Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Η Σύναξη των Αγίων Αποστόλων στην Βαλατούνα

-Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Βαλατούνας, τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος  Τσαγκάρης και οι πρεσβύτεροι π.  Παντελεήμων Γεωργόπουλος και π. Ιωάννης Λαζανάς την Κυριακή  30 Ιουνίου 2022. Τον θείο λόγο για την ζωή και το έργο  των δώδεκα Αποστόλων κύρηξε ο π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης τονίζοντας  πως οι Άγιοι ήταν οι κατεξοχήν μάρτυρες και κήρυκες της ανάστασης του Ιησού, γι' αυτό και κατείχαν μοναδική και ανεπανάληπτη θέση στην ιστορία της Εκκλησίας και στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών ,γι’αυτό θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής



 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι - αντάμωμα στον παλαιό οικισμό ‘Βαλατούνα’ της πρώην κοινότητας Πετρωτού Πατρών με φαγητό και κέρασμα για τους παρευβρισκόμενους. 

 Το τμήμα ενηλίκων απο τα χορευτικά τμήματα του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών, παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς  κάτω από τον σκιερό πλάτανο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού.































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον πάτερ Αδαμάντιο για όλες τις δράσεις του, ακούραστος προσφέρει τα μέγιστα στην ενορία του και όχι μόνο εδώ και πολλά χρόνια! Άξιος!
Υπέροχο φαίνεται το γλέντι κάτω από το σκιερό πλάτανο!!