Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Η μάσκα που "σώζει" τα πρόσωπα - π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος

  
Η μάσκα που "σώζει" τα πρόσωπα

π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος

Η μάσκα, που “σώζει” τα πρόσωπα. Ναι, αγαπητοί μου αδελφοί, παντού πλέον θα χρειάζεται να φοράμε μάσκα στο πρόσωπό μας. Η διάδοση της γνωστής επικίνδυνης ίωσης το κάνει απαραίτητο. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι τεχνικό θέμα, χωρίς κανένα πνευματικό συνεπαγόμενο για τους χριστιανούς, γιατί όπως, όταν δεν βλέπουμε καλά φοράμε γυαλιά έτσι και τώρα, πράγμα επίσης πνευματικά αδιάφορο.
Στον Ναό πηγαίνουμε ζητώντας από τον Χριστό να ανοίξει αφ’ ενός τα μάτια της διανοίας μας και αφ’ ετέρου να μας αφαιρέσει κάθε υποκρισία «διπλής όψεως»...
Αυτά είναι ψυχικά θέματα ενδεικτικά του περιεχομένου, δεν είναι συνθήκες εξωτερικών αναγκών. Δεν Του ζητάμε να μας βγάλει τα υλικά γυαλιά και την υφασμάτινη μάσκα... !! Ας μη γελοιοποιούμε τα μέγιστα με χαζές (δήθεν πνευματικές) φοβίες. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ελάτε λοιπόν να ικετεύσουμε τον Χριστό (και με μάσκα... δεν ενοχλείται) να μας ελεήσει, απαλλάσσοντας και μας, χάριν του ελέους Του προς τους εν ανάγκαις αδελφούς μας (όπου γης) που θα υποφέρουν πολλαπλάσια από μας.
Αδελφοί μου είμαστε το αντικείμενο της συνεχούς αιώνιας αγάπης του Θεού.
Μας βλέπει ακόμα και όταν φαίνονται όλα να είναι νύχτα και τα πάντα σκοτεινά.
Είναι ένας ελεήμων Πατέρας. Ακόμα περισσότερο είναι η φιλοστοργότερη Μητέρα.
Ας μάθουμε την αγάπη Του.
Ίσως σ’ αυτό το διάστημα δεν θα είναι δυνατόν να μετέχουμε στη Θ. Λειτουργία. Ας μη μας συγχύζει κάτι τέτοιο. Η θυσία του Χριστού θα προσφέρεται από τον ιερέα και η πλειονότητα των χριστιανών θα απουσιάζουν, όχι αδικαιολόγητα, (πράγμα που τον υπόλοιπο καιρό πολλάκις συμβαίνει, χωρίς να μας ενοχλεί κάτι τέτοιο...!) αλλά δι’ ΕΥΛΟΓΟΝ αιτία.
Μια αιτία, που μας αναγκάζει όλους,
α. Να φοράμε μάσκες [άλλος αφελής καημός... Πρόσωπο δεν είναι το δέρμα μας και γι’ αυτό ο Χριστός «οὐ βλέπει εἰς πρόσωπον ἀνθρώπου...» (Ματθ. 22, 16). Στον προφήτη Σαμουήλ που γοητεύτηκε από τον Ελιάβ ο Θεός του είπε: «...Μην εντυπωσιάζεσαι από την όψη του... ο Θεός “βλέπει” με άλλο τρόπο απ᾽ό,τι ο άνθρωπος! Οι άνθρωποι μένουν στην όψη, ο Θεός βλέπει την καρδιά» (Α΄ Βασ. 16, 7)]
β. Να κρατάμε αποστάσεις (χωρίς να θέλουμε να κρυφτούμε από τους αδελφούς μας ούτε να τους αποφύγουμε) που δεν μας αφαιρεί όμως την ελευθερία μας, αλλά αντίθετα μας δίνει την ευκαιρία να ακολουθούμε την διδαχή του Χριστού να αγαπάμε τον πλησίον μας, όπως τον εαυτό μας. «Ὀντας ελεύθεροι, να μη χρησιμοποιείτε την ελευθερία σαν πρόσχημα για να κρύβετε την κακία, αλλά να ζείτε σαν δούλοι του Θεού. Όλους να τους τιμάτε, να αγαπάτε τους αδελφούς σας χριστιανούς, να σέβεστε τον Θεό, να τιμάτε τους άρχοντες» (Α΄ Πέτρου 2, 16-17).
Να εμβολιαστούμε κατά του COVID-19 όταν υπάρξει ασφαλές εμβόλιο. Κάτι τέτοιο θα είναι μια παροχή του Θεού, που θα αποτρέψει την ασθένεια όχι μόνο για μας αλλά και για τους ευάλωτους μεταξύ μας. Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι στον αγώνα, και οι λιγότερο αδιάφοροι για τους μειονεκτούντες και τους ευάλωτους και όσους βιώνουν διακρίσεις.
Ας προσπαθούμε να διορθώνουμε την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας, όταν τις ακούμε στα διάφορα μέσα δικτύωσης αλλά και στις παρέες μας. Οι χριστιανοί αγαπούν πάνω απ’ όλα την αλήθεια. Δεν επηρεάζονται (δεν πρέπει) από ψέμματα. Ο χριστιανός «Δεν χαίρεται για το στραβό που γίνεται, αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό» (Α΄ Κορ. 13, 6).
Να προωθούμε, δυναμικά, ακριβείς επιστημονικές και σωστές ιατρικά πληροφορίες και να τις παρουσιάζουμε στο χώρο εργασίας μας, φυσικά στο σπίτι μας, και στην Εκκλησία.
Η πίστη μας στον Χριστό μάς καλεί να θυσιάσουμε τον εαυτό μας αν χρειαστεί για τους άλλους. Να αποδεχθούμε τους προσωρινούς περιορισμούς στις ελευθερίες μας, καθώς έχουμε μια μόνιμη και πλήρη ελευθερία «ἐν Χριστῷ» (Εβρ. 10, 34). Η πίστη μας μάς βοηθά να είμαστε ταπεινοί και υπομονετικοί όταν συζητάμε αμφιλεγόμενα θέματα (Εφ. 4, 2- 3). Η πίστη μας (όχι η επιστήμη) ξεπερνά τον φόβο και φέρνει ελπίδα. Ο Χριστός είναι καταφύγιο και δύναμή μας.
Ας προσευχόμαστε για την θεραπεία των ασθενών, για παρηγορία των οικογενειών που έχουν νεκρούς, για τους ερευνητές, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους εθελοντές, για τις ψυχές όσων έφυγαν.
Ας προσευχόμαστε να είμαστε αληθινοί, γαλήνιοι και ήρεμοι σ’ όλη μας τη ζωή, αλλά και σ’ όλο το διάστημα που θα χρειαστεί ώσπου να βγούμε από αυτήν την έρημο της πανδημίας που περνάμε.
Με ευχές για ταχεία...απελευθέρωση.
π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος
 

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε, για ποιο λόγο κάνει τόση προσπάθεια η Εκκλησία για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία; Έχω πολύ σκανδαλισθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των κληρικών μας και των θεολόγων στην Ελλάδα. Για εμένα είναι αυτονόητο να φορώ την μάσκα όπως σωστά το αναφέρει ο π. Θεοδόσιος. Σας μεταφέρω μια δήλωση του Αρχιεπίσκοπού μας Αμερικής Ελπιδοφόρου που θα έπρεπε να ακολουθηθεί από πολλούς αδελφούς.
“Δεν φοράω τη μάσκα απλά για το φαίνεσθαι, αλλά τη φοράω ως απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μου. Ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Αποτελεί μια υπαρκτή απειλή. Όλοι μας έχουμε κουραστεί από την πανδημία και όλοι μας λαχταρούμε να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητα”
Με την στάση μας δεν βλέπω την επιστροφή σύντομα.
Χρήστος Αθάνας

Ανώνυμος είπε...

Η ιατρική μάσκα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για την επιβίωση μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το παίζει καθένας παλληκαράς μέχρι να σου χτυπήσει την πόρτα σου ο ιός. Το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα χαρούν οι λοιμωξιολόγοι και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν διαβάσουν το κείμενο του π. Θεοδοσίου.
Οι απαγορεύσεις, οι υποχρεώσεις και τα περιοριστικά μέτρα που φορτώνουν στους πολίτες, εξωραίζονται και καλύπτονται με χωρία από την Αγία Γραφή.
Ακόμη και η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λειτουργία "δέν πρέπει να μάς συγχύζει".
Η Πολιτεία τα έχει όλα καλώς τακτοποιημένα.

