Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου - 4η Συνάντηση του κύκλου Εκκλησία και Εσχατολογία, 2001

ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου έχει αρχίσει να ψηφιοποιεί το αρχείο των εκδηλώσεων της, που καλύπτει πλέον πάνω από μία εικοσαετία. Μέσα σ’ αυτή την εικοσαετία πλήθος διακεκριμένοι ομιλητές, θεολόγοι και όχι μόνο, παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, κάποιες μάλιστα χαρακτηριστικά ρηξικέλευθες. Από σήμερα, αρχίζουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα αυτό το υλικό, ξεκινώντας με την εκδήλωση του κύκλου «Εκκλησία και Εσχατολογία» της 24ης Φεβρουαρίου 2001, με ομιλητές τον Θανάση Ν. Παπαθανασίου (Papathanasiou Athanasios) («Εσχατολογία και ιεραποστολή»), τον Δημήτρη Μόσχο (Δημήτρης Μόσχος)(«Το εσχατολογικό στοιχείο στον Αιγυπτιακό Μοναχισμό») και τον Μητροπολίτη Περγάμου κυρό Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα («Εκκλησία και έσχατα») και με συντονιστή τον Διευθυντή της Ακαδημίας Παντελή Καλαϊτζίδη (Pantelis Kalaitzidis). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Forum (όλοι οι όροφοι του κτηρίου ήταν γεμάτοι από κόσμο!).

Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον π. Αλέξανδρο Σαγάνη, η ψηφιοποίηση και η επεξεργασία από τον Γιώργο Λαγδάρη και τον Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα επεξεργασμένα κείμενα αυτού του κύκλου διαλέξεων έχουν δημοσιευτεί στον ομώνυμο τόμο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2003 και επανεκδόθηκε από την Εκδοτική Δημητριάδος το 2014.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον αγαπητό φίλο Σταύρo Τερζή (ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΖΗΣ) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, χωρίς τη βοήθεια του οποίου η εκδήλωση αυτή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=NhmphCmtlMk


Δεν υπάρχουν σχόλια: