Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ευχαριστήριο γράμμα - π. Προκόπιος Ι Κόρδας

Ευχαριστήριο γράμμα

Με τις ευλογίες και εγκάρδιες ευχές του σεπτού ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκαν και φέτος λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναο των Τριών Ιεραρχών του πανεπιστημίου Πατρών πρώην Α. Τ. Ε. Ι και Πελοποννήσου.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του
πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών
κ Χρήστου Μπούρα και πρυτανικών αρχών,  για πρώτη φορά στην ιερά πανήγυρη του ναού.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους εκείνους που κοπίασαν ώστε και φέτος με λαμπρότητα να τιμηθούν οι Τρεις Ιεράρχες.

Δέσποινα Λαγογιάννη καθηγήτρια εφαρμογών.
Παρασκευή Γεωργούση λέκτορας νοσηλευτικής.
Αντώνιος Ποταμιάνος τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών.
Αλλά και φοιτητές που συμμετείχαν στον ευπρεπισμό του ναου.
Θέλουμε άλλη μια φορά να διαβεβαιώσουμε όλους τους διδάσκοντες διδασκομένους αλλά και εργαζομένους του ιδρύματος, οτι η αποστολική μητρόπολη των Πατρών θα είναι πάντα αρωγός στη ζωή τους.
 Οι Τρεις Ιεράρχες έδειξαν με τη ζωή και το έργο τους ότι  η πίστη προς το Θεό και η αγάπη προς το συνάνθρωπο συμβαδίζουν. Νοημάτισαν τον αρχαίο κλασικό κόσμο και διέσωσαν αξίες με πανανθρώπινο περιεχόμενο.
Οι ίδιοι είναι και θα είναι οδηγοί προς την αληθινή γνώση και μόρφωση, αγαθά πρότυπα κάθε νέου ανθρώπου.

 Μετ' ευχών
Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Ι Κόρδας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεμνός, καλλίφωνος και από ότι διαπιστώνω από αυτό το κείμενο και ευγενικός ο π. Προκόπιος. Είναι κάτι που σπανίζει στην εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου πάτερ γιατί χρόνια προσφέρω και ποτέ δεν μου είπαν ένα ευχαριστώ. Ο αποστολος Παύλος ευχαριστεί τους συνεργάτες του, από αυτόν έχεις διδαχθεί και εσύ. Να έχεις υγεία και όλα του Θεού τα καλά.