Ανώνυμος είπε...

Αρα οι λεπροι ας μην θεραπευονταν ποτε,ας μην ζητουσαν το ΘΑΥΜΑ,ας μεναν παραπεταμενοι στην ακρη ακουγοντας την πολιτεια που τους ηθελε αρρωστους!Αρα η συγκιπτουσα...αρα οι τυφλοι...αρα οι ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ...ολοι να ακουνε τις εντολες της πολιτειας,αλλα ο Θεος που ειναι;Αρα με αυτη τη λογικη ας μην σηκωνε τα χερια του ο προφητης για να βρεξει ο Θεος,ας μην προσευχοταν η Αγ.Ελενη για την ελλειψη βροχης,ας μην ζητουσαν οι ελληνες την βοηθεια της Παναγιας το 40,αρα ας μην μαρτυρουσαν οι Αγιοι της Ρωσιας.Δεν χρειαζεται η βοηθεια του Θεου,ο ανθρωπος τα καλυπτει ολα!Α...μαλλον ας διορθωσουμε τον Θεο,ξεχασε να βαλει μασκα στους πρωτοπλαστους για τον επερχομενο ιο,και να τους εμβολιασει καταλληλα!!!!!

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

Αρα με λιγα λογια ας μεναν οι λεπροι αρρωστοι,παραπεταμενοι απο την πολιτεια,ας μην θεραπευοταν η συγκιπτουσα,ας μην βρισκαν το φως τους οι τυφλοι και φυσικα οι ΔΑΙΜΟΝΙΣΝΕΝΟΙ ας μεναν ετσι σαν προτυπο στους νεους.Η πολιτεια τοτε δεν μπορουσε να βοηθησει,αρα ας μεναν ετσι.Το ΘΑΥΜΑ δεν χρειαζοταν.Ηταν απαγορευμενο.Στις προσταγες της πολιτειας.Αρα δεν χρειαζοταν η Αγ.Ελενη να ζητησει το θαυμα να βρεξει,ουτε οι ελληνες να ζητουν την βοηθεια της Παναγιας το 40.Ας τα αφηνανε ολα στην αφεντια της πολιτειας.Τι Τον θελουμε τον Θεο;Και οι κατακομβες ...χαζομαρα.Ας μεναν στα σπιτια τους να λενε:Οκ,ο εαυτος μου ειναι ζωντανος....Τελικα δεν χρειαζεται να πιστευουμε στο Θεο,χρειαζεται μαλλον κ διορθωση. ..ξεχασε η Μεγαλοδυναμια Του οταν επλασε τον ανθρωπο να του βαλει μασκα για να τον προφυλαξει απο τον επερχομενο κατασκευαστικο ιο!!!Μαλλον ξερετε γιατι ...ηξερε οτι θα εμβολιαστει αργοτερα για να γινει ενα πιονι στο κουκλοθετρο της μαζας!

Ανώνυμος είπε...

Είδα το μισό(έστω) πρόσωπό σας και αγαλλίασε η καρδιά μου!
Σας αγαπάμε!
Ν.εανια.Σ

Αναστάσιος είπε...

Να είσαι καλά εσύ και η οικογένειά σου Ν. εανια. Σ.
Δεν σε βλέπω το τελευταίο καιρό από κοντά αλλά πάντα έχεις μια θέση στην καρδιά μου και κατ’ όνομα στην ισχνή προσευχή μου.
Τον καλό τον λόγο ας τον λες ακόμα και αν δεν το πιστεύεις. Από το σχόλιο σου πήρα δυνάμεις σε αυτές τις δύσκολες και για εμένα μέρες.
Με αγάπη Χριστού
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

π. Θεοδόσιε
σας ευχαριστούμε πολύ! Η ήρεμη και ξεκάθαρη φωνή σας μας αναπαύει. Θα θριαμβεύσει βέβαια στο τέλος η αλήθεια αλλά οι πληγές στο σώμα της εκκλησίας ακόμα κι όταν κλείσουν θα αφήσουν ουλές.
ΓΔΜ

Ανώνυμος είπε...


Άμα έπρεπε να φοράει ο άνθρωπος μάσκα θα είχε δημιουργήσει ο Θεός τον άνθρωπο με προβοσκίδα ! Άντε επιτέλους πού όλα τα πονηρά και στραβά των κρατούντων θέλετε να τα ντύσετε καί Θεολογικά, ντροπή επιτέλους δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε τον αγώνα, για να ξεκαθαρίσει ο κόσμος από τις παρεμβολές ακραίων, με την αλήθεια της εκκλησιαστικής διδασκαλίας, θαρραλέε Αρχιμανδρίτη π. Θεοδόσιε.
Μπράβο και στον Διαχειριστή που βάζει φωτό με μάσκα.
Σήμερα είδα και τον Άγιο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στην συζήτηση που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη να φορά μάσκα. Έτσι να κυκλοφορεί για να μας διδάσκει. Μια εικόνα ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι χίλιες λέξεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν οι συντάκτες των σχολίων θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν όσα γράφουν (όχι μόνο σε αυτή την ανάρτηση, ούτε μόνο σε αυτό το blog) όταν πληθύνουν τα φέρετρα.
Στην Πάτρα, στην Αθήνα ή όπου αλλού ...
Όταν θα μετράμε απώλειες φίλων...
Σωματικές βέβαια, γιατί ψυχικά έχουμε χάσει πολλούς ...
Προ πολλού!
Υ.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Περνούμε καιρούς δύσκολους 7.44
Δεν πιστεύω πως η Παγκόσμια ιατρική,δεν εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα,δεδομένου πως τα επιτεύγματα της ,δεν αναγνωρίζουν σε κάποιες των περιπτώσεων Θεό.
Να αναφέρω την ευθανασία,την κλωνοποίηση,τα εμβόλια που χωρηγηθηκαν στις Κάτω χώρες και κάποιοι παρελυσαν, τις αμβλώσεις,τις. Μεταμοσχεύσεις κλπ!!
Έχεις δίκιο!
Ποιο είναι το κατά δύναμιν που ζητά Ο Θεός?
Ποιο είναι αυτό που μπορεί να γίνει πέρα των μέτρων....που και αυτά,αφήνουν κενά όσον αφορά τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς με τα είδη ° πρώτης ανάγκης.
Το κατά δύναμιν του πιστού λαού είναι οι προσευχές,οι δεήσεις,οι λιτανείες,αγρυπνίες κλπ Η δέησις είναι μητέρα της μετάνοιας.
Έλεγε ο Μ.Βασιλειος στα ασκητικά του,πως αυτός που επενδύει μόνον,μόνο στον γιατρό,είναι κτηνώδης,καθώς ο Χριστός είναι ο ιατρός των ψυχών κ των σωμάτων ημών!!!

