Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Οι Ουρανοί Διηγούνται Δόξαν Θεού - Άγγελος Αντωνέλλης


Οι Ουρανοί Διηγούνται Δόξαν Θεού

Άγγελος Αντωνέλλης

Φίλοι Επισκέπτες,
                                                                   
Ο όρος, Λεπτός Συντονισμός, αναφέρεται στην εκπληκτική ακρίβεια των τιμών των θεμελιωδών Φυσικών σταθερών της Δημιουργίας και στις πρώιμες συνθήκες του Σύμπαντος.

1)
Στους Φυσικούς νόμους, που έχουν Μαθηματική έκφραση, υπάρχουν οι Φυσικές σταθερές,όπως πχ. η σταθερά της βαρύτητας.
Οι τιμές αυτών των σταθερών, δεν προσδιορίζονται από τους νόμους της Φύσης.
Οι Φυσικοί δε αυτοί νόμοι, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τιμών για αυτή τη κατηγορία.

Είναι δε ιδιαίτερα εντυπωσιακό το ότι,ακόμη και μια μικρή αλλαγή στη τιμή και μιας μόνο Φυσικής σταθεράς,(από τις 26),  θα απέκλειε τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής. !!!

Οι Επιστήμονες, Άστρο-Φυσικοί, έχουν ανακαλύψει τις τελευταίες δεκαετίες, ότι το Σύμπαν έχει τις Φυσικές σταθερές του, σε τέτοιες ακριβείς τιμές, ώστε να υποστηρίζεται η Ζωή .!!!

Έτσι πχ. αν η τιμή της σταθεράς της βαρύτητας ήταν,ελαφρώς μεγαλύτερη,από τη προβλεπόμενη από τον ''Λεπτό Συντονισμό,'' μια συνέπεια θα ήταν, οι Ήλιοι,τα Αστέρια των Γαλαξιών, να θερμαίνοντο κατά πολύ, με αποτέλεσμα, αυτοί να καίγονται πολύ γρήγορα.
Αντίθετα, αν η τιμή της σταθεράς της βαρύτητας ,ήταν κατά τι μικρότερη, οι Ήλιοι δεν θα καίγονταν ποτέ, λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών.



'Ετσι, δεν θα ήταν  δυνατή  η  πυρηνο-σύνθεση, στο πυρήνα του Ήλιου,των βαρύτερων χημικών στοιχείων, όπως πχ. του Άνθρακα που είναι συστατικό των οργανικών ενώσεων, αλλά και του Οξυγόνου, του Άζώτου κ.α., σε σχέση με τα κατά πολύ ελαφρότερα στοιχεία όπως το Υδρογόνο (Η) και το Ήλιο (Ηe).

2)
Εκτός από αυτές τις Φυσικές σταθερές, υπάρχουν και ορισμένες αυθαίρετες ποσότητες που σχετίζονται με τις Αρχικές συνθήκες  του Σύμπαντος και λειτουργούν οι νόμοι της Φύσης, όπως πχ. η τιμή της Εντροπίας. 
Η Εντροπία είναι η έννοια με την οποία μετριέται η Αταξία ενός συστήματος.
Η μέγιστη τιμή της, αντιστοιχεί στη πλήρη Αταξία, στην αποδιοργάνωση ενός συστήματος, που ισοδυναμεί με τη κατάρρευση της ζωής.

Αντίθετα κατά την Mεγάλη 'Eκρηξη, «Big Bang», εδώ και 13,8 δις εκατομμύρια χρόνια, η τιμή της ήταν ασύγκριτα χαμηλότερη, αφού αυτή αντιστοιχεί σε ένα ''Λεπτό συντονισμένο συμβάν διαστολής'', ενώ παράλληλα αυτή η διαστολή, ήταν ελεγχόμενη μέσω Φυσικών νόμων για ένα Σύμπαν φιλόξενο για τη Ζωή. !!!

Ο όρος της Μεγάλης Έκρηξης δημιουργεί την εντύπωση ενός χαοτικού γεγονότος, που καταστρέφει κάθε τάξη που υπάρχει, αντί να δημιουργεί ή να διατηρεί τη τάξη.

Ωστόσο η Μεγάλη Έκρηξη, δεν ήταν τέτοιου είδους έκρηξη. Είναι πολύ καλύτερα κατανοητή, ως ένα «Λεπτό Συντονισμένο συμβάν Διαστολής», όπου όλη η ύλη και η ενέργεια στο Σύμπαν διαστέλλονταν από μια κατάσταση αφάνταστης υψηλής ενέργειας.  

Αυτή η διαστολή, ήταν έλεγχόμενη και καθοδηγούμενη μέσω Φυσικών νόμων που είχαν σχεδιαστεί  για να  δημιουργήσουν ένα κατοικήσιμο σύμπαν, φιλόξενο για τη ζωή.

Ο αγνωστικιστής Stephen Hawking, Θεωρητικός Φυσικός  Κοσμολόγος είχε σχετικά διατυπώσει ότι :
''Αν ο Ρυθμός διαστολής του Σύμπαντος μετά την Μεγάλη Έκρηξη «Big Bang», διέφερε κατά ένα εκατομυριοστό του εκατομυριοστού ενός δευτερολέπτου, μετά την μεγάλη Έκρηξη, το Σύμπαν θα είχε καταρρεύσει από μόνο του, ή δεν θα είχε ποτέ Γαλαξίες.!!!

Με άλλα λόγια, αν ο Ρυθμός  Διαστολής, ήταν απειροελάχιστα διαφορετικός από την Αρχή της Δημιουργίας, κανείς από μας δεν θα υπήρχε...!!!
Έτσι κανένα εξελικτικό επιχείρημα δεν είναι δυνατό να προβληθεί.!!! Ούτε επίσης να ειπωθεί ότι ο Ρυθμός Διαστολής εξελίχθηκε τυχαία προς τον ακριβή Ρυθμό...!!!
Γιατί ???
Επειδή αυτή η Διαστολή, αφορά την Αρχική Κατάσταση του Σύμπαντος.
Έτσι Ξεκίνησε, δεν  Εξελίχθηκε ...!!!

Φίλοι Επισκέπτες,
καταληκτικά καταθέτω και σχετικές διαπιστώσεις διακεκριμένων ερευνητών.

1)
''Μου φαίνεται πως, όταν είμαστε αντιμέτωποι με τα θαύματα της Ζωής και του Σύμπαντος, πρέπει να αναρωτηθούμε ‘γιατί’ και όχι μόνο ‘πως’. Οι μόνες δυνατές απαντήσεις είναι θρησκευτικές... Εντοπίζω μια ανάγκη για Θεό μέσα στο Σύμπαν και μέσα στην ίδια τη  ζωή μου...''
              Άρθουρ Λ. Σάβλοφ  Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 1981

2)
H Αστρονομία μας οδηγεί σε ένα μοναδικό συμβάν, ένα Σύμπαν που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, που διαθέτει εκείνη την πολύ λεπτή ισορροπία που χρειάζεται, για να παρέχονται οι ακριβείς συνθήκες που επιτρέπουν την ζωή, και που έχει ένα υποκείμενο σχέδιο, υπερφυσικό θα το έλεγε κανείς .»
             Αρνώ Πενζίας, Βραβείο  Νόμπελ  Φυσικής  1978

3)
«Όταν άρχισα τη καριέρα του κοσμολόγου προ εικοσαετίας περίπου, ήμουν ένας πεπεισμένος αθεϊστής. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσα να είχα φανταστεί πως μια μέρα θα έγραφα βιβλίο που σκοπό είχε να αποδείξει πως οι κεντρικές πεποιθήσεις της Ιουδαιο-Χριστιανικής θεολογίας είναι πράγματι αλήθειες, πως οι πεποιθήσεις αυτές είναι καθαρά συμπεράσματα των νόμων της Φυσικής,όπως τους κατανοούμε σήμερα. Έχω αναγκασθεί να αποδεχθώ αυτά τα συμπεράσματα, από την αμείλικτη λογική του δικού μου, ειδικού κλάδου της Φυσικής.»
            Φρανκ Τίπλερ, Καθηγητής Μαθηματικής Φυσικής

4)
Όσο περισσότερο εξετάζω το Σύμπαν και τις λεπτομέρειες της Αρχιτεκτονικής του , τόσο περισσότερες αποδείξεις βρίσκω ,ότι το Σύμπαν κατά κάποια έννοια ''γνώριζε ότι ερχόμασταν''
     Freeman Dyson, Θεωρητικός Φυσικός και- Μαθηματικός

5)
«Η σημασία και η χαρά στην Επιστήμη μου, πηγάζει από εκείνες τις περιστασιακές στιγμές όταν ανακαλύπτω κάτι καινούργιο, και που λέω στον εαυτό μου: ώστε έτσι το έκανε ο Θεός! Ο στόχος μου είναι να κατανοήσω μια μικρή γωνιά ''του μυαλού'' του Θεού.
Χένρυ «Φριτς» Σέφερ (Καθηγητής Χημείας στο Graham Perdue και Δ/ντής  του Computational Quantum Chemistry στο Πανεπιστήμιο Georgia)


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


"Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου..."
Ευχαριστούμε τον κ.Αντωνέλλη για το άρθρο του.
Χ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟΝ
"Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου..."
Ευχαριστούμε τον κ.Αντωνέλλη Άγγελο για το άρθρο του και του ευχόμαστε έτη πολλά για την ονομαστική του εορτή.
Χ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σας πολλά. Το σημερινό σας επιστημονικό κέρασμα είναι καλοδουλεμένο με εξαιρετική παρουσίαση.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίες οι ανακοινώσεις του κ. Αντωνέλλη. Τις προβάλω στο σχολείο και λαμβάνουν γνώσεις τα παιδιά ενώ παράλληλα τους δημιουργεί προβληματισμό για καλή συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Η επιστήμη μιλάει και μέσα από αυτή φαίνεται ο Δημιουργός Θεός. Συμαντική η άποψη και οι διαπιστώσεις διακεκριμένων ερευνητών.

Ανώνυμος είπε...

Άρτια και πλούσια κατοχυρωμένα σε επιστημονικό περιεχόμενο τα θέματά σας. Κατάλληλα για μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση και προς κοινό που δεν παρακολουθεί το ιστολόγιο. Συνεχίστε και με άλλα επιστημονικά θέματα της επιλογής σας.

Ανώνυμος είπε...

Μια απόλαυση και το βίντεο και οι πληροφορίες του συντάκτη.
Υπέροχη και κοπιαστική εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο μιλάει και λέει πολλά. Το πρόβαλα μετά από άδεια του διευθυντή σε μια τάξη. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν. Έγινε συζήτηση δημιουργική. Θα βρω χρόνιο για προβολή και σε άλλη τάξη. Σας ευχαριστώ κ. Συνάδελφε για την συγκέντρωση τόσων επιστημονικών στοιχείων και θέσεων διεθνούς επιπέδου προσωπικοτήτων.

Ανώνυμος είπε...

Όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο βρίσκεις πολύτιμες αναρτήσεις όπως αυτή εδώ. με ενθουσίασε.