Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

«Τα δώρα Του». Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση στην Κανάνγκα

«Τα δώρα Του»
Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση στην Κανάνγκα

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε στην Ι. Μητρόπολη Κανάνγκας από τις μαθήτριες των σχολείων «ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ». Οι μαθήτριες παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Τα δώρα Του». Μια οικογένεια πληροφορείται για τη γέννηση του Μεσσία και ετοιμάζουν τα φτωχικά τους δώρα για να τον προσφέρουν στην επίσκεψή τους σε Αυτόν. Αλλά στο δρόμο βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: Να κρατήσουν τα δώρα για τον Μεσσία ή να τα προσφέρουν στον «ελάχιστο αδελφό» που συναντούν και τα έχει απόλυτη ανάγκη; Η προσφορά στο Θεό μπορεί να αφήσει στην άκρη τον αναγκεμένο άνθρωπο;




Η απάντηση, όπως όλες οι μεγάλες απαντήσεις, η επιβεβαίωση της σωστής επιλογής τους, θα τους δοθεί στην φάτνη. Κι αν αυτή η απάντηση δίνεται με τρόπο τόσο απτό και «θαυματουργικό» δεν είναι λιγότερο απτός ούτε υποδεέστερα θαυματουργικός ο τρόπος που όλες οι μεγάλες απαντήσεις δίνονται (ή αρχίζουν να δίνονται) στη Φάτνη. Γιατί τελικά η Φάτνη είναι «Η Απάντηση».

Την εκδήλωση έκλεισε με επίκαιρη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάνγκας κ Θεοδόσιος εστιάζοντας πάνω στο μήνυμα των Χριστουγέννων. Της εορτής κατά την οποία ο Θεός προσφέρει τον εαυτό Του γινόμενος ο ίδιος υπόδειγμα προσφοράς στον άνθρωπο. Μετέφερε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του             Β’, ευχαρίστησε τις αδελφές του ιεραποστολικού κλιμακίου της Κανάνγκα που είχαν την επιμέλεια της εορτής, συνεχάρη τις μικρές μαθήτριες και ευχήθηκε σε όλους αληθινά Χριστούγεννα.














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο το έργο των Σχολείων. Τεράστιο το ποιμαντικό έργο και του Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιου. Ας γίνει παράδειγμα για τα σχολεία εδώ και για τα πνευματικά εκκλησιαστικά κέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον της Ορθοδοξίας είναι η Αφρική.