Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα.

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β, πλαισιούμενος από πολλούς ιερείς και διακόνους τέλεσε σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού της Παναγίας Άξιον Εστίν στην μεγαλούπολη της Κινσάσα. Ο Ιερός αυτός Ναός ανοικοδομήθη σε διάστημα δέκα μηνών με δύο βασικούς δωρητές. Ο ένας χρηματοδότησε την αγορά του οικοπέδου και ο άλλος την ανέγερση του Ναού. Επίσης ευσεβής έτερος δωρητής εξ Ελλάδος χρηματοδότησε την αγιογράφηση του Τέμπλου ενώ πολλοί άλλοι κάλυψαν  βασικές ανάγκες για τον εξοπλισμό του.




Ο Μητροπολίτης, την σημερινή ημέρα, δεν έκρυψε την χαρά του για την τέλεση των εγκαινίων και στο κήρυγμα του αφού αναφέρθηκε στην σημασία των εγκαινίων ενός Ναού τόνισε ιδιαίτερα των εγκαινισμό των ψυχών των ανθρώπων.

Ολοι οι πιστοί με πολλή ησυχία παρακολουθούσαν τα τελούμενα και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο για το δώρο αυτό του Ιερού Ναού στην πρωτεύουσα του Κογκό. Ο Μητροπολίτης τέλος μετέφερε σε όλους τους πιστούς την πολλή αγάπη και την πατριαρχική ευλογία του Αλεξανδρινού Προκαθημενου.































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεσπότη μου κάνεις θαύματα με την ευλογία του Θεού. Κτίστηκε ο Ναός αυτός σε 10 μήνες στην Κινσάσα. Δουλεύεις σκληρά και με αγάπη για την Εκκλησία. Σας θαυμάζω!

Ανώνυμος είπε...

Χαρισματικός, με οξεία κρίση και αντιληπτική ικανότητα, διορατικός, ευφυής, δραστήριος, ακούραστος αγωνιστής.
Γεννήθηκε για την ιεραποστολή ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.

Ανώνυμος είπε...

Περνά από την σκέψη μου ότι το Άγιο Πνεύμα που όπου θέλει πνέει έχει φύγει όχι από την Ευρώπη αλλά εγκαταλείπει και την Ελλάδα. Σε χώρες που δεν υπάρχει το κράτος να προστατεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία ως επικρατούσα θρησκεία οι Εκκλησιαστικές κοινότητες διαπρέπουν σε πνευματική ανάπτυξη. Οικοδομούνται ναοί για να συμμετέχει ο κόσμος και να γεμίζουν και όχι να αδειάζουν όπως στην Ελλάδα. Όταν βλέπεις Μητροπολίτες όπως ο Θεοδόσιος να ποιμαίνει όχι τυπικά με μια σφραγίδα μια Μητρόπολη αλλά με αγώνα, θυσία, δάκρυα και κούραση λες ότι η Εκκλησία δηλαδή η Ορθοδοξία έχει πλέον ανάπτυξη στην Αφρική. Ναι η μόνη βοήθεια πλέον πρέπει να είναι στην εξελισσόμενη Εκκλησία της Αφρικής. Η Εκκλησία μας με απογοητεύει στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Δέν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των έργων που γίνονται στην Αφρική πραγματοποιείται με τη συνεισφορά των πιστών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι πολλά τα Ιεραποστολικά σωματεία στην Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται καί προσφέρουν υλικά μέσα, για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική.