Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Έφυγε από κοντά μας η Ευγενία Δημάκη

Έφυγε από κοντά μας για την αιώνια πατρίδα, η πρώην τρόφιμος της Μ.Φ.Η. «Η Αγία Σκέπη», και ως προ καιρού συνεργάτιδα στον ναό του Ιδρύματος,  η αγαπητή και σεβαστή

Ευγενία Δημάκη

Ταπεινή στην αποδοχή της αρρώστιας της με υπομονή παρέμεινε προσευχόμενη καθ᾽ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας της.

Η ζεστασιά, ο σεβασμός της, και η καλοσύνη της έχουν μείνει στη μνήμη μου, όπως πιστεύω και στη μνήμη των εργαζομένων και εθελοντών του Ευγηρείου.

Η αναγγελία του θανάτου της με λύπησε. Επικοινωνούσα μαζί της τηλεφωνικά την περίοδο της πανδημίας. Ήταν τόσο αγαθός άνθρωπος που δεν αμελούσε να επικοινωνεί και την αδελφή μου την οποία είχε γνωρίσει.

Η απουσία της θα είναι πολύ αισθητή, και πραγματικά θα μου λείπει.

Προσδοκώ ότι ο Θεός θα την έχει κοντά του, και η ίδια θα μεσιτεύει προσευχόμενη για μας, που με τόση αγάπη μας υπηρέτησε.

Αιωνία σου η μνήμη κ. Ευγενία

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στο Αιτωλικό 17-10-2023 και ώρα 5 μ.μ.

Η απουσία μου στην Κύπρο δεν μου επιτρέπει να την αποχαιρετήσω. Αύριο στο Κοιμητήριο Λάρνακας θα τελέσω Τρισάγιο στην μνήμη της.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας καλοσυνάτος και δοτικός άνθρωπος η κυρία Ευγενία ήταν, θα μου λείπεις. Σε παρακαλώ να προσεύχεσαι από κει ψηλά . Έφυγες κάνοντας το σταυρό σου. Ο Θεός να σε αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Η μακαρίτισσα η κ. Ευγενία ήταν από την στόφα των καλών επιλογών το π. Γαβριήλ. Με την μακαρίτισσα την κ. Ελένη είχαν μια καλή αρμονική παρέα. Πάνε εκείνα τα χρόνια. Η κ. Ευγενία είχε φύγει για δικούς της λόγους αλλά ήταν παρούσα κάθε Κυριακή στον Εκκλησιασμό. Ο Θεός να την αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να την αναπαύσει. Πάντα στεκόταν πίσω από τα κεριά και βοηθούσε. Έβαζε τάξη στην Θ. Κοινωνία. Καλή γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Ευγενία έφυγε αλλά έπινε νερό στο όνομά σας ως τέλος της ζωής της. Έφυγε αλλά ερχόταν πάνω. Άλλοι φύγαν πέντε μήνες τώρα και ρίξανε πέτρα πίσω τους και πενθούμε.
Θεός αναπαύσει αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία της η μνήμη. Στον Άγιο Ιωάννη ήταν σε αγρυπνίες και Λειτουργίες. Πάντα παρούσα.

Ανώνυμος είπε...


Ο Θεός να την αναπαύσει !
Το λέω με όλη μου την καρδιά !
Αλλά …
Όσες φορές εκκλησιάστηκα στην Αγία Σκέπη την αισθάνθηκα σαν … χωροφύλακα εποχής επταετίας …
Αλίμονο αν κάποιος άνδρας στεκόταν πίσω από τα κεριά !
(Κι ας ήταν δεξιά οι θέσεις των ανδρών)
Επενέβαινε αμέσως και τον έβαζε στη θέση του

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέω μήπως είχε εντολή άνωθεν …
Και ίσως να αισθανόταν χαρά που επιτελούσε στο ακέραιο τις εντολές που είχε πάρει
Ο Θεός ξέρει την ψυχή του καθενός μας
Και της κ. Ευγενίας ..
v.

Ανώνυμος είπε...

Όταν πας σε Θ. Λειτουργία ή σε ομιλία V 11.59 στην έδρα του Σωτήρα στον Μέγα Βασίλειο οδού Μαυρομιχάλη Αθήνας θα πάρεις την απάντηση και θα δικαιώσεις την μακαριστή. Aπό μέρους σου ήταν αγένεια η δημόσια αναφορά σου επί του θέματος σε ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να σου απαντήσει. Λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Η παρέα που έκανε την αρχή όλο και λιγοστεύει
Αιωνία της η μνήμη

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σας πείραξε το ότι προσπαθούσε να διδάξει την τάξη στον Ναό. Από αιώνες αλλού κάθονται οι γυναίκες και αλλού οι άνδρες. Πολλές φορές έχω σκεφθεί να αυθαιρετήσω και να πάω να καθίσω στις θέσεις των γυναικών. Φοβάμαι μήπως πουν ότι έχω το «κουσούρι». Γιατί οι γυναίκες πάνε και κάθονται στους άνδρες; Ο Απόστολος Παύλος ρυθμίζει τα όσα η μακαρίτισσα προσπαθούσε από τα γραφόμενά σας να μάθει στις νεότερες που θεωρούν τα πάντα δικά τους..

Ανώνυμος είπε...

Τα αποδώ και αποκεί των γυναικών να σταματήσουν. Υπάρχει Παράδοση στο που θα κάθονται άνδρες και γυναίκες. Και μάλιστα γυναίκες που πάνε με τα εξώπλατα και σκανδαλίζουν τους πιστούς. Πρώτα κοινωνούν τα παιδιά, μετά οι άνδρες και μετά οι γυναίκες. Να το βάλουν στο μυαλό τους αυτές που ασχημονούν. Μπράβο στην κ. Ευγενία που εφάρμοζε όσα η Εκκλησία επιτάσσει.