Τρίτη 13 Απριλίου 2021

«έχει ο καιρός γυρίσματα»


 Μπα! Πως και αυτό;
Στην Ιερά Σύνοδο της αγίας Ρωσίας σήμερα εμφανίσθηκαν όλοι μασκοφόροι; ή όπως το έλεγε φίλος αγωνιστής ιερεύς για άλλους "μουρόπανο"
Δεν το πιστεύω!!!! μοντάζ θα είναι.
Αλλά κάνω λάθος…  εδώ ισχύει το ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα»


Ο Πατριάρχης Μόσχας αφού καλωσόρισε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τόνισε ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ενήργησε έγκαιρα και ζήτησε από τους κληρικούς να τηρούν τους κανόνες λέγοντας: “Ελπίζω όλοι να αντιληφθήκατε ότι η συνάντηση αυτή συνοδεύεται από την χρήση της μάσκας (…) Θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και τις προσευχές μας για την λήξη της πανδημίας”

Κλείνοντας ο κ. Κύριλλος, υπογράμμισε ότι “ο ιός μας βοήθησε να καταλάβουμε την ευτυχία που νιώθει ο καθένας μας, να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες σε μια Εκκλησία γεμάτη πιστούς”.

Οι ναοί είναι ανοικτοί χωρίς περιορισμούς, αλλά δεν γεμίζουν από τον φόβο του ιού, όπως μας πληροφορεί ο Πατριάρχης Μόσχας. 
Α.Κ.Κ.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαιδρό σχόλιο του ιστολόγου.
"Μπέρδεψε" ηθελημένα; τις μάσκες με το Κανονικό Δίκαιο...

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν φαιδρό αν δεν ήταν αληθινό. Όταν εμφανίστηκαν στην ιερά Σύνοδο με μάσκες οι δικοί μας οι σούπερ ψευτοορθόδοξοι τους έψεξαν. Τώρα το κάνουν γαργάλα και κούρντισαν σαν τις κότες οι συνωμοσιολογοι της δεκάρας.

Ανώνυμος είπε...

Φαιδρός για μια ακόμα φορά ο ιστολόγος. Ο δόλιος δεν γνωρίζει από Κανονικό Δίκαιο που ορίζει ο 13ος της Πενθέκτης «οι εν Ρωσία Συνοδικοί μπορούν να φέρουν μουρομάντιλα. Οι εν Κωνσταντινουπόλι και Ελλάδι ουχί. Αν φέρουν επί της μούρης τους μουρομάντιλα καθαιρέστω και αφοριζέσθω…».

Ανώνυμος είπε...

Θα σου έγραφα παλαιότερα «μην χαλάς το μελάνι σου» τώρα που τα γράφει καθένας στον υπολογιστή δεν μπορώ να το διατυπώσω στο σήμερα. Ότι και να γράψεις, ότι και να υπερασπισθείς, γνώμη δεν αλλάζουν. Μην χαλάς το μελάνι σου δεν αξίζουν τον κόπο. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας συνεχώς μας απογοητεύουν με την ελαφρότητα που έχουν πάρει την πανδημία. Τα μαρτυρούν τα θανατικά και οι νοσούντες που φορούν το ράσο.

Ανώνυμος είπε...

Ας γράψουν ό,τι θέλουν μερικοί κατά των Ρώσων. Καί μάσκες φόρεσαν και την Αγία Λαβίδα απολύμαναν, και τον Πάπα συναντούν κάθε τόσο.
Ομως το γεγονός ότι, δέκα Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν αναγνωρίσει τον Επιφάνιο και τους Ουκρανούς μέχρι σήμερα, αυτό είναι που τούς ενοχλεί και δεν μπορούν να το χωνέψουν.
Γι αυτό και προσπαθούν να τούς μειώνουν σε κάθε ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειπε κύριε ιστολογε οτι ειναι κακκο η μάσκα;;κατι δεν εχετε καταλάβει σωστά και συνεχιζετε να κάνετε τα ιδία λάθη..εχει ο καιρός γυρίσματα και για εσάς..Δεύτερο Πασχα που θα κανετε απο την τηλεόραση..και εχουμε συνέχεια!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 14 Απριλίου 2021 - 1:25 μ.μ.

Συμφωνώ ότι ο καιρός έχει γυρίσματα. Μήνες φωνάζω και εγώ ότι αν τηρούσαν όλοι οι Ναοί τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την Εκκλησία.
Πέρυσι για τις αμαρτίες άλλων παρακολούθησα την Ακολουθία και την Λειτουργία της Αναστάσεως όπως η Ιερά Σύνοδος και ο Μητροπολίτης μου υπέδειξαν.
Φέτος πρώτα ο Θεός φεύγω για την Κύπρο που οι Εκκλησία έδωσε εξετάσεις και οι ναοί είναι ανοιχτοί. Μην ανησυχείς λοιπόν μάλλον θα κάνω Ανάσταση στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Τί εξετάσεις έδωσε η Εκκλησία της Κύπρου ? Εκεί ούτε Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών έγιναν, ούτε νομοθετήθηκε είσοδος μόνον εννέα πιστών, αλλά ετέθη όριο 70 πιστών, αν δεν κάνω λάθος, που είναι κάπως λογικό για μικρους ναους.
Η αυστηρότητα των μέτρων κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν εξοντωτική, και ουδεμία σχέση έχει με τα μετρα που ελήφθησαν στην Κύπρο. Για να μήν αναφέρουμε βέβαια την Μητρόπολη Μόρφου, όπου εκεί δεν ίσχυσε κανένας περιορισμός, πράγμα που δεν συνέβη πουθενά στην Ελλάδα.
Αυτή η κατάφωρη υπερβολή στην Ελλάδα ήταν φυσικό να δημιουργήση την αναμενόμενη αντίδραση των πιστών, που ένοιωσαν διωκόμενοι, μέσα σε χώρα - μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αναστάσιος είπε...

Προς:14 Απριλίου 2021 - 4:16 μ.μ

Αν δεν γνωρίζεις μην μεταφέρεις πλαστές ειδήσεις.
Την Ανάσταση πέρυσι η ακολουθία στην Κύπρο έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Την Μητρόπολη Μόρφου ας μην την αναφέρεις. Από λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια.
Η καταπάτηση των μέτρων από κάποιους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι γνωστή.
Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση μην την γράφεις καθόλου γνωστά τα νομικά έκτροπα που μας έχει αναγκάσει ως Κράτος να ψηφιστούν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 - 2:59

ΤΑΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΜΗ ΞΕΧΟΡΗΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΝΥΜΦΩΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα όσα είπε ο διαχειριστής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ωφελεί η παραμονή σε τέτοια Ένωση όπως είχαν πει πριν μπούμε και πνευματικοί άνδρες της Εκκλησίας.

Φιλομακεδόνας

Αναστάσιος είπε...

Προς: 14 Απριλίου 2021 - 11:10 μ.μ.

Φιλομακεδόνα πολλοί από τους ανώνυμους με κριτικάρουν και με καταδικάζουν. Τολμά ο 4.16 να μνημονεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ποτέ δεν πίστεψα. Με αναγκάζουν που και που να τους πω για κάποιους από τους αγώνες που με τις πενιχρές δυνάμεις μου έδωσα. Όταν υπερασπιζόμουν την άποψη του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου «ότι η ΕΟΚ είναι το 10 κέρατο της Αποκαλύψεως» αυτοί που ήταν;
Όταν συμμετείχα στις συγκεντρώσεις παρά το νεαρό της ηλικία μου του Θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλο εναντίον της ΕΟΚ στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην Αθήνα κλπ. αυτοί που ήταν;
Όταν έστελνα επιστολές σε εφημερίδες και ηγέτες κομμάτων της πατρίδας μας, αυτοί τι έκαναν;
Συμφωνούσαν να μπουν στην τότε ΕΟΚ για να φάνε τις μίζες που έδινε σαν τυράκι και πλούτιζαν βιοτέχνες, αγρότες, βιομήχανοι κλπ για τους τα αρπάξει σήμερα
Τώρα που τα Κόμματα υποστηρίζουν με την ψήφο αυτών που μου ασκούν κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο ή στην Εθνική Βουλή τα ανθελληνικά και βρωμερά νομοσχέδια αυτοί τι έκαναν;
Να κλείσουν τα στοματά τους όλοι αυτοί που συνηγόρησαν να πουληθούν στην Ε.Ε.
Τώρα που οι Ευρωβουλευτές που τους αντιπροσωπεύουνε ψηφίζουν τα αντίχριστα και εθνικά επιζήμια νομοσχέδια τι κάνουν;
Όταν η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει τους αναγκαστικούς νόμους της Ε.Ε. για να συγχρονισθούμε με το δίκαιο της Ευρώπης τι κάνουν;
Όταν ως επιστήμονας αρθρώνω λόγο για την πανδημία οι ανώνυμοι ξερόλες με βρίζουν.
Τολμούν να με κατηγορήσουν. Ας βγουν επώνυμα να τους δείξω τις περγαμηνές μου τις αγωνιστικές και αυτοί τις δικές τους.
Άντε να υπογράψουν για το θεαθήναι μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου. Ξεχνούν όμως ότι «το πουλάκι πέταξε» κατά τους λόγους του Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα.
Εγώ θα συνεχίσω τον οποίο αγώνα μου όπως τον κρίνω.
Ο Νικοπόλεως Μελέτιος μου έγραψε για κάποιο θέμα «την μάχη θα την δώσετε οι λαϊκοί».
Και ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος όταν του έστειλα κάποια κείμενά μου, μου απάντησε «συνέχισε να γράφεις».
Αλάθητος δεν είμαι πάντα όμως έλεγα και θα συνεχίσω να λέω την άποψή μου.
Έγραψα πολλά και ασύνδετα αλλά κάποτέ και οι αντοχές σε κάνουν να αγανακτείς από τους μαχητές της πολυθρόνας που κάνουν την επίκληση της Ε.Ε. σημαία τους..

Δεν θα επανέλθω γιατί δεν τους αξίζουν απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευρωλιγούρηδες σκέφτηκαν ότι είναι μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και καταφεύγουν σε αυτή. Σε αυτή που μας έφερε τα σύμφωνα συμβίωσης που οσονούπω θα φέρει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Καλά τους τα έσουρες τσουβαλάτα αλλά με κοσμιότητα που δεν τους αξίζει.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αδελφοί,όλοι έχουν γνώμη,το βασικό είναι πως μας έστεισαν φάκα.
Για όποιον τα δέχεται!
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι μπήκαμε στον ...αρραβώνα (όπως τον λέω των εσχάτων χρόνων ) ...του Αντιχρίστου!
Από τη στιγμή που κ ο Φαουτσι το αποκάλυψε πως το εμβόλιο θα μεταδίδει τον ιό αλλά κ εμείς το βλέπουμε πως εκτός των θανάτων,εκτός των παρενεργειών,αυτοί που εμβολιαστηκαν υπάρχει πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό,τότε πως θα εκκλησιάζεται ο κόσμος?
Δηλαδή εάν η εκκλησία δέχεται 9 ως 70 άτομα τα οποία οι μισοί εμβολιαστηκαν κ οι άλλοι όχι,αυτοί που δεν εμβολιαστηκαν δεν θα έχουν φόβο μη κ πάθουν κοβιτ?
Εάν ήσαν όλοι εμβολιασμενοι κ που λένε πως κ εμβολιασμενος να είσαι πάλι θα νοσήσεις κ έχει αποδειχτεί από ιατρούς που εμβολιαστηκαν κ νόσησαν πάλι εάν δεν το γνωρίζεις δεν θα κολλήσεις τον άλλον μέσα στην εκκλησια ενοσο είσαι εμβολιασμενος?

Το πράγμα μπάΖει,συγνώμη δεν πείθομαι!
Για πολλούς λόγους.
Λόγους πνευματικούς,ηθικούς,λόγους συνειδήσεως!

Λόγους,αγάπης του πλησίον.
Λόγους εθνικούς,η χώρα μου ευτελίζεται με κάθε τρόπο!
Λόγους θρησκευτικούς,δεν έχω την ελευθερίας να πηγαίνω στην εκκλησία χωρίς μάσκα.
Και όταν πάω ,δεν μπορώ να την κρατήσω ούτε είκοσι λεπτά,μετά έχω δισπνοια.
Δεν μπορώ να έρχομαι σε φιλονικία με τον πλησίον μου να μου φωνάζει να σηκώσω τη μάσκα.
Τι κατάσταση είναι αυτή!
Τέλος κυτταρικές σειρές εκτρωθεντων εμβρύων!
Μεγάλο θέμα!
Μερικοί λένε δεν υπάρχει ζήτημα.
Άλλοι λένε δεν πειράζει μέτοχος _αμέτοχος.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτόν του κ εν μέρει κ για τον πλησίον του!
Φαύλος κύκλος!
Αυτά που ζούμε είναι κ καμπανάκι μετανοιας των Εκκλησιών!
Πρέπει...
Εύχεσθαι !
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής!
Κ συγνώμη αν σας λυπησα!



Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Διαχειριστή για το σχόλιο του.

Ανώνυμος είπε...

Μην απαντάς κ. Κωστόπουλε καθημερινά δικαιώνεστε. Σήμερα μπήκε στο Νοσοκομείο ένας καλός συνάδελφος που δεν πίστευε στον κορωνοϊό και μας κορόιδευε. Η γυναίκα του είπε ότι είναι σοβαρά απελπιστικά. Καλή του ανάρρωση. Έχει παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Εκκλησιαζόταν σε μια κατασκήνωση στο βουνό και όπως έλεγε φορούσαν μάσκα οι περισσότεροι στην Εκκλησία αλλά όχι στον καφέ.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σου διαχειριστή ήταν από τα καλύτερα σχόλια που έχεις γράψει. Σ΄ ευχαριστώ για την ενημέρωση των αγώνων σου, κάτι που δεν γνώριζα. Πιστεύω ότι αξίζει για ξεχωριστή ανάρτηση το μεστό ουσίας σχόλιο σου και θα αξίζει μια τέτοια ανάρτηση πολύ περισσότερο από πολλές άλλες αναρτήσεις. Μία αιτία που βρισκόμαστε στο κατάντημα είναι και η εξάρτηση μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μοιάζει να είναι δουλική.
Η μετάνοια και η επιστροφή στον Λυτρωτή Θεάνθρωπο είναι ο μόνος δρόμος για να έλθει ο φωτισμός στους Έλληνες και η σωτηρία.

Φιλομακεδόνας

Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάς
μην γελάς
κινδυνεύει η Ελλάς.
Απορώ πως υπάρχουν σήμερα πιστοί που έχουν εμπιστοσύνη στους σλάβους. Αυτούς που ως Ρώσοι στην Επανάσταση του 21 δεν τήρησαν σιγή ιχθύος αλλά υπερασπίσθηκαν τους τουρκαλάδες. Μας βοήθησαν οι αιρετικοί Άγγλοι, Γάλοι. Οι Ρώσοι ήλθαν κατόπιν εορτής για να μας διαφεντέψουν. Αυτούς που ενίσχυσαν την βουλγαρική εξαρχία και τόσα άλλα. Τώρα θέλουν να καθυποτάξουνε με το χρήμα και το ράσο τα Ιεροσόλυμα. Αυτοί που δεν αφήνουν σημείο που να μην καταπατήσουν σε Ευρώπη Αμερική και Αυστραλία τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Λυπάμαι για όσους υποστηρίζουν τους Ρώσους.