Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 
 Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι πηγή ζωής των Θείων δωρεών και χαρισμάτων είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός ο οποίος μας τα προσφέρει για να τα αυξήσουμε, να τα πολλαπλασιάσουμε και να τα αξιοποιήσουμε για την δόξα Του και την σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δεν έλαβε τάλαντα και χαρίσματα από τον Θεό απλά τα χαρίσματα  που λαμβάνουμε είναι διαφορετικά για να υπάρχει αρμονία, άλλα τάλαντα έλαβαν οι κληρικοί, άλλα οι γιατροί, άλλα οι φιλόσοφοι, άλλα οι τεχνίτες κ.λ.π. Ο μεγάλος απόστολος Παύλος λέγει μήπως μπορούν να είναι όλοι προφήτες ή διδάσκαλοι ή θαυματουργοί ή πολύγλωσσοι; Ο Θεός γνωρίζει πως χαρίζει τα τάλαντα.
Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή να αναδειχθούμε καλοί δούλοι και καλοί διαχειριστές για να ακούσουμε από το Πανάγιο στόμα του Κυρίου μας “ Eίσελθε εις  την χαρά του Κυρίου σου”.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.   
Αλέξης Στροφύλλας





Δεν υπάρχουν σχόλια: