Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Χριστός Ανέστη Χαρά μου… - Ιωάννης Σαλογιάννης

Χριστός Ανέστη Χαρά μου…

Με μεγάλη θλίψη βλέπω τα γεγονότα που εξελίσσονται στην Ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε τίποτα άλλο, καθώς δεν έχω τις απαραίτητες Θεολογικές γνώσεις, παρά μόνο να δώσω μια απάντηση στον Αρχιεπίσκοπό μας. Λέγει λοιπόν ο κ. Ιερώνυμος: « Από εδώ το εμβόλιο…από εδώ ο θάνατος». Θα μου επιτρέψει λοιπόν να του απαντήσω με την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού, χρησιμοποιώντας τα λόγια  Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου, ο οποίος λέγει: «Πίστη είναι να βλέπεις το θάνατο και να του λες Χριστός Ανέστη».

Ο Άγιος Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας έλεγε: «Τα άνω φρονείτε τα άνω ζητείτε ...». Ελπίζω μόνο στο έλεος Του, καθώς η κατηφόρα συνεχίζεται…  

Ιωάννης Σαλογιάννης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι φράσεις δεν μπορεί να ανήκουν σε ορθόδοξο. Ντροπή σου να βρίζεις έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε δεσποταδες καί κληρικούς να διώχνουν πιστούς από την εκκλησία..... τέτοια δουλοπρέπεια ποτέ δεν ξανάγινε...ο κατήφορος συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιες φράσεις αναφέρεσαι 4:38μ.μ.; Ο κ. Ιερώνυμος αυτό που είπε είναι ''απο εδω το εμβόλιο κι από εδώ ο τάφος.''. Είναι αυτό έκφραση Ιεράρχη; Δηλαδή αυτός που έκανε το εμβόλιο θα μείνει αθάνατος; και στο κάτω-κάτω τι είναι; dealer του εμβολίου; Παίρνει μίζα; Τι επιμονή είναι αυτή με όλους για το εμβόλιο; Λόγια των Πατέρων λέει ο κ. Σαλογιάννης.

Ανώνυμος είπε...

«Πίστη είναι να βλέπεις το θάνατο και να του λες Χριστός Ανέστη». Αυτό τα λέει όλα...Όλοι 2χ2 θα πάρουμε, αφήστε το Θεό να αποφασίσει το πως! Εμεις δεν θα ξεπουλήσουμε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αθηνών τα είπε με υπέροχο τρόπο. Είπε την αλήθεια. Αν τώρα κάποιοι κουφιοκέφαλοι επιθυμούν τον θάνατο να πάνε μόνοι τους και να μην πάρουν άλλους στον λαιμό τους. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι φαντασίες.

Ανώνυμος είπε...


Αίσχος. Κατάπτυστο το κείμενο. Βρωμερή η φωτογραφία. Να γνωρίζεις ότι θα σου ζητηθεί λόγος για τα ανεπίτρεπτα που σχολιάζεις και με τον τρόπο που κατηγορείς. Υπάρχει Θεός. Χριστός Ανέστη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαλογιάννη, του ιερού Χρυσοστόμου ομοιάζετε μόνο στο μικρό όνομα... αν ποτέ, πράγμα που απεύχομαι, σας χτυπήσει την πόρτα καμιά σοβαρή κατάσταση (βλέπε covid κ.ο.κ. Στην στενή ή ευρύτερη οικογένεια που φαντάζομαι πως έχετε) τότε να δούμε αν θα λέτε, κατά το γνωστό άσμα, "τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα" καληνύχτα σας

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλοι εσείς συμφωνείτε με αυτό που είπε ο Ιερωνυμος; Απο εδω το εμβόλιο και απο εδώ ο Τάφος; Είστε σοβαροί; Ανήκουν αυτά τα λόγια σε Ιεράρχη μας; Το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο και οι όποιοι φόβοι υπάρχουν σε κάποιους ανθρώπους είναι απολύτως λογικοί. Με το έτσι θέλω δηλαδή, να μας κάνουν να το πάρουμε; Μερικοί δεν θέλουμε, μερικοί έχουμε προβλήματα υγείας. Τι θα γίνει δηλαδή αν εγω εμβολιάσω το παιδί μου και μου πάθει κάτι; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Για αφήστε μας λοιπόν στην ησυχία μας. Κάθε ημέρα δεν έχουμε δουλέιά να κάνουμε και ακούμε τα ίδια και τα ίδια. εμβόλιο-εμβόλιο-εμβόλιο...θα πεθάνουμε- θα πεθάνουμε- θα πεθάνουμε...ε, φτάνει πια, αν έρθει η ώρα μου ας φύγω. Λες κι όλοι εσείς θα μείνετε αθάνατοι. Και στο κάτω-κάτω αυτή είναι η δουλειά της εκκλησίας; να προωθεί τα λεγόμενα της εκάστοτε κυβερνήσεως; Εχει διχαστεί ο κόσμος κι εμείς 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Ήμαρτον πια. Σας άρεσουν δηλαδή οι αποφάσεις της ΔΙΣ; Να κάνουμε φέτος Ανάσταση στις 9, να σταματήσουν οι λιτανείες; Να προσβάλουν την Θεία Κοινωνία και να μην μιλάει; Πέρσι κλείσαμε τους Ναούς για να μην πεθάνουμε λέει. Στον Οικο της Ζωής εμείς φοβηθήκαμε μην πεθάνουμε. Κατάκοιτοι άνθρωποι έφυγαν ακοινώνητοι δεν είπαμε τίποτα! Είναι αποφάσεις αυτές; Πρέπει να είσαι Θεολόγος για να καταλάβεις οτι κάτι δεν πάει καλά; Έφτασε ο κόμπος στο χτένι...Ξυπνάτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεάνθρωπος Χριστός να έχει καλά τον κ. Ιωάννη Σαλογιάννη και να τον βοηθεί να γράφει πάντα ορθόδοξα, χωρίς νερουλιάσματα με τις αιρέσεις.