Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ … «ΣΩΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

Η  ΙΕΡΑΡΧΙΑ  ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΚΑΙ  ΟΙ … «ΣΩΣΤΟΙ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΟΤΤΑΔΑΚΗΣ

        Το μήνυμα της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας: «Εκκλησία και Επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, και στέριωσε πνευματικά όλους τους ευσεβείς Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους με στοιχειώδη φρόνηση και σύνεση. Συνάμα ισοπέδωσε την «άλλη κατηγορία αλαζόνων, που είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι «οι σωστοί χριστιανοί»-Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός. Όσο κι αν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, γιατί είναι βραχυκυκλωμένοι και εγκυστωμένοι στο εύστοχα γραφόμενο : «Υπάρχει και κάτι χειρότερο από την αμαρτία. Είναι η αλαζονεία της αρετής»!-Ιερός Αυγουστίνος. Ή στη μνημονευόμενη από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη-12,27-πολύ βαριά διάγνωση που κάνει ο Προφήτης Ησαΐας γράφοντας : «Τετύφλωκεκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπόρωκεν αυτών την καρδίαν, ίνα μη ίδωσι τοις οφθαλμοίς, και νοήσωσι τη καρδία, και επιστραφώσι, και ιάσομαι αυτούς». Και σε νεοελληνικό λόγο. «Ο Θεός τύφλωσε τα μάτια τους και σκότισε το νου τους, έτσι που να μη δούνε με τα μάτια τους, και με το νου τους να μην καταλάβουν, κι επιστρέψουν σε μένα και τους γιατρέψω»-6,9.
       Τώρα. Με δεδομένο ότι ο Μάρτυρας Επίσκοπος Αντιοχείας Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος-1ος προς 2ο αιώνα μ. Χ.-επισημαίνει πως ο Επίσκοπος είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού»! Και ότι, ο οικείος Επίσκοπος-Μητροπολίτης-Πατρών, είναι σε ακύμαντη ενότητα και πιστότητα δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη σύνολη Ιεραρχία! Αλλά και ότι, είναι θερμός εραστής και τηρητής «της αγίας διάκρισης» και οικονομίας-μακροθυμίας απέναντι στους γνωστούς εκεί πρωτοκλασάτους ιερατικούς «εραστές» του : «Κάτι χειρότερο από την αμαρτία, η αλαζονεία της αρετής», ή του : «Τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς …», ή τέλος του συγκαιρινού: «Σήμερα έχουμε πανδημία θράσους, ιεροκατηγοριών και ψευδοπροφητιών»-Αγιορείτης-Ιβηρίτης- Γέροντας Αντύπας-αναρωτιέται κανείς με τι πρόσωπο θα αντικρύσουν τον Ποιμενάρχη τους! Γιατί, επί πλέον και ασφαλώς, καθώς από τη θέση τους γνώστες των πραγμάτων, είναι αδιανόητο να πει κανείς ότι μπορεί είναι εραστές της Εκκλησίας «αμπέλι ξέφραγο», και όχι της Εκκλησίας του: «Πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω» -1Κορ.14,40. Και να μην προσθέσω το χειρότερο, «ήμαρτον Κύριε», συνοδοιπόροι των δυο επ’ αυτού με επώνυμο κυριών με μανικό «ζήλον Θεού, αλλ’ ου κατ΄ επίγνωσιν»! Να σημειώσω όμως ότι σ’ αυτούς ακριβώς θα μπορούσε και θα όφειλε απευθυνθεί από τη δεύτερη κυρία και όχι στο Μητροπολίτη Πατρών, Κύριε και Θεέ μου τι χοντρή ντροπή,-αποστροφή : «Αφού θα έχει παρασύρει χιλιάδες πιστούς στο λαιμό του»!
      Τέλος, στο μέτρο που ο όντως σωστός χριστιανός ορθόδοξος Έλληνας έχει χαράξει βαθιά μέσα του τον έτερο λόγο του Απόστολου των Εθνών : «Υμείς εστέ σώμα Χριστού και μέλη εκ μέλους»-1Κορ.12,27- και νιώθει ταπεινό μέλος της Εκκλησίας ως Σώματος Χριστού : «Σέβεται, αγαπά, τιμά και υπακούει την Εκκλησία και δεν κουνά το δάχτυλό του σ’ αυτήν. Αυτός που προκαλεί σχίσμα δεν διαφέρει από αιρετικό και όπως λέει ο ιερός Χρυσόστομος, ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν τον λυτρώνει από την αμαρτία αυτή … Έλεγε ο Άγιος Παϊσιος, τον οποίο γνώρισα και με τον οποίο συνομίλησα πολλές φορές, αυτό που είπαν και παλαιότεροι Πατέρες, πως ακόμη «κι αν υποθέσουμε ότι η Εκκλησία εν Συνόδω κάνει λάθος, και πάλι πρέπει αυτήν να ακολουθούμε, διότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία»-Αγιορείτης-Ιβηρίτης- Γέροντας Αντύπας.

Με «την αγάπην την πρώτην, ην ουκ αφήκα …»
Αθανάσιος Κοτταδάκης

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε άφησε η ίδια...!!!

Φιλαλήθης

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στις χιλιάδες των πατρινών υπάρχουν σχισματικοί, αιρετικοί, αντίχριστοι. Ο πιστός κόσμος τρέχει στις εκκλησιές που είναι ο Μητροπολίτης μας για να πάρουν την ευλογία του. Το ότι η παραπάνω μερίδα θα πάει στο σπίτι του Επισκοπου είναι καύχημα για τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο γιατί ο 9ος Μακαρισμό πάει γάντι στον δεσπότη μας ‘Μακάριοι έστε, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι, ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς’.

Ανώνυμος είπε...

Ματθ. θ΄29

¡Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής που εξάλειψε την ισπανική γρίπη!

https://simeiakairwn.wordpress.com/2021/07/25/%cf%84%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%be%ce%ac%ce%bb/

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα στο thebest και γέλασα. Που πας ξυπόλητος ρε Καραμήτρο με 20 οπαδούς μετά από διαφήμιση στον ορθόδοξο ρύπο και στα μέσα ενημέρωσης και μηνύματα στα τηλέφωνα για να πάνε στο Επισκοπείο να σώσουν τα παιδιά του;;;; είστε γυμνοί, είστε ανύσχυροι, είστε ένα τίποτα…..

‘’Κατά την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών έξω απο το Επισκοπείο. Εντέλει, η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, καθώς στο χώρο βρέθηκαν όχι περισσότερα από 20 άτομα.
Συγκεντρώθηκαν στην πίσω μεριά της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα, στον προαύλιο χώρο και έψαλλαν, ωστόσο η παρουσία της Αστυνομίας ήταν αποτρεπτική στο να πλησιάσουν περαιτέρω το Επισκοπείο.’’

Που ακούστηκε συγκέντρωση στο επισκοπείο ούτε ο διάβολος δεν θα μπορούσε να το σκεφθεί.

Ανώνυμος είπε...

Κουράστηκαν τους αγώνες με τις βόλτες στην πλατεία Γεωργίου οι αντιεμβολιαστές και συγκεντρώθηκαν περί τα 200 άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατοικείς στην Πάτρα κ Κοτταδάκη γιαυτό θέλω να σε πληροφορήσω ότι άνθρακας ο θησαυρός. Οι Ορθόδοξοι της αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών γύρισαν την πλάτη στους διοργανωτές που περίμεναν με την ντουντούκα παρά πόδας. Αλλά δεν υπήρξε πλήθος. Διάβασα αλλού 20 αλλού 24. Έγινε τη λαοσύναξη αυτή το Βατερλό των αντιεκκλησιαστικών.
Ζήτω η Εκκλησία!
Ζήτω ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Υγ. ο φίλος σου παπάς -ο νέος Γερμανός- μοίραζε σημαίες στην πλατεία Γεωργίου και ήταν ο μόνος μαυροφόρος σαν την μύγα μες στο κομμένο γάλα όχι 200 ανθρώπων.
Μιχαήλ Μακ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρεί ο αρθρογράφος, ότι ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Παύλου, ο Ιερομόναχος Ευθύμιος, άλλοι Ηγούμενοι Αγιορείτικων Μονών, οι 1600 Αγιορείτες Μοναχοι που δεν έχουν εμβολιαστεί προς το παρόν, πάσχουν από την "αλαζονεία της αρετής" ;

Ανώνυμος είπε...

Αν μέσα σε αυτούς υπολογίζετε και αυτούς που φωνάζουν ήρθε το τέλος, πόλεμος αύριο το πρωί, χξς στο εμβόλιο και φαιδρά παρόμοιου τύπου νομίζω πάσχουν από αλαζονεία "προτεσταντικής ορθοδοξίας"

Ανώνυμος είπε...



Όσοι έκαναν το εμβόλιο το έκαναν με το σκεπτικό να προστατεύσουν την υγεία τους, και όσοι δεν το έκαναν, το έκαναν με το ίδιο σκεπτικό, για να προστατεύσουν την υγεία τους, ας, μην, λοιπόν, κατηγορούμε ο ένας τον άλλο.
Ορθόδοξος κληρικός

Unknown είπε...

Ναι, πάσχουν από την αλαζονία της αρετής. Τι κι αν είναι αγιορείτες, ηγούμενοι, ερημίτες και τι άλλο δεν ξέρω. Ας βάλουμε λίγο το μυαλουδακι μας- δώρο Θεού- να δουλέψει κι ας αφήσουμε στην άκρη τις κατασκευασμένες αυθεντίες. Αυθεντία είναι μόνο η Εκκλησία στα πνευματικά που γεννά τους αγίους και δεν την γεννούν οι άγιοι, και αυθεντία στα επιστημονικά η επιστήμη!!!!
Ιφινοης

Ανώνυμος είπε...

Δεν δημοσιεύονται όλα τα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Αν βάλουμε λίγο το μυαλουδάκι μας να δουλέψη, θα μας πεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζούν διαφορετικά από εμάς, που αγαπούν πολύ τον Θεό και τον πλησίον, που η ζωή τους είναι γεμάτη νηστείες, αγρυπνίες, προσευχή, που προσελκύουν την Χάρη και τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, και ως εκ τούτου "βλέπουν" και "καταλαβαίνουν" πράγματα, που εμείς με τον παχυλό τρόπο ζωής μας, δέν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε.