Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Περιοδεία Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου στα χωριά της Bilomba

Με την ευλογία του Θεού πραγματοποιήσαμε μια ιεραποστολική μονοήμερη περιοδεία σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Κανάγκα προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες για τα εγκαίνια του Νέου Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού στην Bilomba.
Το ταξίδι ήταν δύσκολο μέσα στην άμμο. Δέκα φορές χάλασε το αυτοκίνητο και προσπαθούσαμε να το φτιάξουμε. Γυρίσαμε ξημερώματα! Το θετικό είναι ότι σε πολλά σημεία που χαλούσε το αυτοκίνητο ιδρύσαμε ενορίες. Τους μιλήσαμε για την Ορθοδοξία. Μας άκουγαν με μεγάλη προσοχή. Μας έφεραν τις καρέκλες τους προκειμένου να καθίσουμε και να τους μιλήσουμε. Τους μιλήσαμε για τις διαφορές με τα άλλα χριστιανικά δόγματα. Για την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το ενδιαφέρον τους  μεγάλο.
Δοξάσαμε τον Θεό που μας επέτρεψε αυτές τις ταλαιπωρίες προκειμένου να ιδρύσουμε Ορθόδοξες ενορίες. Ξημερώματα επιστρέψαμε στην Κανάγκα












6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Χαράς Ευαγγέλια και δοξολογία προς τον Θεό κάθε νέο το οποίο μας παρουσιάζει το ιστολόγιο από τον ιεραποστολικό αγρό της Κανάγκας. Μεγάλο και επίπονο -αλλά με καρπούς πολλούς- το έργο του Κανάγκας Θεοδοσίου. Οι προσευχές μας και όχι μόνο τον συνοδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε εμπόδιο για καλό.
Τα νέα αυτά μας παρηγορούνε διότι τελμάτωσε η Ελλαδική Εκκλησία από επικοινωνία με τον κόσμο και από προσπάθεια των ποιμένων να προσεγγίσουν ψυχές.
Καλή δύναμη σεβασμιότατε.

ΥΓ> με συγκίνησε το βίντεο. Μικρό σε διάρκεια, μεγάλο σε μήνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Τα εντός απελπιστικά.
Τα εκτός παρήγορα.
Ο Χριστός θα δοξασθεί στην Αφρική. Άργησε αιώνες αλλά προχωρά δυναμικά.
Ας παραδειγματισθούν και οι ημέτεροι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΊΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΌ ΑΓΏΝΑ ΆΓΙΕ ΚΑΝΆΓΚΑΣ....
ΝΑ ΤΑ ΒΛΈΠΟΥΝ ΚΑΊ ΟΙ ΕΔΏ ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΕΣ....ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΕΊΝΑΙ ΜΉΝ ΜΟΥ ΆΠΤΟΥ...
ΤΑ ΘΈΛΟΥΝ ΌΛΑ ΣΤΟ ΧΈΡΙ ΣΑΝ ΜΠΕΪΔΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

2,36 Έχεις άδικο και οι εδώ μητροπολίτες όταν βγαίνουν από τα κλιματιζόμενα μητροπολιτικά μέγαρα κάνουν εξαντλητική περιοδεία σε δημάρχους, νομάρχη, στρατιωτικό και αστυνομικό διοικητή. Πηγαίνουν και σε πανηγύρια στα οποία τα βρίσκουν όλα έτοιμα και απολαμβάνουν αυτοκρατορικής φιλοξενίας. Στα εγκαίνια των ναών δεν κάνουν επιθεώρηση γιατί όλα τα φροντίζει ο παπάς (καραβανά τον λένε στον στρατό).
Εδώ και χρόνια ζω με την ελπίδα να δω μια Εκκλησία που να μην είναι ένα επιχορηγούμενη από το κράτος για να ανθίσει ξανά ο δυναμισμός που υπήρχε παλιά.
Κύριε, Κύριε δίνε δύναμη και αντοχή στον ιεραποστολικό Μητροποίτη Κανάγκας κ.κ. Θεοδόσιο και πολλά έτη.

Ανώνυμος είπε...

Και οι βλάβες του αυτοκινήτου για τον δραστήριο ποιμένα είναι χρόνος προς γνωριμία και συνάντηση με υποψήφιες ψυχές για σωτηρία.