Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

  Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Πάτρα. 
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στο εορτάζων Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών.  



Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη μεταμέλεια του Αγίου Κυπριανού, που από μάγος έγινε ποιμένας και μάρτυρας του Χριστού. 
Προέτρεψε δε τους πιστούς να απέχουν από μαγείες, αστρολογίες, προλήψεις,δεισιδαιμονίες και κατέληξε πως για εμάς τους Χριστιανούς το πνευματικό μας καταφύγιο είναι η συμμετοχή μας στα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Ο Θεοφιλέστατος ετόνισε και παρεκάλεσε τους πιστούς να φοράνε  πάντοτε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας  που είναι όπλο κατά του διαβόλου .
Κλείνοντας, μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα. Να έχετε συνέχισε ο θεοφιλέστατος όλα τα καλά του θεού, όλες τις χάρες και τις χαρές του παραδείσου.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοφιλέστατος πάντα στις ομιλίες του προτρέπει τους χριστιανούς να απέχουν από μαγείες, μέντιουμ, χαρτορίχτρες διότι αρνούνται το Άγιο βάπτισμά τους.

Ανώνυμος είπε...

Και τα ζώδια και οι προλήψεις είναι του πειρασμού.