Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Να μην αγανακτούμε με εκείνους που είναι βλάσφημοι - Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης


Να μην αγανακτούμε με εκείνους που είναι βλάσφημοι, αντίθεοι, διώκτες κ.λπ. Η αγανάκτηση κάνει κακό. Τα λόγια τους, την κακία τους να μισήσουμε, ούτε να αγανακτούμε εναντίον τους. Να προσευχηθούμε γι' αυτούς. Ο Χριστιανός έχει αγάπη και φέρεται ανάλογα.
 Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

6 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Εξαρτάται από την περίπτωση. Αλλιώς θα αντιμετωπίσεις τον τρελλαμένο,τον εκτός εαυτού, τον από κακή συνήθεια και ασυναίσθητα βλασφημούντα και αλλιώς τον μεθοδευμένα, εν ψυχρώ, με πρόθεση προσβολής και προκλήσεως των πιστών δημοσίως κοπρίζοντα Εκείνα που νοηματοδοτούν την ύπαρξή σου.Νομίζω ότι γι΄ αυτούς παραγγέλλει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.''σύντριψον αυτού την σιαγόνα αγίασόν σου την χείρα''.

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια αυτά του αγίου Πορφυρίου να τα δουν περισσότερο απο όλους εκείνοι οι οπαδοί της πλάνης της υποχρεωτικής-καταναγκαστικής αποτείχισης που αγανακτούν εναντίον των Αντιοικουμενιστών που δεν αποτειχίζονται!!!!!!

Αντισχισματικός και Αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κο Λουκάκη που με τεράστια αυτοπεποίθηση διορθώνει τον Άγιο, φυσικά χρησιμοποιώντας τα τσιτάτα άλλων αγίων! Αμ πώς;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 5:14 μ.μ.
Παρεξηγείς τον κ. Λουκάκη.

Φιλακόλουθος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε-και όχι βέβαια απρόσωπε- 5:14 δεν ''διορθώνω'' τον Άγιο Πορφύριο αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το Άγιο Πνεύμα καταυγάζει τους Αγίους μας και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να διαφωνούν σε κεφαλαιώδους σημασίας θέματα όπως αυτό της θεομίσητης βλασφημίας και επειδή ο Άγιος στην συγκεκριμένη συμβουλή του δεν εξειδικεύει αλλά μιλάει γενικά(''Να μην αγανακτούμε με εκείνους που είναι βλάσφημοι,αντίθεοι,διώκτες κλπ...''),θεώρησα ότι μου παρεχόταν ένα επιτρεπτό περιθώριο παρεμβάσεως προς άρσιν της φαινομενικής μεταξύ των δύο Αγίων ασυμφωνίας.Εξ΄άλλου και ο κοσμικός νομοθέτης προέβλεπε στην κάκιστα αποσυρθείσα διάταξη του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα φυλάκιση μέχρι δύο ετών στην κακόβουλη βλασφημία και μόλις έξι μήνες όταν φανέρωνε έλλειψη σεβασμού προς το θείο.Ελπίζω οι εξηγήσεις μου να διασκέδασαν τυχόν σκανδαλισμό σου.ΥΓ Οι παραινέσεις,συμβουλές και εντολές των Πατέρων της Εκκλησίας δεν είναι ''τσιτάτα''.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα είπε ο κ. Γεώργιος Λουκάκης.