επειδή κανείς  δεν έβαλε ακόμα χέρι στην τσέπη σου .Έμπαινες και χάζευες ώρες ατελείωτες στο internet και δε σε ένοιαζε να αγωνιστείς.
Σε βόλεψε επειδή είσαι εγωιστής και θέλησες να προστατέψεις τον εαυτό σου. Λες και η μοναδική αρρώστια που κυκλοφορεί είναι  αυτή. Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχεις κίνδυνο από οτιδήποτε άλλο;

Και τώρα που τα πράγματα κατευθύνονται στην πολυδιαφημιζόμενη κανονικότητα ξεσπά και η βλαστήμια ξανά. Και εσύ κάθεσαι έλληνα απλά και ακούς; Αν σε κλέψουν ουρλιάζεις, αν σου καταπατήσουν τη γη φτάνεις στα άκρα. Εδώ τι κάνεις;
Και συ που βγαίνεις και καλείς τον εαυτό σου άλλοτε πολιτικό ,άλλοτε γιατρό γιατί όχι και στρατηγό πώς τολμάς;
Ποιος σου είπε ότι σου πέφτει καν  λόγος  να κρίνεις αν πρέπει να κοινωνεί κανείς ή όχι;
Τι είσαι; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα; Μείνε στο σπίτι σου αφού αυτό απαιτείς από όλους. Κλειδώσου μέσα για να… σωθείς και κλείδωσε και τη γλώσσα σου! ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!
Βάζεις στην άκρη την εκκλησία για να δίνεις εσύ ευλογία; Ποιος σου είπε ότι έχεις το δικαίωμα ΕΣΥ να αποφασίζεις αν θέλεις να κοινωνήσεις.
Ξεκόλα από την υπερβολική αλαζονική συμπεριφορά που οδηγεί σε υπέρβαση του ηθικού και θεικού νόμου που αν ήσουν στην αρχαία τραγωδία θα σου επέφερε την τιμωρία.
Δεν διαλέγεις εσύ αλλά η εκκλησία που αν την ρωτήσεις κανονικά όχι μόνο δεν θα σου επιτραπεί να διανοηθείς καν να κοινωνήσεις αλλά αν αφεθεί ελεύθερη θα σε αφορήσει.
Τι κατάντια να έχεις λόγο για όλα. Αλλά μην ξεχνάς ότι όπως λέει ο λαός έχει η γη γυρίσματα… Μερικά σφάλματα είναι μη αντιστρέψιμα. Και αυτό ,να βάζεις στο στραβό σου στόμα τέτοια λόγια είναι βαρύ  και ασήκωτο.
Επιτέλους χρειάζεται να σταματήσει η σατανική προπαγάνδα. Φώναξε έλληνα από το μπαλκόνι αν αυτό σε βολεύει, φώναξε από τη βόλτα σου ή από ότιδήποτε άλλο:
Mὴ δῶτε τὰ ἅγια τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ἔμπροσθεν τῶν χοίρων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ορθά τα γράφει ο κος Παπαδόπουλος. Αν είχαμε τέτοιους δημοσιογράφους στα πουλήμενα κανάλια όλη η χώρα θα ήταν διαφορετική. Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Η υπομονή έχει και τα όρια της... Ως πότε θα υπομένουμε την άδικη δίωξη της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα και των μυστηρίων της; Μήπως ένα STOP απρόσμενο-ως θεία δίκη στους υπευθύους & στους συντελεστές του "παραφρονου πειράματος" - θα δώσει πίσω τα αυτονόητα (δικαιώματα & αξιοπρέπεια);
Εύγε κ. Παπαδόπουλε για το άκρως ρεαλιστικό και διδακτικό άρθρο σας!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι εάν οι ''ανησυχούντες'' τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν κινδυνεύουν να τους μεταδώσουμε ιούς εμείς οι ''αμετανόητα''μεταλαμβάνοντες. Εξ άλλου είναι πλέον ή βέβαιον ότι εφεξής οι μεταξύ μας επαφές θα περιορισθούν στις απολύτως,στις εντελώς απολύτως αναγκαίες. Συνεπώς ας μην...''ανησυχούν''.