Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κινσάσα

Χαράς ευαγγέλια, ημέρα χαρμόσυνος και αιτία πνευματικής αγαλλιάσεως η παρουσία για δεύτερη ημέρα, (Παρασκευή, 29.3.2024) του πνευματικού μας πατέρα, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β', στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.
Ο Μακαριώτατος στην ευλογητή επίσκεψή του, κοντά στους Κονγκολέζους αδελφούς μας, με τις λευκές και αγνές ψυχές, της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, ενέταξε και το πέρασμά του, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου της Μητροπόλεώς μας, που ως αύρα λεπτή ήλθε να ευφράνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, νέων τε και γερόντων, οι οποίοι άφησαν τις καρδιές τους να εκδηλώσουν τα μύχια της ψυχής των αισθήματα, σεβασμού και υϊικής αγάπης πρός τον Πατέρα τους, αναγνωρίζοντας τους πολλούς Του κόπους και την θυσιαστική Του αγάπη για το σπουδαίο έργο της Ιεραποστολής, στις εσχατιές της Αφρικανικής Ηπείρου.


Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος, ακούραστος, ευλόγησε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας και τους εκεί εργαζομένους, Κληρικούς και Λαϊκούς και το απόγευμα της ιδίας ημέρας, εχοροστάτησε στην Ακολουθία των Β' Χαιρετισμῶν της Παναγίας μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας καί ωμίλησε πατρικώς και δεόντως στο πυκνό εκκλησίασμα.
Οι δύο Εψηφισμένοι Επίσκοποι, Τιμόθεος Τούμπα και Αθανάσιος Καγιέμπε έδωσαν το μεγάλο Μήνυμα ενώπιον του Μακαριωτάτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου, σε ένα κλίμα προερτίως χαρμόσυνο και πνευματικά ευφρόσυνο.
Στο τέλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, τέλεσε Τρισάγιο της ηγαπημένης του μητέρας Κλεοπάτρας.
Μετά το πέρας της ακολουθίας των Χαιρετισμών ο Έλληνας Πρέσβης, παρέθεσε δείπνο στην κατοικία του προς τιμήν του Μακαριωτάτου, εις το οποίο συμμετείχαν ο Αιγύπτιος Πρέσβης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: