Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Τσιτσιπάς: «Έχασε» τη γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό – Η συγκλονιστική ανάρτησή του

 

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς αποκάλυψε ότι η γιαγιά του πέθανε 5 λεπτά πριν να ξεκινήσει ο τελικός του στο Roland Garros με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις» έγραψε αρχικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή».

Γράφοντας για τη γιαγιά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό να υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνη. Γιατί άνθρωποι σαν εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι».

«Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα που είναι εντελώς αφιερωμένη σε αυτήν και μόνο αυτή» γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και καταλήγει απευθυνόμενος στην γιαγιά του:

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

Πηγή: in.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έκανε υπερήφανους. Τώρα με αυτό δείχνει και την συγκροτημένη προσωπικότητά του. Να έχει την ευχή της γιαγιάς του.

Ανώνυμος είπε...

Όμως περιφανους με το αζημειωτο...

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδια πρεπει να τους δωσουμε αλλα προτυπα κ οχι μονο αθλητες που κυνηγανε μπαλακια Οκ,θλιβερο το γεγονος αλλα τι να πουμε για τους παιδομαρτυρες που βλεπανε στα ματια τους μπροστα να καιγονται κ να αποκεφαλιζονται οι γονεις τους κ μετα απο λιγα λεπτα τους ακολουθουσαν στο μαρτυριο;
Καποτε ηταν ενας δικαιος βασιλιας που τιμωρησε ισοβια ενα πολιτη επειδη διεθεσε 30 χρονια απο τη ζωη του να καταφερει σαν καβαλαρης να περασει μια κλωστη μεσα απο μια ακινητη βελονα,καθως το αλογο ετρεχε.Ηθελε με αυτο τον τροπο να δειξει την αξια του χρονου.Μην τον σπαταλαμε σε ευτελη πραγματα κ στη συνεχεια να προβαλουμε κ να ηρωποιουμε τετοιες καταστασεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο συμπαίκτης του ο Νόβακ , είναι ορθόδοξος αδελφός μας, Σέρβος..

Αναστάσιος είπε...

14 Ιουνίου 2021 - 1:11 μ.μ.

Στην ζωή όλα έχουν αντίτιμο. Θυσίασε χρόνο και προσωπική ζωή. Χθες έπαιζε συνεχόμενα περίπου 4,5 ώρες. Εγώ δεν θα μπορούσα ούτε 10 λεπτά. Το αζημίωτο το αξίζει. Δεν σου έκοψε εσένα την θέση, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.. ξεκίνα.

Αναστάσιος είπε...

Τι όμορφα που τα γράφεις και μας περιγράφεις μια εικονική πραγματικότητα αγγελικά πλασμένη. Αυτά τα πρότυπα που μας γράφεις είναι σωστά. Όμως εσύ τα μεταλαμπάδευσες στα παιδιά σου;
Χρόνια έκανα Κατηχητικά και έβλεπα την ασυνέπεια των λεγομένων χριστιανικών οικογενειών με αυτά που μας γράφεις εδώ. Επί 2 δεκαετίες υπήρξα διευθυντής φοιτητικού οικοτροφείου. Ελάχιστα από τα παιδιά των χριστιανικών οικογενειών είχαν αρχές και συνέπεια. Γιαυτό προσπαθούσαν να φύγουν με ελαφριά πηδηματάκια για να μην έχουν δεσμεύσεις.
Θυμάμαι πολλά περιστατικά… θα σου αναφέρω ένα. Πατέρα να θερμοπαρακαλεί τον γιό του να καθίσει στο οικοτροφείο γιατί τα οικονομικά του δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας. Αυτή την σκηνή την έχω στο μυαλό μου.
14 Ιουνίου 2021 - 1:30 μ.μ.

Πρότεινα στον ευσεβή νέο που επιθυμούσε να κάνει την «ζωή του» να καθίσει χωρίς χρήματα στο οικοτροφείο. Λυπήθηκα τον καλό του πατέρα που ζοριζόταν οικονομικά. Είχα σκοπό να τα καλύψω προσωπικά τα χρήματα της παραμονής. Ούτε να το ακούσει. Έφυγαν. Αυτό το σκηνικό παραμένει στο νου μου.
Σε αντίθεση νέοι που δεν είχαν συστάσεις κληρικών είχαν ήθος, αξιοπρέπεια, και ντομπροσύνη.
Όταν δώσεις στα παιδιά σου αυτά που ζητάς από τους άλλους τότε να ασκείς έλεγχο.
Μην σπαταλάς τον χρόνο που υπολογίζεις «με ευτελή πράγματα» για να μας κάνεις μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά μου αν είχαν ασχοληθεί με κάτι το ουσιαστικό θα δόξαζα τον Θεό. Τώρα χάνουνε το χρόνο τους και τίποτα το καλό δεν βλέπω παρά τις καλές προσπάθειές μας. Την βγάζουνε από καφέ, σε χαβαλέ και κοιτάζουν σε ποιο νησί θα πάνε. Και αυτά με χρήματα δικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα λεφτά όμως.. από την στιγμή που παιδάκια πεθαίνουν για ένα ποτήρι καθαρό νερό.... είναι ένα γενικότερο θέμα τού αθλητισμού πού πρέπει να θεραπευτεί.Ειναι αμαρτία αυτό πού γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνα κι εσύ! Για αρχή μάθε ορθογραφία!
w

Ανώνυμος είπε...

Άξιο το παιδί, μακάρι να μήν το "χαλάσουν" τα χρήματα.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Άριστο το σχόλιο του κου Α.Κ, 14/6, 2:08 μ.μ.
Γενικώς αυτού του είδους τα βιωματικά σχόλια και άρθρα έχουν αξία μεγαλύτερη από τόμους με θεωρίες και ευσεβείς λογισμούς.
Και έχει πολύ δίκιο και σε αυτό, να μην κάνουμε συνεχώς ορισμένοι τους δασκάλους, όπως άλλωστε ρητώς εντέλλεται η Αγία Γραφή (καθολική Επιστολή Ιακώβου).
Γιάννης Ιωαννίδης

Ανώνυμος είπε...

Όταν η Ελλάδα νίκησε στο Euro 2004 με τον Άγγελο Χαριστέα που σκόραρε στέλνοντας την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σπίτι της και την Ελλάδα στους ουρανούς. Τότε νέος άκουγα τους ιεροκήρυκες να βγάζουν κηρύγματα μιλώντας για την πίστη των ποδοσφαιριστών, για τους σταυρούς που έκαναν, για την παιδεία που είχαν οι πρωταθλητές της Εθνικής. Ο πνευματικός μου στην κατασκήνωση μας μίλαγε με πάθος για την πίστη και το εθνικό υψηλό φρόνημα των ποδοσφαιριστών. Τώρα ο 11.30 γράφει θλιβερές ανοησίες. Το γιατί το γνωρίζει αυτός. Ας περιμένει και θα δει τι θα γράψουν και τι θα πουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Βιάσθηκε να κατακρίνει.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως βιαστηκατε εσείς πολύ να θεοποιησετε έναν άγνωστο νέο, που έγινε πρωταθλητής με τις κρατικές χορηγίες κι τα Χριστούγεννα που εμείς οι κοινοί Έλληνες πνιγμένοι στις μάσκες παίζαμε κυνηγητό με την αστυνομία για να μπούμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε κερί ο ίδιος διασκεζαζε στο Ντουμπάι Το θέμα είναι τι πρότυπο δίνουμε στα νέα παιδιά σε ήθος κι σε αγώνα. Ορθά έγραψε ο 1.30.οσο για το σχόλιο του Αναστασίου στις 14.08 λυπάμαι για το θλιβερό παράδειγμα που έζησε. Προς Θεου όμως μη βάζει πρότυπα στα παιδιά ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με τα μυστήρια γιατί έτσι δεν μειώνεις τους ανθρώπους της Εκκλησίας, αλλά τον ίδιο το θεσμό της Εκκλησίας. Μπράβο στον αθλητή,αλλά ως εκεί.. Υπάρχουν νέοι που λιώνουν στο διάβασμα για να βρουν το φάρμακο ή που θυσιάζονται στο καθήκον ή που ντύνονται στα μαύρα για να ανέβουν σε ένα βράχο για να κάνουν προσευχή για σένα κι για εμένα.κι όλα αυτά δωρεάν. Κανενα πρότυπα, κανένας ευεργετης της ιστορίας δεν έλαβε για τις υπηρεσίες του τόσα εκατομμύρια. Δωρεάν πρότυπα ψάξε για τους νέους!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια παιδιά έχει ανάγκη η Ελλάδα να την δοξάζουν σε όλη την υφήλιο.
Συγχαρητήρια στον σπουδαίο αυτό αθλητή.

Ανώνυμος είπε...

Το πρότυπο 8,02 που έδινες στα παιδιά σου ήταν να τρέχεις στις εκκλησίες χωρίς μάσκα. Τολμάς αυτό να το λες πρότυπο; Όταν θα κάνουν εκπτώσεις τα παιδιά στους νόμους μην κάνεις κιχ εσύ θα φταις με το κακό παράδειγμα που έδωσες στα παιδιά σου.
Αν πήγε εκδρομή ο Τσιτσιπάς δεν τα πήρε από την τσέπη σου νόμιμα τα κέρδισε. Η ζήλια σου πάει σύννεφο.

Ἰ. Ἀ. Ἠ. είπε...

Έλεγε ένας φίλος και το θυμάμαι σε τέτοιες περιπτώσεις:
Ευτυχώς που δεν θα μας κρίνουν οι σημερινοί χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Άφησε το πετροβόλημα δεν σε τιμά. Αν ήταν η ζήλια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα. Δόξα και τιμή στον Τσιτσιπά. Του εύχομαι νίκες και να γίνει 1ος στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωτος στον κοσμο;;;Οχι ο πρωτος στον Θεο;;;;Α!Ξεχασα,τα λεφτα κ η ανηθικοτητα πανω απο ολα.Ζητω το Ντουμπαι κ η φορολογια των μεσοαστων για να ανεβει το προτυπο του ηρωα νε το.. μπαλακι!Μια ζωη αφιερωμενη να κυνηγας με το πιατακι που εχει χερουλι ενα μπαλακι!Αυτο ειναι ζωη!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πουν και οι Άγιοι για τους πατέρες τους ή για τις μητέρες τους ή για τις γιαγιάδες τους ή τους παππούδες τους που χάρις σε αυτούς γνώρισαν τον Θεό αγιάσανε;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι βαριά νυχτωμένος με τα όσα γράφεις περί Ντουμπάι και φορολογίας. Αν δεν γνωρίζει κλείσε το στόμα σου. Ένας πρωταθλητής δεν περιμένει να πάρει κάτι από εσένα τον φορολογούμενο εσύ δώσε τα χρήματά σου για τις αμβλώσεις και για άλλα παρόμοια. Ούτε από την ομοσπονδία του. Ο κάθε πρωταθλητής λαμβάνει χρήματα από σπόνσορες. Λαμβάνει χρήματα από τις μπλούζες που φοράει, από το νερό που πίνει στον αγώνα, από την πετσέτα και τις εταιρίες που τον πληρώνουν. Τα ξενοδοχεία θέλουν τέτοιους πρωταθλητές έστω και για μια φωτογραφία στο χώρο τους. Στα τουρνουά που λαμβάνει μέρος τον πληρώνουν. Μην νομίζεις λοιπόν ότι εσύ και εγώ πληρώνουμε για αυτόν. Εσύ κοίταξε να βάζεις χρήματα σε κάποιο παγκάρι. Χρηματοδότησε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ανάγκη και κονεύουν να βαρέσουν κλείσιμο και τα υπόλοιπα μην σε νοιάζουν. Το αν είναι πρώτος στον Θεό μην το κρίνεις διάβαζα σήμερα ότι ο νικητής αντίπαλός του από την Σερβία κατασκευάζει ορφανοτροφείο με τα χρήματα που κερδίζει. Το τι μπορεί να κάνει ο δικός μας μην σε νοιάζει εκτός και αν θες να σου δώσει. Στείλε μια επιστολή και ζητιάνεψε κάτι τι για να ικανοποιηθείς από τα χρήματα που φέρνει στην Ελλάδα από τους αγώνες του.
Κάποτε κέρδιζα και εγώ ως αθλητής χρήματα όχι κρατικά.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μάθε γράμματα κι άσε τις φιλοσοφίες!