Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Το αναχρονιστικό σύστημα εκλογής Αρχιερέων στην Ελλάδα να αλλάξει. - Αναστάσιος Κωστόπουλος

 

Οι Μητροπολίτες δεν ακούνε το λαϊκό αίσθημα. Δεν αφουγκράζονται τον Λαό, έχουν βαρηκοΐα. Από τον σολέα, το δεσποτικό θρόνο, και την μητροπολιτική έδρα μόνο μιλάνε, ξέχασαν να ακούνε.  

Η Καστοριά επιθυμούσε ως Μητροπολίτη τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας που ζει και προσφέρει εκεί από την στιγμή που πήγε ο κυρός Σεραφείμ.

Όμως εξέλεξαν άλλο. Δεν έχω κάτι εναντίον αυτού που επέλεξαν, ούτε τον γνωρίζω, να  ζει και να χαρεί την Αρχιεροσύνη του.

Άφησαν όμως την ιερατική συνοδεία στο επισκοπικό του Καστορίας κυρού Σεραφείμ με κάποιον που θα πάει φυτευτός. Αν έχεις μαχαίρι (Γέροντα) θα φας πεπόνι (Μητρόπολη).

Το αναχρονιστικό σύστημα εκλογής Αρχιερέων στην Ελλάδα να αλλάξει.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, και το σύστημα εκλογής που χρησιμοποιείται στην Κύπρο, με την συμμετοχή του λαού, ίσως είναι παραδοσιακότερο, αλλά μερικές φορές δεν αποφεύγονται και εκεί τα παρατράγουδα.
Καλύτερο μού φαίνεται το σύστημα που χρησιμοποιεί η Σερβική Εκκλησία, όπου το τριπρόσωπο καταρτίζεται από την Ιεραρχία, αλλά η εκλογή του Μητροπολίτου γίνεται με κλήρωση μεταξύ των τριών υποψηφίων, ώστε να μήν είναι όλα κανονισμένα από τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Α θέλουμε επετηρίδα και στις εκλογές των επισκόπων; Είναι παράλογο

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να δημοσιεύσεις το κείμενο του δεσπότη που διανεμήθηκε σήμερα στη Σύνοδο. Ξέρω ότι είσαι θαυμαστής του Θεολόγου

Ανώνυμος είπε...



Εσείς Γέροντα Κύριλλε, αδικηθήκατε, έπρεπε να γίνετε Δεσπότης, με το ζήλο που έχετε θα άλλαζε ολόκληρη η Μητρόπολη

Ανώνυμος είπε...

΄Εχιε δίκιο ο Αναστάσιος. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε... Τώρα ήρθε η ώρα να πάρει την αμοιβή του και να κρατήσει πατερίτσα αφού με τόσο πάθος υπερασπιζόταν τον "γέροντα" για τα της πανδημίας ...

Ανώνυμος είπε...

Και είναι σωστή η τακτική να γίνονται επίσκοποι μόνο οι εκάστοτε πρωτοσυγκελλοι; και τα άλλα αρχιμανδριτακια; που θα βολευτούν; οχι, όχι, δεν συμφωνώ μαζί σου Αρχηγέ μου

Ανώνυμος είπε...



Με το σύστημα που ισχύει κατά 90% εκλέγονται όσοι προτείνονται από τον Αρχιεπίσκοπο

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε δεν κάνουμε υπακοή στη Σύνοδο τώρα;;;;μόνο για πανδημίες και εμβόλια;;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 8 Οκτωβρίου 2021 - 2:39 μ.μ.

Αγαπητέ μου.
Θαυμάζω την αγιότητα του βίου του μακαριστού μάρτυρα Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Θεολόγου. Όσο ζούσε με επιστολές και δημοσιεύσεις υπερασπίστηκα για το ότι αντικανονικά εκθρονίστηκε. Οι παρεμβάσεις μου έφτασαν μέχρι και την εξουθένωσή μου από Σεραφειμικό μητροπολίτη που κίνησε λυτούς και δεμένους εναντίον μου.
Θα πρέπει να σου πω ότι προσωπικά δεν μου αρέσουν οι σωρηδόν αγιοκατατατάξεις. Έχουν βαλθεί όλοι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος τον κάθε ευσεβή να επιθυμούν να τον αγιοκατατάξουν και στέλνουν φακέλους προς το Οικουμενικό Θρόνο υπέρ της Αγιοκατάξεώς τους. Νέο φρούτο και αυτό.
Η επιστολή που διανεμήθηκε προς τους Ιεράρχες του Μητροπολίτη εναντίον του Θεολόγου, έχει προσωπική εμπάθεια και σε κάποια σημεία ανακρίβειες. Τον εκτιμούσα τον μητροπολίτη αυτό, αν και πολέμησε τον Κανονικό Μητροπολίτη Θεολόγο. Τώρα έπεσε στην συνείδησή μου.
Τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφεις δεν σε ακούει κανένα, οι δεσποτάδες είναι ένα κλειστό κλαμπ, που ο ένας παινεύει τον άλλο, και βγάζουν όμοιους. Μίλησε ο άλλος για τον Θεολόγο. Ο Κοτσώνης ανέδειξε τους καλούς από τις επαρχίες και όχι τα αναρριχητικά φυτά που έχουν ανάγκη δεσπότη για να εξελιχθούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα αλλάξει. Δύο από αυτούς που εκλέχθηκαν ήταν στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου. Αυτό τα λέει όλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστό να βγαίνουν οι πρώτοσυγγελοι.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μας πείτε ποιοι δύο είναι;

Unknown είπε...

Συγγνώμη αλλά φυτευτές είναι οί ανοησίες που ξεστομίζεις!
Ό καθένας θά πεί τό "κοντό καί τό μακρύ "του, έτσι πές καί σύ τό δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε μόνο όταν μιλάει για εμβόλια είναι καλή η σύνοδος;;;
Σιγά μην το δημοσιεύσεις το σχόλιο.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 9 Οκτωβρίου 2021 - 1:57 μ.μ

Ανώνυμε, να που το δημοσίευσα!!!
Το ότι κάνω πρόταση δεν συμμένει ότι αμφισβητώ τις αποφάσεις της.
Πειθαρχώ στις αποφάσεις.
Το ζήτημα των εμβολίων δεν το επιβάλει η Σύνοδος. Το συνιστά. Μην κάνεις τον ρόλο του διαβόλου διαστρέφοντας τις Συνοδικές αποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Να ψηφίζουν οι Ιεράρχες όχι μετά από υπόδειξη αλλά με όλο τον κατάλογο των προς Αρχιερατεία. Μετά να αναγράφουν τους τρεις πρώτους και να ρίχνουν κλήρο όπως έπραξαν οι Άγιοι Απόστολοι. Έτσι θα σταματήσουν οι δελφίνοι να ελπίζουν γιατί το ίδιο θα πράττουνε οι Μητροπολίτες για την εκλογή Αρχιεπισκόπου.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Τον άκουσα στην Μητρόπολη. Της βαριάς θεολογία η ομιλία του και εγκώμιο στον Γέροντα. Να δω πόσα απίδια θα πιάσει σε ένα λαό που είχε μάθει με την ζεστή αγάπη του Σεραφείμ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η δημόσια παρέμβαση για την Καστοριά θα είναι προφητική αν ακολουθήσει το δρόμο του ως χθες δεσπότη του.