Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ευχές εις τον π. Κωνσταντίνο Σολέα

 

  Σεβαστέ μου π. Κωνσταντίνε Σολέα
Πανίερη και αλησμόνητη η παρούσα ημέρα της εις Πρεσβύτερο  χειροτονίας σας και η απονομή του οφφικίου του Αρχιμανδρίτη, τόσο για την Μητέρα σας, τα αδέλφια σας, αλλά και δι’ εμέ, όπου κατά την διάρκεια των σπουδών σας υπήρξα διευθυντή σας, και γνώρισα την  αρτιότητα του χαρακτήρα σας, τη βαθύτατη ευλάβειά σας, θαύμαζα την πνευματική σας ζωή και την επιμέλειά σας στην Θεία Λατρεία.
Ο π. Κωνσταντίνος με την μητέρα του


Σεβαστά μου π. Κωνσταντίνε.
Ο ιερεύς είναι αγγελιοφόρος του Θεού.
Του Θεού το θέλημα εξαγγέλλει.
Το Ευαγγέλιο της σωτηρίας κηρύττει.
Την οδό της εν Χριστώ ζωής και σωτηρίας αποδεικνύει.
 
Σας εκκάλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος να ανέλθετε τις ιερές βαθμίδες, για να αναδειχθείτε κατά φιλανθρωπία του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης  της Εκκλησίας. Σας επαίνεσε στην ομιλία του και αξίως διότι θα είστε:
Πρεσβύτερος άξιος της κλήσεως του Θεού.
Πρεσβύτερος αφοσιωμένος στην διακονία της Εκκλησίας.
Πρεσβύτερος που θα υπηρετήσει με ζήλο και αυταπάρνηση τον λαό του Θεού όχι μόνο στην Εκκλησία άλλα και στην παιδεία ως καταξιωμένος και ευσυνείδητος εκπαιδευτικός.
Ιερουργός των αχράντων μυστηρίων.
Ποιμένας αθανάτων ψυχών.
Διδάσκαλος του Ευαγγελίου της σωτηρίας από Άμβωνος και εις τα Κατηχητικά.
 
Ταπεινά σας εύχομαι μαζί με τον κοινό φίλο Δρ. Γεώργιο Λ. Θεοδώρου ο Τίμιος Σταυρός να αποτελεί γι᾽ εσάς πηγή δυνάμεως και έμπνευσης, που θα σας ενισχύει και θα σας εμπνέει στην ιερατική διακονία σας.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρόμαστε που άνθρωποι που αξίζουν λαμβάνουν την ιερωσύνη. Ο π. Κωνσταντίνος ήταν και σίγουρα παραμένει μια ψυχή αφιερωμένη στον Θεο και το έργο Του.
Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Κληρικός φωτισμένος με ακέραιο και αδαμάντινο χαρακτήρα

Ανώνυμος είπε...

ΆΞΙΟΣ κληρικός και δάσκαλος! Η Παναγία μας να τον σκεπάζει!