Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Το μοντέλο της κ. Λουκά και κάθε… αλαφροΐσκιωτου που κάποτε εσκίαζε τις οθόνες μας, χάθηκε ανεπιστρεπτί. - Σωτήρη Μ. Τζούμα

 Η παραπάνω φωτό είναι από τη συγκέντρωση στη Δράμα.

Το μοντέλο της κ. Λουκά και κάθε… αλαφροΐσκιωτου που κάποτε εσκίαζε τις οθόνες μας, χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Καλός ο ζήλος, λέει ο Απ. Παύλος, αλλά με επίγνωση. Ο ταλιμπανισμός και ο φονταμενταλισμός δεν έχουν θέση στην Ορθοδοξία. Η Δράμα, μια όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, φημίζεται για την ευλάβεια και γνησιότητα των κατοίκων της. Έχει έναν εξαίρετο επίσκοπο-κόσμημα της Ελλαδικής Εκκλησίας που δεν φλυαρεί αλλά ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας  και πλειάδα κληρικών που συνεργάζονται αρμονικά μαζί του, όπως ο μαέστρος με τα μέλη της ορχήστρας.

Τις υμάς εβάσκανε ω άνδρες Δραμινοί; Πώς δεν μπορέσατε να εξαλείψετε από τους κόλπους σας κάποιους ακραίους πόυ δεν έχουν σχέση με την ορθόδοξη Ελλάδα;

Μαζεύτηκαν παρά την διαφήμιση που προηγήθηκε καμιά τριανταριά στην πλατεία της πόλης  και διαμαρτυρήθηκαν , τάχατες για παράτυπες ενέργειες του Μητροπολίτη. Μα και μόνο που ένας λαϊκός βάζει στη θέση του Μητροπολίτη τον εαυτό του είναι μεγάλη αμαρτία. Διότι ο Μητροπολίτης για να φτάσει να είναι Μητροπολίτης  της Εκκλησίας πέρασε από πολλά στάδια και πήρε ευχές και έδωσε όρκους! Εμείς οι λαϊκοί μπορούμε να διαφωνούμε αλλά όχι και να διαδηλώνουμε κατά των πνευματικών μας Ταγών! Αυτό και αν είναι αμαρτία! Και όποιος λέει το αντίθετο είναι αρρωστημένος εγωιστής και στερείται της ορθόδοξου Εκκλησιολογίας.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές σ’ αυτήν εδώ την έπαλξη.

Η Εκκλησία μας πορεύεται αιώνες τώρα με επικεφαλής τους Επισκόπους μας.

Η απόφαση του Αγίου Δράμας, σχετικά με την αναδιάρθρωση του σώματος των πνευματικών-εξομολόγων ιερέων της Μητροπόλεώς του, είναι αναφαίρετο ιεροκανονικό δικαίωμά του.Και καλόν είναι να γίνεται συχνά-πυκνά αυτό για να μη θεωρεί κανείς τίποτα ως δεδομένο, αν δεν αναδεικνύεται άξιος της τιμής και της ανάθεσης ενός πνευματικού καθήκοντος που έχει να κάνει με την ψυχή των συνανθρώπων μας.

Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Και καλά θα κάνουν να το χωνέψουν μερικοί. Διότι εκτός Εκκλησίας σωτηρία δεν υπάρχει,δεν το  λέμε εμείς αυτό αλλά  οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο της κ. Λουκά και κάθε… αλαφροΐσκιωτου που κάποτε εσκίαζε τις οθόνες μας, χάθηκε ανεπιστρεπτί.

Πηγή: Εξάψαλμος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναδιάρθρωση των πνευματικών , είναι δικαίωμα τού Αγίου Δράμας.Θα μπορούσε όμως να γίνει πιο ήπια η μετάβαση,να εξομολογούνται οι άνθρωποι κανονικά, μέχρι να εκδοθεί η νέα κατάσταση με τούς πνευματικούς καί όχι όταν θέλει κάποιος εξομολόγηση, κάθε φορά να παίρνει άδεια από την Μητρόπολη ο εξομολόγος να ασκήσει το καθήκον του....

Ανώνυμος είπε...

Μην κόβεις τα επικριτικά σχόλια Τάσο!!! Επιτέλους!!! Λυπήσου την ψυχή σου!!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 16 Ιουνίου 2021 - 10:15 π.μ.

Επειδή λυπάμαι την ψυχή μου, και αγωνιώ για την δικιά σου, αναγκάζομαι να κόβω ανώνυμα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιά γιαψ την ψυχή σου 12:07 γι αυτό και ασκεί λογοκρισία...
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη!
Φαντάζομαι αυτό θα ισχύει και για τις ψυχές των άλλων σχολιαστών των οποίων κόβει τα σχόλια εδώ και χρόνια!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 16 Ιουνίου 2021 - 12:48 μ.μ.

Έτρεξες να γράψεις και δεν πρόσεξες ότι απευθύνεσαι σε εμένα και όχι στον ομοϊδεάτη σου με το σχόλιο 16 Ιουνίου 2021 - 10:15 π.μ.