Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Γιορτή των Κατηχητικών σχολείων για την 25η Μαρτίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών

Το απόγευμα της Κυριακής, 24/03/2024 & ώρα 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Κατηχητικών σχολείων, του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Καρυάς Πατρών, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, τα οποία με την καθοδήγηση των Κατηχητριών κ. Μαρίας Μεσσαλά και κ. Σοφίας Πετροπούλου μας μετέφεραν στο ένδοξο 1821 και στην Επανάσταση των Ελλήνων εναντίων των Τούρκων Κατακτητών. Μέσα από τα ποιήματα που απήγγειλαν τα παιδιά μας με ενθουσιασμό και ζωντάνια, μέσα από τα τραγούδια, τους λεβέντικους χορούς που χόρεψαν καθώς και μέσα απο τα  θεατρικά δρώμενα ‘‘τα παγωμένα πορτρέτα των ηρώων του 1821’’ και ‘‘οι ήρωες μας πάνε στο παράδεισο’’ που παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία, μας μετέφεραν νοερά στα δοξασμένα χρόνια του 1821! 



Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, αφού μίλησε επικαίρως, τόνισε πως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας υπενθυμίζει τον θρίαμβο της Εκκλησίας με την εκπλήρωση του Αρχαγγελικού μηνύματος στο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας Θεοτόκου.  Επίσης, επαναφέρει στη μνήμη μας το βατερλό  των Τούρκων και τις φοβερές ήττες και παθήματα που υπέστησαν απο τους Έλληνες στα πεδία των μαχών, που είχαν ως συνέπεια την ολοκληρωτική ήττα των στρατευμάτων τους και την σπουδαία νίκη των Ελλήνων. 

Τέλος, αφού συνεχάρη τις Κατηχήτριες για την καρποφόρα & ωραία πνευματική εργασία στα Κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας, τα κατηχητόπουλα και τους γονείς, προσκάλεσε άπαντες να κεραστούν απο τα ωραία νηστίσιμα γλυκίσματα, που υπήρχαν σε αφθονία στον Ιερό μας Ναό.    

Και του χρόνου!!! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!!!



























2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κεντρικοί ναοί έχουν πνευματικά κέντρα, τα οποία τα διαθέτουν για προσφορά κάθε σε μνημόσυνα και αυτοί που δεν έχουν πνευματικό κέντρο, κάνουμε γιορτές που γεμίζουν από παιδιά. Συγχαρητήρια στον πατέρα Κωνσταντίνο, ο οποίος καταφέρνει να επιτελεί τέτοιο σπουδαίο έργο.

Αθηνα. είπε...

Συγχαρητήρια!