Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Με 75 πιστούς οι Θείες Λειτουργίες τις ημέρες των Εορτών στην Κύπρο


Στo Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο, τέθηκαν οι χαλαρώσεις στα μέτρα που θα έχουν ισχύ για κάποιες μέρες των Εορτών.
Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του Εκκλησιασμού, λέγοντας ότι θα επιτρέπεται με πρωτόκολλα και μέτρα.
Συγκεκριμένα οι εκκλησιασμοί ανήμερα των Χριστουγέννων και Φώτα θα επιτρέπεται με πιστούς μέχρι 75 άτομα
"Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και την 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες" - αναφέρει η απόφαση.
Επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νεοσύστατη Μονάδα Επιτήρησης των Μέτρων κατά της πανδημίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιτρέπεται η παρουσία πιστών έξω από Εκκλησίες, κατά τις ιερές ακολουθίες που θα τελεστούν τις ημέρες των εορτών.
Η παρουσία των πιστών στις αυλές των Ιερών Ναών θα είναι με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ άτομα άνω των 12 ετών είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος αφήνει 75 πιστούς στον ναό. Η Ελλάδα αφήνει 25 πιστούς.
Τις συγκρίσεις οι αναγνώστες.
Στην Κύπρο φορούν μάσκα όλοι. Στην Ελλάδα ελάχιστοι.
Τις συγκρίσεις οι αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Ποίος σας είπε πως στην Κύπρο φορούν μάσκα "όλοι" και στην Ελλάδα "ελάχιστοι";
Γνωρίζετε την θέση του Μόρφου επί του θέματος;
Ή βγάζετε το συμπέρασμα που σας βολεύει;
Απλώς, οι κυβερνώντες εδώ έπραξαν αλλιώς.
Τίποτε παραπάνω τίποτε παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας φυτέψουν το εμβόλιο σε λίγο καί μακάρι να ησυχασετε με τίς μάσκες....

Ανώνυμος είπε...

Ο Μόρφου λέει ότι θέλει. Ο λαός φοράει την μάσκα. Αλλοίμονο αν τον ακούγαμε. Καλός είναι ο πανιερώτατος στα λόγια του Θεού. Στα ιατρικά δεν σκαμπάζει. Μας λέει ότι η εξομολόγηση δεν μπορεί να γίνει στην εικόνα αλλά στον πνευματικό. Και ο Μόρφου στα ιατρικά δεν μπορεί ναπει ή να κάνει τίποτες υπάρχουν ιατροί ειδικοί.