Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών Ιερά Πανήγυρις


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥ

Σάββατο  14/8. Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου.

Το βράδυ της Παρασκευής  (13/8) και από ώρας 7.45μ.μ έως 1 μετά μεσονύκτιον θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Της ακολουθίας του Επιταφίου θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών , Αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ 14/8. Θ. Λειτουργία και ΄Εξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτησις αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. 8.00-9.30 π.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/8. Ώρα 7.00 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης, Αρχιερατικός Επίτροπος  Μεσσάτιδος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων Δεμενίκων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/8.+ Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.

Α΄ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Το βράδυ του Σαββάτου   (14/8) θα τελεσθεί Μικρά Αγρυπνία από ώρας 9.45 μ.μ. έως 1 μετά το μεσονύκτιον. Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Β΄ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ώρα  7.30-10.00 π. μ. Θα ιερουργήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Πατρών, π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6.30  μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός μετά Παρακλήσεως. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Πάντων Τριταίας, Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: