Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα - Federico García Lorca

 Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα, και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν, να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν.
Federico García Lorca

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι και αυτοί άνθρωποι που πρέπει να ζήσουν στην φτώχια τους ειρηνικά.

Κρ. Π. είπε...

Υπέροχος συνδυασμός φωτογραφίας και κειμένου!

Σαν σήμερα, στις 19 Αυγούστου του 1936 (κατά το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου) το πρωί ένα απόσπασμα, από αστυνομικούς, κρατούμενος και εθελοντές, πήρε τον ποιητή και άλλους καταδικασμένους σε θάνατο χωρίς δίκη.

Ο αρχηγός της ομάδας ζήτησε να σκοτώσει εκείνος τον Λόρκα, «επειδή ήταν διεφθαρμένος». Αφού πυροβόλησαν τους υπόλοιπους, ο εκτελεστής έσυρε τον Λόρκα μέχρι το λάκκο. Ο ήχος της τουφεκιάς σκεπάστηκε από την αναμμένη μηχανή του αυτοκινήτου.

Ο Λόρκα ήταν ανάμεσα στους 10.000 ανθρώπους που βρήκαν τον θάνατο στη Γρανάδα, στη γη που μεγάλωσε, στην καρδιά της Ανδαλουσίας, στα ελαιόδενδρα που έπαιζε παιδί. Ακόμη το ακριβές σημείο της εκτέλεσης παραμένει άγνωστο.

Ανώνυμος είπε...

Αρχισε η ψυχολογικη προετοιμασία των Ελλήνων, για να δεχθουν το νέο κύμα Αφγανών που αναμένεται.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 20 Αυγούστου 2021 - 12:13 π.μ.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Χριστιανών. Αν δεν είσαι Χριστιανός σωστά τα γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι κανείς από τους προηγούμενους σχολιαστές. Όμως η Ελλάδα έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα και αντοχή. Εδώ Έλληνες πεινούν και δυστυχούν. Πώς θα θρέψει η μικρή Ελλάδα τα εκατομμύρια των μεταναστών από την Ασία και την Αφρική και από αλλού; Το σκεφτήκατε καλά;
Εσείς αντέχετε να πάρετε στο σπίτι σας 50 ή 500 μετανάστες; Το κάνετε; Αν ναί τότε έχουν αντιστοιχία τα λόγια και οι πράξεις σας. Αν όχι, τότε πώς ζητάτε να δεχθεί η μικρή Ελλάδα απεριόριστα τους μετανάστες όταν δυστυχούν τα δικά της παιδιά;

Ελληνας