Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών εν πληθούση εκκλησία τη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιερέως π. Ηλία Γιαννοπούλου πρώην εφημερίου του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών.


 Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς την πρεσβυτέρα και τα τέκνα του μακαριστού π. Ηλία ο οποίος απολάμβανε την αγάπη όλων των Αρχιερέων της Μητροπόλεως μας, δια την υπακοήν του, την σεμνότητά του και την εργατικότητα άλλωστε γι αυτό ο Σεβασμιώτατος τον ετίμησε με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Έκλεισε την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τονίζοντας ότι ο σκοπός της υπάρξεώς μας είναι η σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας γι αυτό να μετέχουμε των Θείων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας, να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλό της πίστεως και της αρετής, να αποφεύγουμε το κακό και την αμαρτία και να πράττουμε το καλό, το αγαθό και το θεάρεστο.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.
Αλέξης Στροφύλλας




Δεν υπάρχουν σχόλια: