Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΚΑΡΑΖ!

Αυτή τη φορά δεν ήταν κάποια μεγαλοπρεπή και φανταχτερή αίθουσα του Ποντιφικού Οίκου της Ρώμης, ή μια αίθουσα κάποιας ενορίας, αλλά σε ένα γκαράζ , το πάτωμα του οποίου ήταν στρωμένο με χαλίκι, ο τοίχος με τούβλα, γύρω του δέντρα και αναρριχητικά φυτά και τριγύρω παράθυρα της φτωχογειτονιάς, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τους κατοίκους της γειτονιάς να κοιτά-ζουν έξω από τα μπαλκόνια τους και να βλέπουν το εσωτερικό του γκαράζ από την ανοικτή γκαραζόπορτα: έβλεπαν μία καρέκλα που καθόταν κάποιος στα άσπρα ντυμένος, καμιά τριανταριά οικογένειες, ζευγάρια με παιδιά, νέοι, ενορίτες της κοντινής ενορίας της Αγίας Βιργίτης που κάποιοι έφτασαν με παντόφλες ή απλά ρούχα της δουλειάς σαν μια κυρία που κατέβηκε ορμητικά τις σκάλες και προσπαθούσε να φτιάξει τα μαλλιά της όταν είδε την εσωτερική εικόνα του γκαράζ από πιο κοντά: «Θεέ μου, τι έκπληξη! θα μπορούσες να μου το είχες πει πριν!», έλεγε σε κάποια γειτόνισσά της.

Ήταν ένα εντελώς νέο σενάριο. Ήταν το τρίτο ραντεβού του «Σχολείου της Προσευχής», της σειράς συναντήσεων και αυτή τη φορά με κατηχητή τον Πάπα Φραγκίσκο που επισκέπτεται τις ενορίες της Ρώμης, ενόψει του Ιωβηλαίου έτους του 2025!

Είναι μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία που, ο πρώτος κατηχητής της, κατηχεί με το λόγο του και τη ζωή του!

Νικόλαος Πρίντεζης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάδε ἔφη αἱρετικός τίς!

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας επίσκοποι.
Κοιμούνται.
Χωρίς να κατηχούν τον λαό.
Νομίζουν ότι μιλώντας από τον αγώνα, κάτι κάνουν.
Ρε κόπανος που χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αιρετικός ένας απλός σχισματικός όπως οι χιλιάδες που κατοικοεδρεύουν στην Εκκλησία της Ελλάδας ως κληρικοί ή λαϊκοί που θεωρούν τον εαυτό τους ότι εκφράζουν την Εκκλησία και διδάσκουν ότι θέλουν οι ίδιοι, από τον άμβωνα, με δηλώσεις, και άλλα σύγχρονα μέσα διά των ‘’οπαδών’’ τους. . Πολλοί σχισματικοί ορθόδοξοι πιστεύουν στον Γέροντα και όχι στην Εκκλησία. Έχουν πνευματικό ευνουχισμό μια αθεράπευτη ως τώρα ασθένεια. Δεν έχει βρεθεί το μπόλι.

Ανώνυμος είπε...

Οι αιρετικοί κάνουν περισσότερα από τους Ορθόδοξους. Έχω ακούσει ότι ο Άρειος για να προσελκύσει στην πλάνη έκανε τραγούδια-τροπάρια που μετά τα πήραν και οι Ορθόδοξοι. Εδώ ο Φραγκίσκος με κινητικά προβλήματα πάει σε κάποια μικρή ενορία να κάνει κατηχητικό. Οι δικοί μας γνωρίζουν τι σημαίνει κατηχητικό;;; μπορούν να κάνουν;;; αν κρίνω από τα βαρύγδουπα κηρύγματα τα παραγεμισμένα φανφάρες λέω όχι. Σταματήστε τις κουμπάρες-κατηγορίες και κάντε κάτι σωστό. Η κοινωνία δεν είναι χριστιανική και ας έχουν βάπτισμα και εμείς κοιτάμε τι λιλιά θα φορέσουν στις ακολουθίες που στον όρθρο υπερτερούν οι ρασοφόροι των λαϊκών. Μετά από όλα αυτά το αιρετικός είναι μαϊντανός.
Κατηχητής

Ανώνυμος είπε...

Ο πάπας εργάζεται και προσφέρει. Οι δικοί μας τρέχουν από πανηγύρι σε πανηγύρι και από φιέστα σε φιέστες.

Οκονόμου Μιλτιάδης είπε...

ΤΟ..ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ Ο ΠΑΠΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕ.....