Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κωνσταντίνου Παπαγεωργάκη

 Ἡ γενιά «των παλαιών μαθητών» του χριστιανικού Έργου μειώνεται συνεχώς.

Πορεύθηκε στα Ουράνια
ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργάκης

διακρινόταν για τις αρετές του, και την συνεπή χριστιανική του πίστη. Ήταν μετριοπαθής, πάντα ήρεμος, νηφάλιος με υπέροχο αισιόδοξο χαμόγελο, άνθρωπος χριστιανικών αρχών και ήθους, άφησε το στίγμα του σε κάθε τομέα με τον οποίο ασχολήθηκε. Ήταν πάντοτε ευγενής και διακριτικός, με θερμή  πίστη στην Πρόνοια του Θεού, και συνεπή πνευματική ζωή. Ήταν υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου.

Τον γνώρισα όταν πρωτοπήγα στο Βιβλιοπωλείο της Ζωής. Από τα ιδρυτικά Μέλη της Χριστιανικής Στέγης Πατρών. Συμπαραστάτης στο πνευματικό έργο του Σπύρου Αθανασίου Θεολόγου της Ζωής. Πετυχημένος Αρχηγός των Κατασκηνώσεων στη Ρίζα, ομαδάρχης, κυκλάρχης κ.λπ..  

Η σύζυγός του -την οποία συνάντησε τώρα- έφυγε για τα ουράνια, αφήνοντας τα πέντε παιδιά τους σε μικρή ηλικία. Για όσους τον γνωρίσαμε, υπήρξε πρότυπο στοργικού πατέρα και υπέροχου οικογενειάρχη. Αλλά και εκπαιδευτικού καθώς υπήρξε ένας από τους τελευταίους δασκάλους μιας γενιάς εκπαιδευτικών που η έννοια του «λειτουργήματος» σηματοδοτούσε την πορεία του.

Στην αναστροφή του με γνωστούς, δεν του άρεσε τόσο να ομιλεί, αν και είχε την  ικανότητα του λόγου και τις γνώσεις, προτιμούσε να μιλάει με το παράδειγμά του, και με τον αποφθεγματικό του λόγο.

Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, δεν θα μπορέσω να συνπροσευχηθώ στην εξόδιο ακολουθία και να πάρω την ευχή του, απουσιάζοντας.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του.


Αναστάσιος Κωστόπουλος

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 και ώρα 11.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: