Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Λάμπρος θεολόγος ✝ Θεόδωρος Γεωργόπουλος - π. Δανιήλ Αεράκης

Λάμπρος θεολόγος

Θεόδωρος Γεωργόπουλος

Στις 31 Δεκεμβρίου εξεδήμησε για τους ουρανούς ένας σπουδαίος θεράπων της θεολογικής επιστήμης, ο καθηγητής Θεόδωρος Γεωργόπουλος. Στο μεταίχμιο του χρόνου ήρθε ο άγγελος του και του χαμογέλασε. Τον πήρε στα φτερά του και τον ανέβασε στον «οίκο του Πατρός», στη χρυσή βασιλεία της αιωνιότητας.

Αθόρυβος στη ζωή του. Γνωστός μόνο στους παλαιούς συμφοιτητές του (εισήλθε στο πανεπιστήμιο το 1953) και στους πολυπληθείς μαθητές του, που τον λάτρευαν.

Διακρίθηκε στις πανεπιστημιακές σπουδές. Ακολούθησε στις πρωτιές των μακαριστό φίλο του Νικόλ. Σωτηρόπουλο.

Αγάπησε φλογερά τον Κύριό μας και αφοσιώθηκε πλήρως σ΄ Αυτόν. Εν μέσω πολλών εμποδίων κατόρθωσε να αναδειχθεί όντως πατερική μορφή. Φίλος της Αγίας Γραφής, γνώστης της Πατερικής Γραμματείας, αλλά και ευαίσθητος μελετητής της λογοτεχνίας, έμεινε παροιμιώδης διδάσκαλος. Λεπτός στους τρόπους, αλλά και αμετακίνητος στην Αλήθεια της Εκκλησίας, κόσμησε πολλούς άμβωνες Ναών με τα περίοπτα κηρύγματά του.

Έφυγε στην ηλικία των 90 ετών. Χωρίς επίγειες τιμές. Εκτός ελαχίστων συγγενικών του προσώπων και 2-3 φίλων του, κανείς δεν πληροφορήθηκε την έξοδό του εκ της ματαιότητος και την εξόδιο για την ψυχή του ακολουθία.

 Σταθερός στην πίστη, μειλίχιος στην επικοινωνία του. Αγαθός ανήρ στην στην καρδιά, πλούσιος σε αγάπη και φιλανθρωπία. Η επί γης παρουσία του ήταν στολίδι και άνθος μυρίπνοο.

π. Δανιήλ Αεράκης

Πηγή: Ιωάννης Βαπτιστής τεύχος 707 Φεβ 24

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε ο ΑΡΤΙΟΣ άνθρωπος και χριστιανός.