Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

«Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου»


«Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου»

Τὰ λόγια αὐτὰ τοῦ Κυρίου μας βρῆκαν ἰδιαίτερη ἀπήχηση στὶς ψυχὲς τῶν ἁγίων Πατέρων. Κοινὸ χαρακτηριστικὸ γνώρισμα, ὅλων αὐτῶν τῶν φρουρῶν τῆς πίστεώς μας, εἶναι ἡ φωτεινή τους ζωή. Εἶχαν «ἐν τοῖς στέρνοις αὐτῶν», μέσα τους, τὸ «φῶς τοῦ κόσμου», τὸν Χριστὸ καὶ γι᾽ αὐτὸ ἀκτινοβόλησαν καὶ ἀναδείχθηκαν «φωστῆρες ἐν κόσμῳ» (Φιλ. β´ 15).

Οἱ «σεπτοὶ Πατέρες», ὅπως στὸ παρελθόν, ἔτσι καὶ σήμερα μᾶς καθοδηγοῦν. Ἡ διδασκαλία τῶν ἁγίων Πατέρων εἶναι καθαρὴ.

Αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι μίλησαν καὶ ἔγραψαν γιὰ τὸν Ἰησοῦ Χριστό, οἱ «Χριστοκήρυκες», ἦταν πρωτίστως «Χριστοφόροι» καὶ «Θεοφόροι». Ἔτσι «ἐκ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας» τους τῆς ἁγίας, μιλοῦσε τὸ χρυσὸ καὶ θεῖο στόμα τους.

ἄνθρωπος χωρὶς τὸ φῶς τῶν Πατέρων παρασύρεται στὰ σκοτεινὰ καὶ ὀλισθηρὰ μονοπάτια τῆς αἱρέσεως. Εὐτυχεῖς ὅμως ἐμεῖς, οἱ ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ποὺ ἔχουμε ὅσα «θεογράφως διεχάραξαν», οἱ στῦλοι αὐτοὶ τῆς Ὀρθοδοξίας.


να τοὺς ἐνδιέφερε: Ἡ κορωνίδα τῆς δημιουργίας, ὁ ἄνθρωπος, νὰ ὑψωθεῖ, νὰ πλησιάσει τὸν Θεό, νὰ «θεωθεῖ». Μιὰ νέα κτίση, μιὰ πραγματικὴ ἀνοικοδόμηση νὰ γίνει ὕστερα ἀπὸ τὸν σεισμὸ τῆς ἁμαρτίας. Γι᾽ αὐτὸ καὶ ἐργάστηκαν καὶ ἀγωνίστηκαν σ᾽ ὅλη τους τὴ ζωή.

 Τὸ παράδειγμά τους ἂς μᾶς ἐμπνέει πάντοτε. Ἂς μάθουμε καὶ μεῖς νὰ βλέπουμε τοὺς ἄλλους ὡς ἀνθρώπους, ὡς ψυχές, ὡς ναοὺς τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος.

Καὶ ἂς προσπαθήσουμε «μηδένα ἐξουθενεῖν ἢ βδελύσσεσθαι», ἀλλὰ νὰ συμπεριφερόμαστε μὲ κατανόηση στοὺς συνανθρώπους μας, μὲ στοργὴ καὶ ἀγάπη ὅπως οἱ «θεοφόροι Πατέρες».

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω τόσο "φωτεινό" το πρόσωπο σου όπως άλλες φωτογραφίες.
Φαίνεται θα είναι απο την πνευματική κατρακύλα των τελευταίων εβδομάδων με το άνισο κόψιμο των σχολίων των Ορθόδοξων σχολιαστών.

Ανώνυμος είπε...

Πνευματική κατρακύλα έχουν πολλοί από τους σχολιαστές σου με τις σαχλοτιτες τις οποίες γράφουν Δεν είναι ανάγκη να δημοσιεύεις την κάθε ανοησία του καθενός που σε επισκέπτεται Εκτός και αν το κάνεις για τρολάρισμα. Βέβαια πρέπει να πω ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία την οποία σου κάνει διότι αφού δημοσίευσες αυτό το σχόλιο είμαι σίγουρος ότι δεν είναι άνισο το κόψιμο των σχολείων που σε κατηγορεί ο κύριος η κυρία

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πάντα οφελημος στα πνευματικά τα οποία κατά καιρούς δημοσιεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Επιεικώς απαράδεκτο και αγενές το σχόλιο του 1,50 λυπούμαι βαθύτατα για αυτόν. Πέφτει τόσο χαμηλά σε ένα τόσο εμπνευσμένο άρθρο

Ανώνυμος είπε...

"Ὁ ἄνθρωπος χωρὶς τὸ φῶς τῶν Πατέρων παρασύρεται στὰ σκοτεινὰ καὶ ὀλισθηρὰ μονοπάτια τῆς αἱρέσεως. Εὐτυχεῖς ὅμως ἐμεῖς, οἱ ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ποὺ ἔχουμε ὅσα «θεογράφως διεχάραξαν», οἱ στῦλοι αὐτοὶ τῆς Ὀρθοδοξίας."

Πολύ σωστό αλλά χρειάζεται συμφωνία λόγων και πράξεων.
Οχι τα λόγια Ορθόδοξα μερικές φορές και μετά βάζουμε άρθρα παπών, καρδιναλίων, οικουμενιστών φαναριωτών και άλλων οικουμενιστών!!!

Ορθόδοξος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω λάθη στην ανάρτηση του διαχειριστή. Αλλά...
Αλλά.... Ο Φαναριώτικος οικουμενισμός τα καταστρέφει όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια αναστάσιε για αυτά τα πύρινα λόγια τα οποία έγραψες και τους πατέρες της εκκλησίας μας ευχηθούμε και όσοι τα διαβάζουν να κατανοήσουν τα λάθη τα οποία κάνουν και να έρθουν εις μετάνοια αγαπώντας τον συνάνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θα κρίνουν τη φωτεινότητα του προσώπου πολύ ψηλά τον έχουν πάρει τον αμανέ ορισμένοι από τους αναγνώστες κρίμα Κρίμα για αυτούς

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον διαχειριστή να μετανοήσει.
Μην τον παραπλανάται με τις κολακείες σας και μην κακολογείται τους σχολιαστές που τον σπρώχνουν στην καλή μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

3:23 μμ

Να λυπάσαι για τον εαυτό σου που δεν καταλαβαίνεις το σωστό σχόλιο.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 19 Ιουλίου 2020 - 1:50 μ.μ.

Αγαπητέ μου, μάλλον η πνευματική μου κατρακύλα, θα έχει γίνει από πέρυσι τον Ιούνιο. Διότι από τότε είναι η φωτογραφία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Λάρνακας. Δεν είναι των τελευταίων εβδομάδων όπως συμπεραίνεις.
Με την αγάπη μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εντάξει διαχειριστή. Έκανε μια υπόθεση ο σχολιαστής. Μια σκέψη έκαναν οι άνθρωποι για να σε προβληματίσουν και να καταλάβεις την σχέση του κοψίματος των ορθόδοξων σχολιων και των οικουμενιστικών φαναριώτικων αναρτήσεων με την πνευματική πτώση.
Σήμερα ίσως οι φωτογραφίες να είναι ακόμα πιο σκοτεινές. Αλλά και στην περίπτωση που φαίνεται σε φωτογραφία και στην περίπτωση που δεν φαίνεται η πνευματική πτώση ΙΣΧΥΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετα τί σου λένε οι οικουμενιστές για τους ορθόδοξους σχολιαστές, και οι ορθόδοξοι σχολιαστές σου τα γράφουν απο αγάπη. Για να διορθωθείς.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο 19 Ιουλίου 2020 - 7:59 μ.μ.

Εσύ έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ αν νομίζεις ότι ο καθένας άνθρωπος δεν έχει κρίση για να κρίνει την φωτεινότητα ενός προσώπου σε μια φωτογραφία σε σύγκριση με άλλες φωτογραφίας!!!
Αυτό είναι στην κρίση του καθενός που έχει μάτια και μπορεί να κρίνει.
Πολύ ψηλά πήρες τον αμανέ που θα στερήσεις στους σχολιαστές την κρίση, για να παρασύρεις τον διαχειριστή στην οικουμενιστική κατρακύλα και στο κλείσιμο της φωνής των ορθόδοξων σχολιαστών!!!

Κάποιος κρίση έχων

Ανώνυμος είπε...

Κακόμοιρε Κωστόπουλε τι σου έμελε να πάθεις που ιστολόγιο ήθελες να φτιάξεις. Προσωπικά με ωφελούν οι δημοσιεύσεις σου. Με καταρτίζουν πνευματικά. Με ενημερώνουν. Ένα περιοδικό που με έφερναν το διέκοψα γιατί κάθε χρόνο ήθελαν χρήματα. Εσύ μας τα προσφέρεις όλα δωρεάν και καθημερινά. Συμφωνώ μαζί σου ότι όλα τα σχόλια δεν πρέπει να τα δημοσιεύεις με πρώτα και καλύτερα αυτά που έχουν την ίδια καραμέλα του οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ και σεβαστέ κ. Κωστόπουλε. Οι δημοσιεύσεις σας έχουν πάντα κάτι να προσφέρουν. Τα έγραψα και στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο το οποίο σας έστειλα. Νομίζω ότι ορισμένα από τα σχόλια των αναγνωστών σας μειώνουν το καλό όνομα που έχει πανελλήνια το έγκριτο «Αναστάσιος» σας παρακαλώ μην μας τυραννάτε με δημοσιεύσεις ανούσιων τοποθετήσεων.

Ανώνυμος είπε...

7:59 μ.μ.
Γιατί να μην έχουν οι σχολιαστές το δικαίωμα να πούν λόγο διορθωτικό;
Γιατί να έχουν το δικαίωμα μόνο οι ίδιοι που γράφουν τα βλαβερά κολακευτικά σχόλια;;
Δεν το καταλαβαίνω!

Ανώνυμος είπε...

Τάσο μην σε παρασέρνουν οι οικουμενιστές σαν τον οικουμενιστή ανώνυμο 1:05 και 1:09 που τον τσουρουφλίζουν οι αλήθειες για τον οικουμενισμό και τις ονομάζει υποτιμητικά "καραμέλα του οικουμενισμού." και ζητά με αναίδεια να τις κόβεις!!!
Πρόσεχε διαχειριστή!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε ένας κρίνεται,
από τα γραφόμενά του
Με ή χωρίς σχόλια,
είς τά κείμενά του.
Καλύτερο είναι τό κρασί,
το πολυκαιρισμένο
Καί όχι εκείνο το κρασί
το νεροξυνισμένο.
Μία είναι η ΟΔΌΣ,
η Θεία χαραγμένη
Είναι η ξεκάθαρη
και όχι μπερδεμένη..

Ανώνυμος είπε...

Αν τελικά καταλήξει σε αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο και ωφελήσει τόσους όσους εβλαψε με τις οικουμενιστικές αναρτήσεις τότε καλά θα έχει κάνει ο Τάσος και έφτιαξε ιστολόγιο.

Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Αν ως ουκουμενιστκά λένε τις ειδήσεις και τα κείμενα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ή τις δημοσιεύσεις σχετικά με των Διάλογο των Εκκλησιών ή και θεολογικά κείμενα που υπογράφουν σπουδαίοι θεολόγοι που δεν είναι του Ορθοδόξου δόγματος οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα. Να τους υπενθυμίσω ότι οι σπουδαιότεροι καθηγητές των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος έχουν λάβει μέρος και έχουν καταθέσει απόψεις και συγγράμματα.
Σας συγχαίρω κ. Αν. Κωστόπουλε για τις επίκαιρες κυριακάτικες αγιογραφικές παρεμβάσεις σας.
Πάντα μας ωφελούν και μας διδάσκουν.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα γράφει ο κ. Ιστολόγος είναι ξεκάθαρα με κατοχύρωση αγιογραφική και Πατερική. Ποτέ δεν τα λέει μπερδεμένα όπως άλλοι σε άλλα ιστολόγια στρατευμένα όχι στην αλήθεια αλλά στην ιδεοληψία τους.

Ανώνυμος είπε...

Μην σε πτοούν τα όσα γράφουν μερικοί που σε καλούν κατά διαστήματα σε αλλαγή στροφής του μπλοκ. Αυτό το κάνουν γιατί γνωρίζουν την δύναμη που έχεις στο πληκτρολόγιό σου. Τους πονούν τα άρθρα σου γιατί κονιορτοποιούν αυτά που θέλουν να προωθήσουν αυτοί. Από την άλλη γνωρίζουν ότι έχεις δύναμη ενώ τα φιλικά τους μπλοκ δεν έχουν πέραση. Αν δεν είχες δύναμη δεν θα ασχολούνταν μαζί σου. Συνέχισε δυναμικά μην τους ακούς. Γράφε τις αλήθειες για να πληροφορείς την διακονία σου, τον κόσμο σου, τον λαό σου. να κάνεις την προσευχή σου για να παίρνεις δύναμη και να μας καθοδηγείς. Ο Κύριος είναι κοντά σου. Μην σε φοβίζουν όσοι σου γράφουν αυτά περί μετάνοιας. Να είσαι σε επαφή με τον πνευματικό σου και συνέχιζε. Είσαι αναγκαίος. Σε πολεμούν διότι γνωρίζουν ότι υπηρετείς «τὸ φῶς τοῦ κόσμου» ενώ αυτοί γκριζάρουν σε παρεκκλησιαστικές ατραπούς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι επικριτές σας τα γράφουν σε ένα κατ’ εξοχήν δομημένο πνευματικό κείμενο;
Προσπαθούν να σας φιμώσουν;
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που σας τα λέγουν χωρίς να τολμούν να υπογράψουν;
Γέμισε ο κόσμος από άνανδρα υποκείμενα οι οποίοι θεωρών τον εαυτό τους χριστιανό. Αυτό και αν είναι βλασφημία.-

Ανώνυμος είπε...

Μην τους ακούς το ιστολόγιο σου είναι ΦΩΣ Χριστού σε όλο τον κόσμο που σε διαβάζει. Καθημερινά μας οδηγείς με τα γραπτά που μας παρουσιάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα με τον π. Νεόφυτο.

Η αλήθεια είναι ότι οι σπουδαιότεροι καθηγητές των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος ήταν και είναι αντιοικουμενιστές.
Ας το πάρει χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή μην δέχεσαι τις συκοφαντίες
των άνανδρων ανώνυμων κατα των Ορθόδοξων σχολιαστών που σε αγαπούν και θέλουν να διορθωθείς.
Σε θέλουν μαζί τους στον βούρκο της αίρεσης να τους κάνεις παρέα.
Μην τους κάνεις το χατήρι!!!
Πρόσεχε διαχειριστή τους αλεπουδένιους κόλακες που τρέφουν τον εγωισμό σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Μου είναι αδύνατον να καταλάβω γιατί αφού τους κόβεις τα σχόλια επιμένουν να μπαίνουν και συνεχίζουν να σχολιάζουν. Το έχεις ξεκαθαρίσει κατά καιρούς και το έχεις δηλώσει ότι με όσα δεν συμφωνείς ή για άλλους λόγους εσύ δεν τα δημοσιεύεις. Μάλλον τους αρέσει να είναι διαμαρτυρόμενοι αν και κατά βάθος σε πάνε και τους αρέσει ο χώρος σου. Διαφορετικά θα σου έλεγαν: υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και θα έφευγαν. Όμως τους αρέσεις και συμφωνούν αν και για τι τιμή των όπλων διαφωνούν.
Φιλάκια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το πρόσωπό σου είναι φίλντισι ιεροσολυμίτικο φωτεινό αν και σε παίρνει λίγο νομίζω ο ήλιος γιαυτό δείχνεις σοβαρότατος.

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη πρέπει να είναι σεβαστή. Κάποιοι αδελφοί εδώ μέσα που σχολιάζουν, ξεχνούν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «Υμείς γαρ επ’ ελευθερία εκλήθητε αδελφοί» για αυτό είμαστε κεκλημένοι. Καλώς πράττει ο υπεύθυνος και διαγράφη σχόλια που στερούν την ελεύθερη γνώμη των άλλων με την επαναλαμβανόμενη λέξη «οικουμενιστής» και ο Απόστολος Ιάκωβος βροντοφωνάζει «Μη καταλαλειτε αλληλων, αδελφοί. ο καταλαλων αδελφοῦ και κρίνων τον αδελφόν αυτού καταλαλεί νόμου και κρίνει νόμον· ει δε νόμον κρίνεις, ουκ ει ποιητής νόμου, αλλά κριτής».
Σταματήστε επιτέλους τα σχόλια σας. Όσα ο υπεύθυνος κρίνει να δημοσιεύσει να είναι ευλογημένα, όσα δεν τα εγκρίνει να είναι ευλογημένα. Αυτός γνωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει με δόση αναίδειας ο 12.41 ‘’Διαχειριστή μην δέχεσαι τις συκοφαντίες.’’
Ο Διαχειριστής δημοσιεύει τις συκοφαντίες σας μάλλον διότι δεν τον αγγίζουν ή και για να σας δώσει ευκαιρία μετάνοιας.
Μεγάλη ψυχή ο Διαχειριστής με αγάπη και κατανόηση σε ανθρώπους που έχουν πιάσει χριστιανικό πάτο.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου το έχω πάρει «χαμπάρι» (είδηση στα ελληνικά) ότι οι σπουδαιότεροι και σημαντικότεροι καθηγητές παίρνουν μέρος στους θεολογικούς διαλόγους και πολλοί από αυτούς μετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.
Επί δεκαετίες έχουν παρελάσει όλοι οι εκλεκτοί καθηγητές.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις πάρει χαμπάρι π. Νεόφυτε ότι οι σπουδαιότεροι και σημαντικότεροι καθηγητές είναι οι αντιοικουμενιστές!

Ανώνυμος είπε...

Πάτο έχεις πιάσει Εσύ ανώνυμε 9:37 πμ και προσπαθείς να ρίξεις μέσα σ' αυτόν και τον διαχειριστή με τις συκοφαντίες σου για τους Ορθόδοξους σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Μια ιερή κόντρα υπάρχει αυτές τις ημέρες μεταξύ των πολλών και θερμών υποστηρικτών της γραμμής του Αναστάσιου και τον ένα αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν…

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνει ο διαχειριστής να διαγράφει τα σχόλια των οικουμενιστών που τρίζουν τα δόντια τους για τους Ορθόδοξους σχολιαστές!!

Ανώνυμος είπε...

Μα που διακρίνουν σε αυτό το κείμενο κάτι το οικουμενιστικό; Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι καλά. Εγώ το βλέπω ως ορθοδοξότατο. Κύριε ελέησον τους ανθρώπους αυτούς γιατί αν πιάσουν οι ζέστες… τότε θα την κάνουν για Δαφνί μεριά…

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή πρόσεχε!!!!!!
Μην ακούς τους αιρετικούς οικουμενιστές και δεχθείς τις συκοφαντίες για τους Ορθόδοξους σχολιαστές που θέλουν την διόρθωση σου!
Θέλουν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους ότι πάνε καλά με το να βλέπουν και εσένα να βαδίζεις τον οικουμενιστικό κατήφορο.
Εσύ μόνος σου θα δώσεις λόγο στον Δικαιοκρίτη για την στάση σου και τις επιλογές σου στο μπλογκ σε επίπεδο αναρτήσεων και σε επίπεδο σχολίων.
Πρόσεχε διαχειριστή!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν διάβασες τα σχόλια καλά 4:46 μμ και γράφεις ό,τι σου κατέβει στην κεφάλα σου.
Κανείς δεν κατηγόρησε τον διαχειριστή για το καλό του κείμενο της εδώ ανάρτησης.
Για άλλες συμπεριφορές τον κατηγορούν που κόβει τα καλά σχόλια που απαντούν σε οικουμενιστές και δυσσεβείς σχολιαστές και σε οικουμενιστικές άλλες αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή δεν είναι αγάπη το να βάζεις τα σχόλια που κακολογούν τους αντιοικουμενιστές που σε κριτικάρουν και να μην βάζεις τις απαντήσεις τους.
Αυτό είναι κακή εκδικητικότητα χωρίς να το πολυκαταλαβαίνεις ίσως. Δεν είναι αγάπη!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούς κανένα από μας ιστολόγε είσαι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του μπλοκ μπορείς να κάνεις οτιδήποτε χωρίς να μας δίνεις αναφορά. Σε όσους δεν σου αρέσουν κλείσε την πόρτα. Δεν θα βάλεις κεχαγιάδες στο κεφάλι σου κανένα. Εμείς κουμάντο εκεί που μας περνά και όχι να παραβιάζουμε άλλων ιδιοκτησίες.

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Παΐσιος είπε για την αίρεση του οικουμενισμού και για τους "φιλενωτικούς" οικουμενιστές.
Τί έχουν να πουν οι οικουμενιστές σχολιαστές;

Ανώνυμος είπε...

Θα σας προέτρεπα 1.56 να αναγνωσθεί το σημαντικό κείμενο του κ. Αθανάσιου Κοτταδάκη ο οποίος με σαφήνεια θεολογική και νηφαλιότητα δίδει απάντηση.
http://anastasiosk.blogspot.com/2017/03/blog-post_627.html
Καλή σας ημέρα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Σε όλη τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950, 1960 και 1970 εξέχοντες Ορθόδοξοι θεολόγοι (12.34 και 12.33) συμμετείχαν στις εργασίες του ΠΣΕ όπως ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης και ο Παναγιώτης Τρεμπέλας. Αυτά τα δύο ονόματα αρκούν. Διαβάστε τις θέσεις τους και μετά μιλήστε.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον π. Νεόφυτο για τα σχόλια του 10:04 και 10:11 πμ.

Αφήστε την οικουμενιστική προπαγάνδα που σας έμαθαν.
Ο Παναγιώτης Τρεμπέλας και ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης αν ζούσαν περισσότερο θα έβλεπαν που βαδίζει και σε τί αποσκοπεί το ΠΣΕ και θα ήταν απο τους πρώτους αντίπαλους του ΠΣΕ. Ηταν ευλαβείς ορθόδοξοι και οι δύο.

Για το άρθρο του Θ.Κοτταδάκη έχει απαντηθεί πολλές φορές στα σχόλια και έχει γίνει θρύψαλα. Αποτυχημένο το άρθρο του.

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε επιτέλους την διελκυστίνδα. Κανένας δεν έχει το απόλυτο δίκαιο. Στην Εκκλησία πρέπει να επικρατή η μέση και βασιλική οδός. Εσείς τραβάτε τα άκρα χωρίς αποτέλεσμα. Δώστε τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε διαχειριστή μην σε παρασέρνει ο π. Νεόφυτος και οι οικουμενιστές!!!

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μας, σας παρακαλώ πάτερ Νεόφυτε, ποιό είναι το αποτέλεσμα απο την συμμετοχή των Ορθοδόξων στο ΠΣΕ, επί τρείς ολόκληρες δεκαετίες ?. Αλλαξαν θέσεις οι Ρωμαιοκαθολικοί ή οι Προτεστάντες ? Ειδικά για τους Προτεστάντες τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα, με χειροτονίες γυναικών, ομοφυλοφίλων, κλπ., κλπ. Οπως φαίνεται, οι Ορθόδοξοι Αντιπρόσωποι δεν μπόρεσαν να ασκήσουν κάποια επιρροη επάνω τους, ώστε να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο.
Οσο για τον Οσιο Παίσιο, αν καί ο κ. Κοτταδάκης έγραψε τρείς αναρτήσεις, όχι μία, όποιος διαβάσει ολόκληρο το κείμενο του Οσίου, όχι αποσπασματικά, θα σχηματίσει τη σωστή άποψη για το πνεύμα και τις πεποιθήσεις του Οσίου, που ήσαν ακραιφνώς Ορθόδοξες, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την στιγμή η εδώ ανάρτηση είναι η δημοφιλέστερη των τελευταίων 7 ημερών.
Τα σωστά σχόλια των Ορθόδοξων αντιοικουμενιστών έκαναν την ανάρτηση την δημοφιλέστερη των τελευταίων 7 ημερών.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το Ορθόδοξο σχόλιο 8:07 μ.μ. Μπράβο στον σχολιαστή!

Ανώνυμος είπε...

Σταμάτα εσύ οικουμενιστή 6:41 μμ!
Ακου εκεί! "Κανεις δεν έχει δίκαιο"!!!
Οι αντιοικουμενιστές έχουν το δίκαιο.