Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Κυριάκος Τζανακάκης, Άνθρωπος βαθιάς πίστεως

 

Κυριάκος Τζανακάκης
 
Άνθρωπος βαθιάς πίστεως και ελπίδας προς τον Θεό, έζησε βίο ενάρετο. Η ζωή του ήταν ένα σιωπηλό κήρυγμα προς τους γύρω του με το γνήσιο παράδειγμά του.

Υπήρξε φιλόξενος και ευχάριστος στην συναναστροφή του. Ζηλωτής της Ορθοδόξου παραδόσεως. Συμπαραστάτης των έργων της Εκκλησίας με προσφορά σημαντική στην εξωτερική ιεραποστολή.

Δημιούργησε με την ευλαβή σύζυγό του  «κατ’ οίκον εκκλησία» και τον αξίωσε ο Θεός να δει τα παιδιά του στον δρόμο του Θεού. Δύο εξ αυτών αφιέρωσαν την ζωή τους σε Αδελφότητες και κοπιάζουν για την «δόξα του Χριστού».
Η αγαθή ψυχή του αναπαύεται εν χώρα δικαίων.
Ας εύχεται για όλους μας.
Αναστάσιος Κωστόπουλος
 
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στο Κοιμητήριο Ζωγράφου την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11.30 π.μ.
 
Στην οικογένειά του εκφράζω την θλίψη μου και παρακαλώ να με δικαιολογήσουν για το ότι δεν θα μπορέσω να βρεθώ στην Ακολουθία λόγω των γνωστών μέτρων.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να χαρίζει δύναμη στην οικογένειά του και στα αξιοσέβαστα παιδιά του.

Ανώνυμος είπε...

Να τον αναπαύσει ο ΄Αγιος Θεός και να παρηγορεί τους οικείους του. ΄Ανθρωπος αξιόλογος και ευθύς ... Στον π. Μάρκο και τα άλλα δυο παιδιά του θερμότατα

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή φυσιογνωμία... άνθρωπος του Θεού φαινεται! Ο Θεός να τον αναπαυσει κ να τον κατατάξει με τους Αγίους Του εν σκηναις δικαίων. Τον ευχαριστούμε που μας χάρισε τον σεβαστό μας π. Μάρκο. Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...


Μέρες δύσκολες και για να πεθάνει κάποιος γνωστός σου γιατί δεν μπορείς να πας. Αιωνία η μνήμη του.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ Π ΜΑΡΚΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ .Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΗΚΕ Η ΒΙΟΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ. ΣΤΟΝ Π ΜΑΡΚΟ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Το μόνο που μπορεί να κάνει καθένας μας είναι προσευχή για την ψυχή του μεταστάντος. Στην σύζυγο και τα παιδιά του καλό κουράγιο. Ο μακαριστός είναι τυχερός γιατί ο καλός μας π. Μάρκος θα τον μνημονεύει πάντα στην προσκομιδή και έτσι θα ευφραίνει την καρδιά του κ. Κυριακού.

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπος τού θεού.Εδωσε στην κοινωνια μια οικογένεια μεδύο παιδια δοσμένα στον θεο.Η κόρη του αξιολάτρευτη φιλόλογος δυναμική μα πιο πολύ βοηθάει τα παιδια μας ν βρούνε τον θεό.Θερμά συλλυπητήρια

Κρ. Π. είπε...

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του αγαπητού μας κ. Κυριάκου.
Τον ευγνωμονούμε γιατί χάρισε στο έργο του Θεού τον ευλογημένο πνευματικό π. Μάρκο και την αγαπημένη μας Φλώρα.