Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

«Μάθημα» ήθους και ανθρωπιάς από τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Διάβασα στην εφημερίδα Γνώμη Πατρών το παρακάτω ρεπορτάζ το οποίο σας παραθέτω. Επιθυμώ να σας πληροφορήσω  ότι οι τέσσερις αυτοί Φοιτητές είναι μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, και διαμένουν στον χώρο Φιλοξενίας Φοιτητών της Χριστιανικής Εστίας τον οποίο διευθύνει ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο Σωτήρ". Τους γνωρίζω αφού στον ίδιο χώρο διαμένω και εγώ. Είναι νέοι με άρωμα πνευματικότητας και Μυστηριακής ζωής,  με πίστη την οποία αποδεικνύουν όχι με λόγια αλλά με έργα. Τέτοιοι νέοι είναι η εξαίρεση που γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Παιδιά μου, σας συγχαίρω.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

 Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι με αρχές και αξίες, οι οποίοι που βάζουν την αξιοπρέπειά τους πάνω από το συμφέρον τους, τόσο υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να γίνει καλύτερη η κοινωνία μας.

Ένας τέτοιο μήνυμα έστειλαν με την πράξη τους τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι βρήκαν χρήματα στο έδαφος και έσπευσαν να τα παραδώσουν στην Ασφάλεια.

Τα χρήματα τα είδε μπροστά του πρώτα ο 22χρονος τεταρτοετής φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωσήφ Χόνταλι, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τους φίλους του. Μαζι του ήταν οι, Γιώργος Λιαδής φοιτητής στο 3ο έτος στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Βασίλης Τόμα, 17ετών, πρωτοετής φοιτητής στο Βιολογικό και Μιχάλης Γογγολίδης, ο δευτεροετής φοιτητής στο Βιολογικό, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να παραδώσουν το ποσό.

«Για μιας ήταν μια αυτονόητη πράξη, το θεωρήσαμε χρέος να παραδώσουμε τα χρήματα στην Αστυνομία» δήλωσαν στην «Γ» οι τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι με την κίνησή τους αυτή έδωσαν ένα μάθημα ήθος, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Και συνέχισαν: «Ούτε σαν σκέψη δεν μας πέρασε να μπούμε στον πειρασμό να τα κρατήσουμε. Κυρίαρχα αυτό που σκεφθήκαμε ήταν πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ήταν μέρος σύνταξης ή ένα επίδομα ανεργίας για κάποιον και να ήταν πολύτιμα για να ζήσει… Διανύουμε δύσκολες μέρες, με συνανθρώπους μας με οικονομικά προβλήματα και σίγουρα όποιος τα έχασε τα έχει ανάγκη και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί ο κάτοχός τους».

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στον πολυχώρο Βέσο Μάρε στην Πάτρα όταν οι τέσσερις φοιτητές που είχαν πάει στο χώρο προκειμένου να κάνουν μια έρευνα αγοράς σε πολυκατάστημα είδαν στο έδαφος χαρτονομίσματα.

Χωρίς να μπουν στον πειρασμό, έσπευσαν αμέσως να αναζητήσουν στον χώρο τυχόν στοιχεία, όπως αστυνομική ταυτότητα ή άλλα προσωπικά έγγραφα, χωρίς όμως να βρουν κάτι. Αναζήτησαν φύλακα του πολυχώρου, μήπως ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα απευθύνθηκε σε αυτόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, αποφάσισαν να μεταβούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και να τα παραδώσουν στις αρμόδιες Αρχές.

Έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, κατευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και παρέδωσαν τα χρήματα, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έκρυψαν την έκπληξή τους και συνεχάρησαν τους νέους φοιτητές για τις αρχές και το ήθος τους, λέγοντας πως αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στις μέρες μας για την στάση τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τους χαίρονται οι γονείς τους.

Ανώνυμος είπε...

Μας διδάσκουν οι φοιτητές αυτοί. Αντί να τα κρατήσουν προτίμησαν να τα παραδώσουν. Υπάρχει φιλότιμο στους νέους της εκκλησίας. Ο Θεός να τους χαρίσει πλούσια τα αγαθά Του στην ζωή τους.

Ανώνυμος είπε...

Όταν σπούδαζα στο ΕΚΠΑ έμενα στο Οικοτροφείο του Μ. Βασιλείου και θυμάμαι τον ύμνο του οικοτροφείου που αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είχε συντάξει ο μακαρίτης Ευστ. Μπάστας μέσα σε όλα έλεγε ‘’παιδιά ένα και ένα της Ελλάδος διαλεγμένα’’ το ομολογώ ότι πολλούς από τους συνοικοτρόφους τους θαύμαζα για την πίστη τους και την αγνή ζωή τους. Με παραδειγμάτιζαν αρκετά γιατί εγώ λίγο λοξοδρομούσα….

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά! Να τα έχει ο Θεός καλά και να τους το ανταποδώσει με ευλογίες.