Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Αὐτὴ εἶναι σαρκωμένη ἐσχατο λογία - π. Εφραὶμ Τριανταφυλλόπουλος

Γέροντα οι αιρετικοί σώζονται;

-Πουθενά δεν λένε οι Πατέρες ότι αιρετικός μπορεί να σωθεί. Όμως πολύ φοβάμαι ότι στην κόλαση θα είμαι μόνος μου.

Άγιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ.

ΥΓ. Ἔτσι μπορεῖ νὰ μιλάει μόνον ὅποιος ἔφτασε νὰ αἰσθανθεῖ ἔσχατος πάντων. Ὅτι ὅλοι οἱ ἄλλοι σώζονται πλὴν τοῦ ἰδίου. Αὐτὴ εἶναι σαρκωμένη ἐσχατο λογία. Ἔσχατος πάντων. Οὔτε τὸ Τέλος ἔρχεται, οὔτε συνωμοσίες, οὔτε τσιπάκια, οὔτε ταυτότητες, οὔτε τὸ 666, οὔτε ἀντίχριστοι, οὔτε ὁ τάδε σώζεται καὶ ὁ ἄλλος ὄχι, "μηνύματα τῶν καιρῶν" ποὺ μόνον κάποιοι "ἐκλεκτοὶ" καὶ κάποιοι θιασῶτες τους "συλλαμβάνουν" ἐρήμην τῆς Ἐκκλησίας, περιφρονώντας Την,

ἀφύσικα κακοήθεις καὶ ἀδιάλλακτοι πίσω ἀπὸ εὐλαβὲς προσωπεῖο, νιώθοντας μονίμως νὰ ἀπειλεῖται ἡ "καθαρότητα" τῆς πίστης τους. Ἀνοησίες ἀπὸ παρερμηνεῖες ποὺ ταλαιπωροῦν τοὺς ἀνθρώπους.

π. Εφραὶμ Τριανταφυλλόπουλος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παράλογο των σύγχρονων χριστιανών με την πολλαπλή ενημέρωση είναι ότι βρίσκονται σε σύγχυση. Έτσι ως τώρα κατέφευγαν σε Γέροντα και έκαναν ότι τους έλεγε. Σήμερα ως άλλοι κομουνιστές έχουν την καθοδήγηση από το κόμμα που το καθοδηγεί ο αόρατος Γέροντας ο αγιορείτης (αν υπάρχει αφού μόνο φημολογίες αφήνουν να αιωρούνται). Έτσι με τις παρωπίδες που τους έχουν τοποθετήσει έχασαν τα λογικά του και ο βηματισμός τους είναι όπου τους πούνε και τους πάνε χωρίς αυτοί να βλέπουν.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Ούτε υστερίες αλλά ούτε και επαναπαύσεις ότι η "Εκκλησία" (δηλαδή η Ιερά Σύνοδος;) μεριμνά για όλα...
Αντίθετα, τα ακούμε όλα και ...περιμένουμε...
Γιατί το "Τέλος έρχεται", ατομικά αλλά και συλλογικά...
Και οι καιροί είναι γεμάτοι "μηνύματα"...
Αυτά εξάλλου λέει και ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος χρόνια τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να σχολιαστεί από το αρθρο η βαρύνουσας σημασίας δήλωση του Αγίου Σωφρονίου περί αιρετικών που δέν σωζονται, αποστομώνοντας όσους εναγκαλίζονται, ασπάζονται καί μερικές φορές συμπροσεύχονται με εξωεκκλησιαστικούς, μεταφέρεται το θέμα στο 666, στον αντίχριστο, κλπ.
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή.

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Συμπληρώνοντας -π. Νεόφυτο-και θα επιτείνεται η σύγχυση όσο καθένας μας πετάει ξεκάρφωτα τσιτάτα και βιάζεται να εισχωρεί σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Θεό του οποίου οι βουλές και οι δρόμοι είναι αλλιώτικοι από τους δικούς μας. Αθαν. Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα τσιπάκια είναι πλέον συνωμοσιολογία; Δεν είναι πραγματικότητα ήδη; Ας ενημερωνόμαστε τουλάχιστον...

Ευαγγελία Γερογιάννη είπε...

Αυτό που έχω να συμπληρώσω είναι ότι και ο αγ. Σωφρόνιος μιλώντας ως Γέροντας είπε ότι οι αιρετικοί δεν σώζονται! Εμείς οι πιστοί δεν ακούμε τον κάθε γέροντα που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και μοιράζει σύγχυση με ψευτο-προφητείες, όμως ακούμε τους αγίους σύγχρονους Γέροντες τί έχουν να πουν για την σύγχυση στην εποχή μας που είναι καθολική και εντός της Εκκλησίας! και σίγουρα καταλαβαίνουμε και βλέπουμε και πρέπει να βλέπουμε τα σημεία των καιρών!.