Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Καλόν Αγώνα Χριστιανοί!!! - Ιωάννης Σαλογιάννης


      Είναι γνωστός ο υπέροχος εκείνος ύμνος των Χριστουγέννων, ο οποίος κατά μοναδικό τρόπο περιγράφει πως κάθε κτίσμα προσφέρει και από κάτι στο Νεογέννητο Χριστό, ως ευχαριστία για την ενανθρώπηση Του. Λέγει λοιπόν ότι οι Άγγελοι προσφέρουν τον ύμνο, οι ουρανοί το αστέρι, οι μάγοι τα δώρα, οι βοσκοί τον θαυμασμό τους, η γη την σπηλιά, η έρημος τη φάτνη. Κι εμείς…την Παναγία Παρθένο.
     Άραγε τι του προσφέρει του Σωτήρα μας Χριστού η παγκοσμιοποίηση και η εωσφορική  «ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ»  που κρύβεται πίσω της; Δέχονται το μήνυμα των Αγγέλων, «ότι  ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ, ος έστι Χριστός , Κύριος»;. Χαίρονται «χαράν μεγάλην» ακριβώς γι’αυτό το γεγονός;
    Αν είναι δυνατόν! Ως γνήσιοι απόγονοι του Ηρώδη, των Ιουδαίων και όλων των διωκτών του Χριστού και της Εκκλησίας Του ανά τους αιώνες, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μέσα και τεχνικές του «άρχοντος του κόσμου τούτου» (Κατα Ιωάννην 14,30 : (Πριν συλλάβουν τον Ιησού) “Έρχεται ο άρχοντας του κόσμου αυτού και πάνω μου δεν έχει καμία εξουσία.”) και κάνουν τα πάντα για να ακυρώσουν αυτό το μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα, αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά!
   Εξάλλου «είς τούτο εφανερώθη ο Υιός του Θεού, ινα λύση τα έργα του διαβόλου». Πώς  λοιπόν να χαρούν; Πώς να μην πολεμήσουν τον Ίδιον, αλλά και την Εορτή Του; Και βέβαια αυτό τούτο το μήνυμα της; Τώρα δε και με νέες μεθοδεύσεις και τακτικές, οι οποίες νομίζουν ότι θα είναι αποτελεσματικότερες.
      Στην αρχή παγκοσμιοποίησαν την ίδια την Εορτή της Γεννήσεως  Του , μετατρέποντάς την σε «εμπόρευμα», την «διακόσμησαν» , την έκαναν τελείως κοσμική για τους πολλούς, ακόμη δε και εξωτική, προκειμένου ο Χριστός να μην ακούγεται, πολύ δε περισσότερο να μην προβάλλεται ως Σωτήρας.
     Σήμερα, με το πρόσχημα ενός «φονικού ιού» κλείνουν Ιερούς Ναούς, σταματούν την Θεία Κοινωνία και αφήνουν το ποίμνιο εκτός  των Ιερών Ναών, εκτεθειμένο στους «Λύκους».
 Μα καλά , ξεχάσαμε εμείς οι ίδιοι τα Θαύματα και εμφανίσεις  Αγίων σε παλαιότερες περιόδους λοιμών και δύσκολων προκλήσεων;
-Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας για να φύγει φοβερή πανώλη.
-Την Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Ζάκυνθο τιμά κάθε χρόνο η Εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου.(Επιδημία πανούκλας)
- Στην Κέρκυρα η πολιορκία των Τούρκων, που άρχισε στις 24 Ιουνίου 1716, έληξε τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου του 1716, με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού, καθ’ όλη τη νύχτα της 10ης Αυγούστου, ο Άγιος, με την παρουσία αγγελικών δυνάμεων, κατατρόπωνε τους εχθρούς. Το θαυμαστό αυτό σημείο της Χάρις του Θεού ανάγκασε τους Ενετούς να αναγνωρίσουν τον Άγιο ως ελευθερωτή της Κέρκυρας. Κατόπιν, με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέου Πιζάνη, καθιερώθηκε κατά την 11η Αυγούστου να γίνεται Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κέρκυρας.
 
- Την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου στην Κέρκυρα λιτανεύεται το ιερό Λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ανάμνηση ευγνωμοσύνης της θαυματουργικής διασώσεως της Κέρκυρας από τη φοβερή επιδημία της πανώλης που για δεύτερη φορά είχε απειλήσει το νησί το έτος 1673.
- Μαϊος 1854 Αθήνα & Πειραιάς, επιδημία χολέρας και επέμβαση της Παναγίας.
Θέλω με αυτά τα παραδείγματα να δείξω οτι στα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν Επίσκοποι και Ιερείς που έλεγαν στον κόσμο ''Μένω Σπίτι'' κλείνω Ναούς κτλ. Στήριζαν όλες τους τις ελπίδες στην Παναγία, τον Θεό και στους Αγίους Του. Σήμερα λοιπόν εμείς κλειστήκαμε στα σπίτια μας αφήνοντας τον Χριστό έξω.
Απομακρύναμε τον κόσμο απο τους Ναούς και αφήνουμε Τίμια Λείψανα και Ιερές Εικόνες κλεισμένες στους Ναούς. Χρειάζεται να βάλουμε τον Υιο μπροστά απο τον ιό. Πού είναι το παράδειγμα της εκκλησίας με όλα αυτα τα μεγολεπρεπέστατα κυρήγματα που έκανε οτι σε δύσκολες στιγμές θα πρέπει να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον Θεό; Η Ίδια ακυρώνει τον εαυτό της. Πως θα εμπιστευτεί ο λαός ξανά τα λόγια των Ιερέων περί υπομονής , ελπίδας κτλ; Ας προσέχουμε διότι μετά το τέλος αυτής της ιστορίας κάποιοι θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για τις κινήσεις τους. Ακυρώσαμε δηλαδή τους Αγίους μας; την Παναγία μας; τον Χριστό; Σταματήσαμε την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και ''φεύγουν'' άνθρωποι χωρίς εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία!!! ; Λέμε στον Χριστό , στην Παναγία και τους Αγίους ότι δεν μπορείτε εσείς να κάνετε τίποτα, εμείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα... .. Πώς είναι δυνατόν ο Ορθόδοξος Χριστιανός να υπακούει  σε νόμους που έρχονται σε σύγκρουση με το θέλημα του Θεού; Θυμηθείτε τα λόγια του Απόστολου Πέτρου προς τις ιουδαϊκές αρχές…» Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».
Ας μας ακούσουν οι άρχοντες, μια φορά επιτέλους να τους  λέμε ως λαός του Θεού, εν ενί στόματι και μία καρδία το εξής: ... Θέλετε, δε θέλετε, εμείς θα κάνουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στις Εκκλησίες μας και θα κοινωνήσουμε το Χριστό μας !!! Με πρόστιμα ή χωρίς…
Καλόν Αγώνα Χριστιανοί!!!
Ιωάννης Σαλογιάννης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ι. Σαλαγιάννης είναι άνθρωπος με πίστη στον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος...

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ σωστά τα σχόλια. Πραγματικά περίμενα πολύ περισσότερη πιγμή από τον Έλληνα και όχι τόση τάση προς υποδούλωση. Εύχομαι σε όλους καλή λευτεριά. Έρχεται, και πολύ γρήγορα μάλιστα.
Δ.Χ.