Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Τελέστηκε το μνημόσυνο στην Χαβαρόβρυση την Κυριακή

Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων

Το Μνημόσυνο στην Χαβαρόβρυση

Για μία ακόμη χρονιά τιμήθηκε, με την παρουσία συγγενών των θυμάτων και δεκάδων πολιτών από όλην την Ηλεία, η μνήμη των ανδρών του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου, στην θέση Χαβαρόβρυση του Δήμου Ήλιδας. Το Μνημόσυνο, που τελείται από το 2000, τέλεσαν το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023 οι εφημέριοι του Χαβαρίου π. Διονύσιος Ράλλης και π. Δημήτριος Αστερής. Τα ονόματα των πεσόντων διάβασε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας.

Στην δική του παρέμβαση εκ μέρους των διοργανωτών του Μνημόσυνου ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος ανέφερε την αξία της θυσίας των παλληκαριών που τους εμπιστεύεται η Πατρίδα την φύλαξή της, κάτι που καθιστά τις εκδηλώσεις μνήμης σαν αυτή εθνικά αναγκαίες. Αναφορά και στα γεγονότα της Χαβαρόβρυσης και της μάχης της Αμαλιάδος το 1947 έκανε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Άγγελος Κούνας.

Χαιρετισμοί και παρουσίες

Μεταφέρθηκαν στους παρισταμένους χαιρετισμοί από την οικογένεια του Ανθυπολοχαγού Παπανικολόπουλου, από τον ανιψιό του Θεόδωρο, που δεν μπόρεσε να παραστεί, αλλά και από τον καθηγητή Ζαχ. Ζαχαρόπουλο. Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου. Μάλιστα έγινε μνεία και στην συμπλήρωση των 200 από το 1823, οπότε εγράφη από τον Διονύσιο Σολωμό ο Εθνικός μας Ύμνος, αλλά και στην πρόσφατη απώλεια της 102 ετών Αθηνάς Τσιτσή-Παπαδοπούλου, μιας από τις τελευταίες γυναίκες της Εποποιίας του 1940 στην Πίνδο.

Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν και ο ιατρός και τ. Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Πυλαρινός, απόστρατος Αξιωματικός Αστυνομίας κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο τ. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κων. Κατσαριώτης, ο απόστρατος της Αεροπορίας κ. Γ. Θανασάς,  ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αλεξιπτωτιστών κ. Κων. Τσιχλιάς, ο Πολ. Μηχανικός κ. Παύλος Καλφαγιάν, η εκπαιδευτικός κ. Κων. Κρήτικα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: