Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Επέστρεψα από την Κύπρο στην Ελλάδα.

 

Μετά από ένα περίπου μήνα επέστρεψα από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Δόξα τω Θεώ πέρασα καλά, παρόλες τις καθημερινές μου υποχρεώσεις. Ένιωθα μια ασφάλεια και ένα σεβασμό από τους ανθρώπους που κυκλοφορούσαν δίπλα μου. 

Στην Κύπρο η Εκκλησία δεν παίζει το κρυφτούλι, και γι' αυτό κατάφερε να έχει τους ναούς ανοικτούς, αφού όλοι οι πιστοί φορούν μάσκα, κρατούν αποστάσεις, υπάρχει σεβασμός στον άλλο. Σε συλλείτουργα είδα και κληρικούς -όχι τον πρώτο- να φορούν μάσκα. Στα μνημόσυνα υπήρχαν ατομικά μπολάκια με τα σπερνά και σε άλλο το ψωμί. Όλα στην εντέλεια.




Το αεροδρόμιο της Λάρνακας ντύθηκε τα πασχαλινά του. Κόσμος όμως λίγος. Στην πρώτη θέση ήμουνα για πρώτη φορά μόνος. Το προσωπικό του αεροπλάνου και οι συνεπιβάτες της οικονομικής θέσης που ήταν το 1/3 περίπου της χωρητικότητας το αεροπλάνου κρατούσαν τα μέτρα στην εντέλεια.  

Και τώρα ας προσγειωθώ στην ελληνική πραγματικότητα... !!!












17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρείτε την εκκλησία καί τό Ναό μαγαζάκι..... όλα στην εντέλεια....

Kalemis είπε...

Αν είναι ποτέ δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας από τι άραγε??? Ειδικά εκεί που είναι ο οίκος του Παμβασιλεα και Ζωοδότη Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού,του Δημιουργού μας και μοναδικού Θεού.... Φοβερή βλασφημία!!! Κρίμα για την Κύπρο....

Ανώνυμος είπε...

Στην Κύπρο τους επιτρόπους τους ψηφίζει και τους εκλέγει ο πιστός λαός και όχι ο «προϊστάμενος» για να είναι του χεριού του. Αυτό βοηθά στο να υπάρχει τάξη. Εδώ στην Ελλάδα ότι πει ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Με έβαλαν κάποτε επίτροπο και αφού έφριξα με την μοναρχική αυθαιρεσία του προέδρου σε τρεις μήνες έφυγα.

Ανώνυμος είπε...

Και που να πάτε στην Ελβετία...θα σας καταπλήξει!! Δεν θα θέλατε να γυρίσετε στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ένας κοσμοπολίτης Αναστάσιε. Σε ζηλεύουν που δεν μπορούν να σε φτάσουν σε αρχοντιά πνευματικότητας και αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες.
Χαρά μας η παρουσία σου.
Μην φύγεις όμως κοντά.
Κάτσε λίγο εδώ σε έχουμε ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

κ. Kalemis Είμαι σε καραντίνα γιατί διαγνώστηκε η κόρη μου και μου είπαν να παραμείνω μέσα 14 μέρες. Η κόρη μου διαγνώστηκε την Δευτέρα. Θέλεις να βρεθούμε στον Αγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου να κάτσουμε καμιά ώρα μέσα στον ναό από κοντά να τα πούμε χωρίς μάσκα κλπ. θα έλθω με την κόρη μου. Το σπίτι είναι στα 40 μέτρα οπότε αν κάνουν έλεγχο από την πίσω πόρτα θα επιστρέψω σπίτι δεν κινδυνεύω να πληρώσω πρόστιμο εγώ η κόρη μου. Περιμένω μήνυμά σου.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία αστεία λέτε..και βέβαια να συναντηθούμε δέχομαι...αν όμως κολλήσω Κορωνιό θα μαρτυρήσω την συνάντησή μας.

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ στην Ελλάδα τώρα που ηρθες εχουν αυξηθεί τα κρούσματα κατακόρυφα και παμε για αρση του lockdown..εε ρε δουλεμα που τρωμε..κατα τα αλλα φταίει η Ελλαδικη εκκλησία που παιζει κρυφτουλι..

Ανώνυμος είπε...

Θα πάμε για άρση του lockdown γιατί ασυνείδητοι δεν τηρούν ούτε τα ελάχιστα. Να είσαι σίγουρος ότι εγώ και αποστάσεις θα κρατάω και μάσκα θα φοράω. Ο κίνδυνος θα είναι για σένα που επί μήνες μας δουλεύεις με το να μην κρατάς κανένα μέτρο. Η αλητεία στο κατακόρυφο. Να τελειώσουμε με το lockdown για να πάνε πολλοί υπεύθυνοι για θανάτους άλλων στον θάνατό τον δικό σας για να νιώστε την γλύκα. Αλλά τα γουρούνια και σε παλάτι να τα βάλεις τον βούρκο θα αποζητούν.
Μαριάννα

Kalemis είπε...

Η μάσκα δε σε προστατεύει, υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Εχω έρθει σε επικοινωνία με δεκάδες φορείς του ιού και απορούν και οι ίδιοι πως κόλλησαν, αφού τηρούσαν σχολαστικά όλα τα μέτρα.

Kalemis είπε...

Ευχαρίστως θα δεχομουν, αλλά δυστυχώς δε διαμένω στο κλεινόν άστυ.Σε πληροφορω ότι δε φορώ μάσκα στούς ιερούς ναούς ένα χρόνο τώρα και δεν έχω πάθει τίποτα.Απο σένα θα κολλήσω,αν σε συναντήσω μέσα στο ναό, μόνο αν το επιτρέψει ο Παμβασιλεας Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός.Το ίδιο ισχύει και εκεί που εκκλησιαζομαι τόσο καιρό.Που είναι η πίστη σου?? Προτιμάς να φοράς τη σατανική μάσκα στον οίκο του Θεού και να τον προσβάλλεις?

Kalemis είπε...

Μαριάννα που είναι η πίστη σου???

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο κόλπο! ανοίγουν τώρα και σε 20 ημέρες θα πουν ότι έχουμε πολλά κρούσματα και θα κλείσουν το Πάσχα.Αν δεν κάνετε το μπόλι δεν ανοίγουν ..αν δεν κάνετε το μπόλι τέλος η εργασία...στο σπίτι σας θα πάτε οπότε αναγκαστικά θα κάνουν όλοι το μπόλι...στο δρόμο που χάραξαν οι ιεράρχες...και μην ξαναμιλήσει κανείς για μελλοντικό χάραγμα κλπ γιατί θέλει κότσια το ΟΧΙ έχει μεγάλο τίμημα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει μόνον το ΟΧΙ μεγάλο τίμημα, αλλα και η απλή συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.
Εχουν φρυάξει εδώ και καιρό πολλοί και διάφοροι, επειδή οι Χριστιανοί νοιώθουν την ανάγκη να Λειτουργηθούν και να Κοινωνήσουν, και επειδή υπάρχουν ευλαβείς Ιερείς, που τούς δέχονται.
Μέχρι και δολοφόνους τούς αποκάλεσαν, επειδή δεν σέβονται την ζωή του άλλου !
Τώρα όμως που θα κυκλοφορήσουν τα Self - Tests, και θα μπορεί ο πιστός να αυτοεξετάζεται το Σάββατο, και εφ' όσον είναι αρνητικός, να πηγαίνη την Κυριακή άφοβα στην Εκκλησία, τί άλλο θα βρούν να πούν ?

Kalemis είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο.

Kalemis είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο.