Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΝ "ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ - π. Βαρθολομαίος Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ΔΕΝ "ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ

Πολλά πολιτικά πρόσωπα και φορείς στην Ελλάδα ανησυχούν για την πιθανή εκδίωξη ιερέων και πιστών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε κράτη της Εγγύς και Μέσης Ανατολής από αλλόθρησκους και αλλόφυλλους.
 
Για την δια της βίας και τρομοκρατίας εκδίωξη μελών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από άσχετα με την Εκκλησία άτομα μέσα στην ίδια την Ελλάδα, μέσα στο Άγιο Όρος, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι και ο λαός που τους επιβραβεύει δια της ψήφου του και χωρίς διαμαρτυρία, είτε "ποιούν την νήσσαν" είτε παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου δια της ανοχής και της απραξίας.
 
Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα η φετινή βομβιστική - τρομοκρατική επίθεση πλησίον του καθίσματος του Αγίου Τρύφωνος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για εκδίωξη ιερομονάχων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από την περιοχή.
 
Αν εμείς οι ίδιοι ως λαός και πολιτική ηγεσία, ανεχόμαστε να συμβαίνουν αυτά στην περιοχή ευθύνης μας, δυστυχώς τότε δεν "έχει ο Θεός". Ο Θεός θα επιτρέψει τους πειρασμούς μέσα στην ίδια την επίγεια Εκκλησία μας και τον πιστό λαό, έως ότου παιδαγωγηθούμε.
 
Διότι τους ανθρώπους και τον εαυτό μας μπορούμε να τους κοροϊδεύουμε. Τον Θεό όμως ποτέ!
 
αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
 
Το βίντεο της τρομοκρατικής - βομβιστικής επίθεσης πλησίον οικήματος ιερομονάχων στην περιοχή της Μονής Εσφιγμένου (Απρίλιος 2023)
https://youtu.be/o8PycVjnods

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική κατάληψη στην Ελλάδα που οι δεξιοί δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν, πόσο μάλλον να επέμβει η αστυνομία και οι αριστεροί θα χαιρόντουσαν να διαλυόταν! Τα στραβά και ανάποδα...