Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ

 Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας  και Λαυρεωτικής Νικόλαος σε ένα εκτενές άρθρο του υπό τον τίτλο “Πνευματική Θεώρηση του Αντιεμβολιαστικού Ιδεολογήματος”, αναλύει διεξοδικά μεταξύ αλλων την κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το πώς γεννήθηκε το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού, αλλά και τις συνέπειές του στην εκκλησιαστική ζωή.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στο άρθρο του για το περιοδικό «Αχιλίου Πολις» της Μητρόπολης Λαρίσης σημειώνει μεταξύ άλλων «Αυτός ο γενικευμένος κλονισμός της εμπιστοσύνης προφανώς δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά δυστυχώς και μεταξύ των πιστών και θρησκευομένων, η εμπιστοσύνη προς την Ιερά Σύνοδο και τους Επισκόπους ως προς το εάν και κατά πόσον προσεγγίζουν πνευματικά την όλη κρίση η εάν έχουν συμβιβαστεί με τους κρατούντες βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Αυτό δημιουργεί ασφαλώς και σοβαρές συνέπειες στην εκκλησιαστική ζωή, τις οποίες και οπωσδήποτε πρέπει οι αρμόδιοι προσεκτικά να αντιμετωπίσουν».

Και συνεχίζει: «Οι ναοί ως χώροι συνάξεως και συνεπώς ως χώροι υποκείμενοι στις υγειονομικές διατάξεις περί προστασίας από την επέκταση της πανδημίας, παρέμειναν για πολύ καιρό είτε κλειστοί είτε σε λειτουργία υπό ασυνήθιστα, αυστηρά και μη εκκλησιαστικώς αποδεκτά περιοριστικά μέτρα. Τα μυστήρια δημόσια αμφισβητήθηκαν η Εκκλησία αντιμετωπίσθηκε ως μία συνήθης κοινωνική οργάνωση και δέχθηκε ειρωνείες, προσβολές, κάποτε δε και ύβρεις».
«Δυστυχώς, όλο αυτό το φρόνημα, η σκλήρυνση της καρδίας και η αποξένωση από την Εκκλησία, οδήγησε πολλούς σε μία διαδικασία όχι μόνον αποδοχής αλλά και αναπαραγωγής ψευδών πληροφοριών και διαδόσεώς τους προς υπεράσπιση της δήθεν αλήθειας», καταλήγει μεταξυ άλλων συμπερασματικά ο κ. Νικόλαος.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου

Πνευματική Θεώρηση του Αντιεμβολιαστικού Ιδεολογήματος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: