Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
 
Στο Πακιστάν, εμείς και οι συνεργάτες μας παραδώσαμε τροφή ή βοήθεια σε μετρητά σε τουλάχιστον 336.000 πληγέντες από τις πλημμύρες στο Μπαλουχιστάν και οι διανομές βρίσκονται σε εξέλιξη για 117.000 άτομα στη Σιντ. Παρέχουμε επίσης 32 μετρικούς τόνους προμηθειών έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη παιδιών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών, δισκίων καθαρισμού νερού, κιτ ασφαλούς παράδοσης και θεραπευτικά συμπληρώματα διατροφής.
Μια επιχείρηση αερομεταφοράς από το Ντουμπάι που ιδρύθηκε από τον ΟΗΕ και τους εταίρους θα επικεντρωθεί στις περισσότερο πληγείσες περιοχές της νότιας επαρχίας Sindh.
Οι πρώτες τρεις από τις εννέα προγραμματισμένες πτήσεις έφτασαν χθες με 40.000 χαλάκια ύπνου, 15.000 σετ κουζίνας και 5.000 μουσαμάδες. Άλλες έξι πτήσεις έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Πακιστάν, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 12.700 έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες. Πάνω από 1,1 εκατομμύρια σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και περίπου 560.000 έχουν καταστραφεί.
Περίπου 637.000 άνθρωποι φέρονται να ζουν σε καταυλισμούς ανακούφισης σε όλη τη χώρα, οι περισσότεροι από αυτούς στην επαρχία Σιντ. Πολλοί περισσότεροι εκτοπισμένοι ζουν σε κοινότητες υποδοχής. Η πρόσβαση παραμένει δύσκολη με πάνω από 5.700 χιλιόμετρα δρόμων κατεστραμμένα και 246 γέφυρες κατεστραμμένες ή κατεστραμμένες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: