Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - Ό.

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Ά σβεστη μένει η θύμηση!
Γ έλιο άδολο, καθάριο.
Γ εμάτη ζήλο και χαρά,
Έ δινες φως, κουράγιο!
Λ άμψη που είχαν τα μάτια σου!
Ί σκιος π' άφηνε χνάρι.
Κ αρδιά απαλή, πονετική.
Ή ρεμη και λιοντάρι!

Μ αγνήτιζες τα βλέμματα,
Π ιότερο την καρδιά μας.
Ό, τι μεγάλο κι ιερό,
Τ ίναγμα στ' όνειρά μας.
Σ' Ελλάδα, Κύπρο έσπειρες,
Α ρχόντισσα, ελπίδα.
Ρ ιζώνει τώρα, απόγονε
Η ρώων κι Ηρωίδα!
Ό.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απουσία της όλο και περισσότερο είναι αισθητή. Πολλά τα τάλαντα τα οποία έλαβε από τον Θεό και καλλιέργησε με επιμέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Φανερώνει πολλά από τα ηγετικά προσόντα που είχε η αείμνηστη Κική Μπότσαρη και μας δείχνει την στοργή που είχε αυτή η ανεπανάληπτη γυναίκα για τον διπλανό της.

Ανώνυμος είπε...

Η ακροστιχίδα πετυχημένη. Ζωγραφίζει την πολυσχιδή προσωπικότητα της κατηχήτριας και κυκλάρισσας με τα ανεπανάληπτα προσόντα. Την αρχόντισσα της ευγένειας και της προσφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Ήλθε στην Κύπρο και σκόρπαγε την χαρά σε όλες μας. Δεν ήταν μόνο η δεσποινίς που έκανε τον κύκλο και προετοίμαζε τις δράσεις σε σύλλογο και στην κατασκήνωση. Ήταν ο δικός μας άνθρωπος για να επουλώσει πληγές και να μας κατευθύνει στο καλό. Έφυγε για να ξεκουραστεί στην Ελλάδα και από εκεί δραπέτευσε για τον ουρανό. Μην μας ξεχνάς δις Μπότσαρη.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά υπέροχο ποίημα-ακροστιχίδα για το ότι μας θυμίζει την υπέροχη αυτή γυναίκα της ιεραποστολής και της αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

Είχα την χαρά κα την ευλογία να την έχω ομαδάρχη στην κατασκήνωση ξεχώριζε σε όλα. Τι καλό που θα ήταν μετά την περίοδο της επιδημίας να γίνει ένα βραδινό στις στην δράση και στον τομέα επιστημόνων για την αγαπημένη μας δίδα. Πολλά θα θυμηθούμε και πολλά θα μας διδάξει τώρα που δεν είναι κοντά μας.

Ανώνυμος είπε...

Στην περπατησιά της, στον λόγο της, στο πέρασμά της απέπνεε μια αρχοντιά τόσο του πνεύματος και του ήθους της, όσο και της ευγενικής καρδιάς της.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό! Και πολλά τέτοια της αξίζουν ακόμη!!!