Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων στρατιωτών στη Μάχη της Κόνιτσας

  Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στη μάχη της Κόνιτσας του 1947 – '48 τελέσθηκε στον ναό του Αγίου Νικολάου στην ακριτική κωμόπολη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του παραρτήματος Ιωαννίνων.



Έγινε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ την τέλεση του μνημοσύνου έκανε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας με συμμετοχή ιερέων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε ομιλία όπου αναδείχθηκε ο ηρωισμός των υπερασπιστών του 582 και 584 Τ.Π.. Παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Νικ. Εξάρχου, Αντιδήμαρχοι και μικρός αριθμός πολιτών λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Παρόν και ο ακούραστος δημοσιογράφος Διονύσιος Βουλγαρόπουλος ο οποίος, κατέθεσε στεφάνι για την εθνική αντίσταση Π.Α.Ο. Μακεδονίας.
Ακολούθησε επίσκεψη στο κοιμητήριο Άνω Κόνιτσας όπου βρίσκεται το μνημείο με τους τάφους των στρατιωτών που έπεσαν στις μάχες του 47 – 48. Εκεί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στους ηρωικούς πεσόντες του Ελληνικού Στρατού και έγινε κατάθεση στεφάνων.  

Πηγή: Πρωινός Λόγος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άραγε γίνονται μνημόσυνα σε πεσόντες του ΔΣΕ; Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος τόσο των εν σχήματι όσο και των χωρίς χριστιανών ακόμα τροφοδοτεί τον διχασμό και την διχόνοια μεταξύ των πιστών...κρίμα....ακόμα να πιστεύουμε σε βασιλιάδες και βασιλίσσες....