Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


 Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
 
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ, τονίσας την αξία της πίστεως και την σημασία της Χριστιανικής αγάπης δια την εν Χριστώ ζωή και προκοπή μας. Οι τέσσερις αχθοφόροι της αγάπης έδωσαν κόπο και έλαβαν χαρά σαν αυτήν που γευόμαστε οταν πράττουμε το καλό και το αγαθό προς δόξαν Θεού. Όποιος θέλει να μάθει τι είναι χριστιανική αγάπη ας κοιτάζει τον εσταυρωμένο Κύριό μας Ιησού Χριστόν.


Αδελφοί μου ας παραδειγματισθούμε από την πράξη των τεσσάρων φίλων του παραλυτικού της Καπερναούμ, να σκορπάμε αγάπη παντού σε φίλους και εχθρούς, μαζί με τις ελεημοσύνες μας να δίνουμε και την καρδιά μας εις τρόπον ώστε και εμείς και οι αδελφοί μας να νιώθουμε την χαρά της πνευματικής και χριστιανικής ζωής.
 
Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, Θεοσκέπαστα, Θεοφρούρητα και καλή συνέχεια στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Αλέξης Στροφύλλας




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε την ευχή σας και ‘σείς να έχετε καλή συνέχεια στο στάδιο της μεγάλης τεσσαρακοστής και σας ευχαριστούμε που μας δίνετε μηνύματα πίστεως, αγάπης και υπομονής. Με σεβασμό σας φιλούμε το χέρι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως ΠΑΤΡΩΝ