Πως θα βγούμε νικητές?
Πως θα εισακουστούν οι προσευχές,είναι ένα ζητούμενο.
Αββάς Ισαάκ:
Σας βεβαιώνω πως αν δύο από εσάς,συμφωνήσουν για κάτι,το οποίο ζητήσουν από τον Θεό,ο ουράνιος Πατέρας θα τους το δώσει.
Σας βεβαιώνω πως αν έχετε πίστη ως κόκκο συναπεως,θα λέτε στο βουνό πήγαινε κ θα πηγαίνει κλπ
Η εμμονή στην προσευχή.
Σας βεβαιώνω ότι και αν ακόμα δεν τον υπηρετεί επειδή είναι φίλος Του,για την αναιδεια του,θα σηκωθει κ θα του δώσει ο,τι χρειάζεται.
Αποταμίευσε χρήματα για ελεημοσύνες και θα σε σώσουν από κάθε συμφορά.Σειραχ 29,12)
Μετάνοια!
Αλλαγή ζωής
Φιλανθρωπία!
Τότε,θα με φωνάζετε και εγώ θα σας αποκρίνομαι,βοήθεια θα γυρευετε και θα σας απαντώ.Ησαια 58,9
Οι υπερβολικές δοκιμασίες!
Μέσα στη θλίψη μου Στον Κύριο φώναξα και μου αποκρίθηκε χλμ 119,1)
Υπάρχουν τρόποι να εισακουστουν οι προσευχές μας?
Αυτά είναι σύμφωνα με το θέλημα Του Θεού?
Στην ικεσία μας,αλλ' όχι ως θέλω εγώ αλλά όπως εσύ θέλεις Κύριε!
Μέσα στην ταπεινότητα της ανθρώπινης φύσης..,Ο Θεός θα δώσει την έκβαση!
Το ζήτημα είναι αν αλλάζουμε προς την αξιοζήλευτη ενότητα...
Γιατί καθυστερεί η Θεία Πρόνοια?
Όσο καθυστερεί δεν πρέπει να αμφιβαλουμε!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πάει άνθρωπε των 9.09 ποτέ σε νοσοκομείο;;;;; Εμένα η μάνα μου είναι κατάκοιτη. Γιατί ο Θεός την έχει με Λεβάιν (Γαστροστομία) και τρώει φαγητά αλεσμένα;;;; , με καθετήρα;;;; με οξυγόνο;;;; 7 χρόνια σε κρεβάτι νοσοκομειακό και Αεροστρώμα Κατακλίσεων στο σπίτι; Αν ήθελε ο Θεός γράφεις… δηλαδή ο Θεός θέλει την κατάσταση αυτή της μάνας μου που υποφέρει όλη η οικογένεια για να τις προσφέρει διακονία.
Σταματήστε τις ανοησίες.
Πηγαίνετε σε κάποιο νοσοκομείο…
σε κάποιο ευγηρείο για να δεις εκεί το τι θέλει ο Θεός όχι εξαιτίας των ανθρώπων αλλά επειδή επιθυμεί την δοκιμασία.
Τώρα σου λένε φόρα μια μάσκα για να σώσεις κάποιες ψυχές ανθρώπων από τον πόνο του σώματος αλλά εσύ σας ζώο αλυχτάς χωρίς λόγο περί προβοσκίδας. Αν δεν ήμουν χριστιανός θα ευχόμουν να την δοκιμάσεις για να κλάψεις γιαυτή την κουβέντα την βλάσφημη που ξεστόμισες. Κλείστε το επιτέλους το στόμα σας γιατί μας κάνει να αγανακτώ με τις βλακείες που αραδιάζεις από την πολυθρόνα σου ενώ η μάνα μου βογκάει από του πόνους και χρόνια τώρα δεν κοιμόμαστε για να μην βγάλει το λεβάιν ή το οξυγόνο.
Όλοι οι άκαπνοι της πολυθρόνας, της άνεσης, του παχυλού μισθού τολμούν και μιλάνε.
‘’ντροπή επιτέλους δεν υπάρχει’’ να μας κτυπάς στο πόνο μας.
Θύμιος Κοντοπάνος

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνυμο 7:30 μ. μ. :
Η παρακληση και η ικεσια προς τον Θεο για το Θαυμα ειναι ενα και η προσπαθεια προστασιας του εαυτου μας, εφοσον ο Θεος Αυτος μας προικισε με τη Λογικη, ειναι αλλο. Και σε καμια περιπτωση το ενστικτο επιβιωσης που πηγαζει απο τη Λογικη αυτη δεν προσβαλλει τον Θεο, ουτε αμφισβητει πως στην τελικη, οι ελπιδες που εναποθετω σε Αυτον, θα εχουν την εκβαση που Αυτος μονο θελει. Το ενα δεν αναιρει το αλλο.
Προς ανωνυμο 9:09 μ.μ.:
Το επιχειρημα σας ειναι αδυναμο και γελοιο, σε σημειο που υποψιαζεται κανεις πως εσεις οι ιδιοι προβληματιζεστε κατα ποσον ο Θεος θα επρεπε να μας πλασει με προβοσκιδα, με γυαλια μυωπιας (οποταν δεντα φοραμε αφου δεν μας τα 'βαλε), με παυσιπονα (οποταν αντεχουμε τον πονο σφου δεν μας τα χορηγησε), με αναπηρικο καροτσι (οποταν δεν παιρνω αφου δεν ηταν στο πακετο), με σκουφους και γαντια για τα κρυα του χειμωνα..
Επιτελους, φτανει πια η επιδειξη πατριωτικου και θρησκευτικου συναισθηματος με αφορμη τη μασκα. Αυτος που δε θελει να τη φορα, απλα δεν τη φορα και σαν καλος χριστιανος που ειναι παυει να κρινει και να κατακρινει τον συνανθρωπο του.
Αλλιως,θα του πεσει η..."μασκα"..

Bardanus Filippicus είπε...

Τα Παράδοξα:
1. Οι εκ δεξιών πολέμιοι του Γιανναρά και του Ζηζιούλα ότι υπερβολικά τονίζουν το Πρόσωπο, ξαφνικά υπεραμύνονται ενός άλλου προσώπου και μάλιστα υποδεέστερου, του ορατού δέρματος.
2. Αυτοί που υπεραμύνονταν την αποφυγή των βλεμμάτων και των εναγκαλισμών για λόγους μη σκανδαλισμού, τώρα είναι υπέρ της άμεσης κοντινής επαφής και ομιλίας και της σωματικής επαφής και φιλημάτων.

Ξέρω τι θα απαντήσουν: "μόνο μέσα στην εκκλησία", λες κι είναι δόγμα κάτι τέτοιο. Δεν θα το συζητήσω. Απλώς αναρωτιέμαι για τα παράδοξα αυτά.

Γιωργος Παπαδοπουλος-Δημοσιογραφος είπε...

Τα φερετρα τα ψυχικα αυξανουν ταχυτατα,τα σωματικα Κυριος γνωριζει

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΛΕΙΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΜΕΤΡΩΝ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΤΡΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΟΣΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΑΝΙΑΣ.

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Ένα ακόμη άρθρο ενός προσγειωμένου κληρικού της Ι. Μ. Πρεβέζης, που βάζει τα πράγματα στην θεσι τους. Δεν μπορεί να είναι( διαφορετικά) στα όλα όσα αναφέρει ο Π. Θεοδόσιος. Ας οπλιστουμε με ταπείνωση και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Π. Θεοδοσιε εύχομαι εκ βαθους καρδιάς να το καταλάβουν όλοι οι συνάνθρωποι μου ράσοφόροι και μη. Την ευχή σας. Βασίλειος Γιαννάκης Πάτρα.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

11.39
Τα έχω περάσει και καταλαβαίνω πως νιώθετε!Έχεις τον άνθρωπο σου ζωντανό,νεκρό!

Έχω έναν παιδικό φίλο ,ο οποίος διακονεί τον πατέρα του,ο οποίος είναι κατάκοιτος χρόνια,αλλά τα έχει χάσει σε βαθμό να μην κοιμάται και να μιλάει όλη την νύχτα.
Να λέει ακαταλαβιστικα και ο άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί με τον πατέρα του,να θέλει να κατέβει από το κρεβάτι,λέγοντας εκτός των άλλων " πάμε να φύγουμε,δεν είναι το σπίτι μου αυτό".Ένα βράδυ,ζαλισμενος όπως ήταν δεν αντιμιλουσε στον πατέρα του,πλην,την άλλη μέρα θα πήγαινε στη δουλειά.Τι να κάνει,έτσι ξενύχτισμενος,κουρασμένος κ απελπισμένος με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ," Δεν αντέχω,θα πάρω τηλ.στο αγ.Ορος,να τον διαβάσει κάποιος γέροντας,μπας και ησυχάσει να κοιμηθώ και εγώ".
Πράγματι,πήρε τηλέφωνο έναν γέροντα,ο οποίος του είπε πως θα τον διαβάσει τον πατέρα του!Αλλά,του είπε και το άλλο,
"Παιδί μου,εσύ κάνεις αγώνα τώρα,όμως αυτοί που περνούν τέτοιες ταλαιπωρίες πάνε Μάρτυρες επάνω στον Ουρανό!"
....
Κάνετε λίγη υπομονή ακόμη,κάτι ξέρει Ο Θεός!
Βέβαια έχει όλα της τα παιδιά κοντά της,γύρω της!Φαντάσου πως υπάρχουν γονείς στα. Γηροκομεία,που τα παιδιά τους βρίσκονται κ ζουν στο εξωτερικό και μόνο τηλεφωνικά μπορούν να συνεννοηθούν,με γονείς που έχουν αλσχαιμερ.
Τα έχω περάσει και ξέρω τον πόνο και τον κόπο,την ευθύνη!
Ο Θεός να σας δινει δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την παρατήρηση σας!!!!