Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι περισσότεροι αρνητές κληρικοί το έχουν πληρώσει – Χάνουν δικούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό» (audio)

Αίσθηση όμως προκαλούν τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος για τους αρνητές κληρικούς: «Οι περισσότεροι αρνητές κληρικοί το έχουν πληρώσει. Πεθαίνουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Ήθελα να ήξερα πως αισθάνονται που απαγόρευσαν σε δικά τους πρόσωπα να κάνουν το εμβόλιο και αυτά τα πρόσωπα πέθαναν. Ήθελα να ήξερα πως συνεχίζουν να λειτουργούν, πως αισθάνονται οι ίδιοι».

«Οι αρνητές κάνουν μεγάλο κακό. Δεν διαχωρίζω το ποίμνιο μου, όμως λόγω του εγωισμού τους δεν έχουν ταπείνωση και κάνουν μάθημα πίστεως σ’ ένα ιερέα. Ο εγωισμός τους εκφράζει σε απόλυτο βαθμό το λάθος τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, με αφορμή περιστατικό στο Ναό Ευαγγελιστρίας στο Μούδρο Λήμνου όπου ανώνυμοι αρνητές του κορονοϊού επιτέθηκαν κατά του ιερέα, μέσω ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων του Ναού.

Οι αρνητές αντέδρασαν στις συμβουλές που έδωσε ο ιερέας από άμβωνος, όπου καλούσε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να φορούν μάσκα.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, αναφερόμενος στον ιερέα τόνισε ότι «Είναι ένας από τους καλύτερους κληρικούς του νησιού, είναι μορφωμένος, ήταν εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια πριν χειροτονηθεί και έχει δώσει δείγματα γραφής, συμπεριφοράς, συνειδήσεως της ευλαβείας του. Είναι υποχρεωμένος να τηρεί το νόμο και αυτό δεν είναι επιλογή του».


Πηγή: ΕΡΤ

8 σχόλια:

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Ε αφού δεν ήξερε... ας μάθει απο τούς αγίους.

~ ''Θα σας πω κάτι φοβερό. Όταν ζούμε ως χριστιανοί στον κόσμο αυτό, πειθόμαστε ότι η σκέψη του κόσμου δεν συμπίπτει πουθενά με τον Χριστό. Και η πορεία της δικής μας σκέψεως δεν συμπίπτει καθόλου με τη σκέψη του κόσμου. Πρόσφατα διαβάσαμε στον Βίο του Μεγάλου Παχωμίου ότι...

όταν η μία ή η άλλη επιδημία αφαιρούσε πολλές ζωές μοναχών, αυτοί το θεωρούσαν ως συγκομιδή αγίων. Ενώ για άλλους αυτό αποτελεί συμφορά''. (..) ~ Όσιος Σωφρόνιος τού Έσσεξ †

Ανώνυμος είπε...

κ. Δημητριε Ροδη, σας ευχομαι να εχετε τη χαρα να καταταγειτε μεταξυ των αγιων συντομα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Δ. Ροδη, συντομα μεταξυ των αγιων σας ευχομαι. Ας λεν οι αλλοι οτι πεθανατε. Δεν ξερουν τι τους γινετε...

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Λυπουμαι αλλα αυτο το σχολιο ως κα αλλα παρομοια δικα σας ειναι αντι-Αγιογραφικη και αντι-Πατερικη ανιατη α8ρρωστια. Αθ.Κοτταδακης

Ανώνυμος είπε...

Ευχή μου καρδιακή, μεταξύ ΑΥΤΩΝ των Αγίων, να βρεθείς και εσύ αγαπητέ αδελφέ Δημήτριε, για να δοξάζεις τον Θεό, και να συναναστρέφεσαι τους Αγίους.
Εμείς οι υπόλοιποι ας καθυστερήσουμε για να ωριμάσουμε πνευματικά.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το βρήκατε στο internet σε αυτή τη διεύθυνση. https://choratouaxoritou.gr/?p=159739&cn-reloaded=1
Όμως δεν παραθέτετέ και τα υπόλοιπα που γράφει ο Άγιος Σωφρόνιος. Ιδιαίτερα μαυτόν τον Ασκητή που θα φιλούσε το όπλο εκείνο που θα τον σκότωνε. Γιατί δεν το γράψατε αυτό;
Γιατι δεν ράψατε αυτό που λέει ο αγ. Σωφρόνιος δηλαδή ότι αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν επειδή αυτοί οι μοναχοί είχαν Αγία ζωή και ο θεός θέλησε να τους πάρει κοντά του, ενώ την εποχή του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου 1940 όταν οι μοναχοί στο όρος φοβόταν ότι θα σκοτωθούν τους έλεγαν μη φοβάστε, κανεις δεν θα μας σκοτωσει διοτι εμείς δεν είμαστε αξιοι να πεθάνουμε για το Χριστό όπως οι μοναχοί του Αγίου Παχωμίου;
Όσιος Σωφρόνιος δεν μιλάει αποκομμένα για την πανώλη της εποχής, αλλά ούτε λεγει οτι οι πατέρες εκεί δεν έπαιρναν κανένα φάρμακο ή καμιά προφύλαξη για την πανώλη. θεωρούσαν όμως τους νεκρούς της πανώλης ως Αγίους, χωρις να ειναι καθολου σιγουρο , διοτι εχουμε πληροφοριες για την εποχη του Αγ. Παχωμιου. Αν ηταν αγιοι οσοι πεθαναν απο την πανωλη, θα ανεφεροντο τα ονοματα τους, αλλα αγιοι αναφερονται πολυ λιγοι πχ. Ο αγ Παχωμιος, ο διαδοχος του κτλ.

Αν κάποιος σεβαστός άνθρωπος λέει κάποια πράγματα για αρρώστιες και τα λοιπά δε σημαίνει ότι αυτά είναι παντα σωστά η χρησιμα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα χρησιμοποιούμε για λανθασμένο τρόπο. Και ούτε πάλι τα είπε αυτά για όλους τους ανθρώπους αλλά για μια συγκεκριμένη μόνη και συγκεκριμένες χρονικές καταστάσεις.
η εκκλησία καταδίκασε το αυτόκλητο μαρτύριο.

Ναι αν εσείς θέλετε πράγματι να γίνεται παράδειγμα, αν εσείς πράγματι πιστεύετε αυτά που γράφετε δηλαδή ότι έχουμε Αγίους με τους θανάτους αρρώστιες, τότε απόδειξε το και θα έχετε κι εσείς την αγιότητά για την οποία μιλάτε. Μπορείτε πολύ εύκολα να κολλήσετε κορονοϊό και φυσικά όχι μόνο να αγνοήσετε οποιαδήποτε θεραπεία οποιοδήποτε φάρμακο αλλά να κάνετε και ότι είναι αντίθετο από αυτά που σας λένε οι γιατροί ώστε να πάτε 1 h αρχύτερα. Φοβάμαι μόνο ότι θα πάρετε μαζί σας και πολλούς από τους συγγενείς σας η από τους συναδέλφους στη δουλειά ή τελοσπάντων από αυτούς με τους οποίους βρίσκεται κοντά. Καλό παράδεισο την ευχή σας να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά εύχομαι

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Τι και τι δεν καλύπτει η ανωνυμία, τουτέστιν κάθε είδους "λαλίστατη αθεολογησία", κοινώς βλακεία. Από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το χωρίο. "Κύριε εμείς στο όνομά σου προφητέψαμε και κάναμε ως και θαύματα", Κι Εκείνον να τους απαντά, ¨δε σας γνωρίζω¨, και αποφεύγω να γράφω τα χειρότερα. Αλλά δε φταίνε όλοι αυτοί που γράφουν τέτοιες βλακείες, αλλά εκείνοι που σήκωσαν μπρος τους τέτοια Γεροντική σκια, που έκρυψε την Εκκλησία, το Χριστό, τους Αποστόλους του κατά π. Αλέξανδρο Σμέμαν.-Αθαν. Κοτταδάκης