Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η γνώση είναι δευτερεύον ζήτημα! - Παναγιώτης Ασημακόπουλος

 Ευτυχώς που βγήκε ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου και μάς είπε (κι αυτός) το όραμά του για την παιδεία και τα Πανεπιστήμια:

Η γνώση, λέει, είναι δευτερεύων (sic) ζήτημα. Άσε που τη βρίσκεις μόνος σου και δεν χρειάζονται δάσκαλοι και οι (υποτιθέμενες) βιβλιοθήκες! Έτσι, καλλιτέχνη μου! Να απολυθούν όλοι οι καραγκιόζηδες που νομίζουν ότι κάνουν κάτι, διδάσκοντας! Και στα σχολεία, να μη σου πω!

Όσο για τις βιβλιοθήκες (θα έχεις πάει σε πολλές, να φανταστώ...) να δοθούν για ανακύκλωση όλες αυτές οι άχρηστες σελίδες που υπάρχουν εκεί μέσα!

Το πρωτεύον, για το Θανάση, είναι η κοινωνικοποίηση και η επαφή με τις ιδέες (μη μάς πεις ποιες, το καταλάβαμε). Έτσι, καλλιτέχνη μου! Να γίνουν τα Πανεπιστήμια κατασκηνώσεις ελεύθερες για όποιον θέλει να κοινωνικοποιηθεί, με live έντεχνο από σένα every night και με δωρεάν σουβλάκια, που θα πληρώνονται από τα λεφτά που θα βγάλουμε από την ανακύκλωση άχρηστων σελίδων.

Κι αυτά μάς τα λέει ο καλλιτέχνης ως χωριατόπαιδο που σπούδασε. 

Και θα σού πούμε κι άλλοι, ως χωριατόπαιδα που σπουδάσαμε, ότι ευτυχώς ανοίξαμε τα μάτια μας, μελετήσαμε, ασχοληθήκαμε με τις επιστήμες μας και προοδεύσαμε. Δεν χάφταμε τέτοιες αηδίες και κούφια λόγια, δεν ασχοληθήκαμε με κηφήνες και άεργους των κομματικών παρατάξεων και λαμόγια που περίμεναν να καβατζωθούν, λέγοντας μπούρδες στον άδειο και σάπιο χρόνο τους.

Τη δική μας πρόοδο προσδοκάμε και για τα παιδιά μας, καθώς με χαρά βλέπουμε ότι εσύ κι οι όμοιοί σου όλο και λιγότερο εισακούεστε!

Στο ντουλάπι πλέον οι "διαχρονικές" βλακείες σας!

ΥΓ: Η τελευταία φορά που άκουσα ότι οι δάσκαλοι είναι άχρηστοι ήταν από έναν άξεστο βοσκαρά που "έκοψε" την κόρη του από το σχολείο επειδή έτσι γούσταρε, για να την παντρέψει από τα 16.

Παναγιώτης Ασημακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: