Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Έκκληση Πιπιλή προς Χρυσοχοΐδη για εκκένωση της κατάληψης Μ. Εσφιγμένου


 Στις 23/7/2024 η Φωτεινή Πιπιλή συζήτησε με τον νομικό Αναστάσιο Βαβούσκο, άρχοντα Ασηκρήτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Talk Radio 989.
 
Κατά την διάρκεια της εκπομπής η Φωτεινή Πιπιλή απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση της κατάληψης της Μ. Εσφιγμένου. Επίσης πρόσθεσε πως προτιμά δυναμικό τρόπο επίλυσης της κατάληψης.
Ακούστε αποσπάσματα της εκπομπής
Η κα Πιπιλή μεταξύ άλλων είπε:
  • "Εδώ χειροκροτάμε τον κάθε Μιχάλη Χρυσοχοϊδή όταν μετά από 50, 60, 30, 20 χρόνια καθαρίζει από καταληψίες αναρχοαριστερούς και μπάχαλους. Και εδώ υπάρχουν δεδικασμένα από την ελληνική δικαιοσύνη και προειδοποιεί η αστυνομία για να εισβάλλει να τελειώσει αυτή η προσβλητική για κάθε έννοια κράτους πέρα της ασέβειας προς το Πατριαρχείο και τους κανόνες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μιλάμε για το πολιτικό μέρος που είπατε. Όταν έχουμε αποφάσεις έξωσης, γιατί διαπραγματευόμαστε;"
  • "Αν ενημερωθεί ο Έλληνας πιστός, νομίζω ότι θα παροτρύνει την πολιτεία να βάλει ένα τέλος."
  • "Εδώ μιλάμε για μία πλατεία εξαρχείων με προέκταση στη Μόσχα, ξέρω τι λέω, που περνάει και λίγο από Μόσχα. Μπορεί να έχουν μαζί τον Τσέ γκε Βάρα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα οι μοναχοί."
  • "Οπότε, νομίζω ότι πρέπει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης να παρέμβει εκεί στα κυβερνητικά του Μεγάρου Μαξίμου και να πει, λοιπόν, να τελειώνουμε. "
Ολόκληρη η εκπομπή στο:
https://soundcloud.com/user-665020045/anastasios-vavoyskos-sti
 
αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι θέσεις της Πιπιλή.
Ο Χρυσοχοΐδης πρέπει να ξεκινήσει την εκκένωση από τους καταληψίες σχισματικούς ψευτομοναχούς.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να προβάλλει ο Αγιος Καθηγούμενος την γνώμη μιάς γυναίκας πολιτικού, για την Μονή Εσφιγμένου, ας προβάλλει καλύτερα την σώφρονα γνωμη του Γέροντος Μαξίμου Ιβηρίτου, πρώην Πρωτεπιστάτου του Αγίου Ορους, που ομιλεί με το γνωστό Αγιορείτικο πνεύμα.

https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/paremvasi-toy-agioreiti-geronta-maximoy-iviriti-gia-ti-moni-esfigmenoy-apokleistiko-arthro-sto-vima-orthodoxias/

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκα από τον πατερικό λόγο με τόσο αγάπη και συμπόνια του Γέροντα Μάξιμου του Ιβηριτη. Πολύ ωραία τα λέει συγχαρητήρια. Μπράβο μα να του υπενθυμίσω όμως ότι το ξύλο στην πλάτη του άλλου δεν πονάει. Όταν το τρώμε, όμως εμείς τότε τσούζει. Το λέω αυτό γιατί εάν είχε γίνει μια κατάληψη στη μονή Ιβήρων και αυτός κάθονταν στο κονάκι τους εκεί στις Καρυές δεν ξέρω αν έλεγε τα ίδια λόγια. Ξεχνάει μάλλον τον χρυσό κανόνα του Ευαγγελίου. Πολύ ωραία τα διδάσκει στους άλλους, αλλά να βγει και αυτός σε μια ερημιά έξω από το μοναστήρι του για να δείξει μια συμπαράσταση στην συνοδεία του Βαρθολομαίου που δεν μπορούν να πάνε στο μοναστήρι τους. Τότε θα είχαν τα λόγια του αξία τώρα από τέτοια λέω εγώ ακόμα περισσότερα και σπουδαιότερα. Με πατερικά αγιογραφικά γεροντικά χωρία και τόσα άλλα. Άντε λοιπόν να πάρει ένα αντίσκηνο και να πάει στις Καρυές για συμπαράσταση και όχι να μένει στο μοναστήρι του.
Αμ πως!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Γέροντα Μάξιμο.

jean alatzo είπε...

Αργά πλέον ,από τον πρώτο χρόνο έπρεπε να γίνουν με μέθοδο και διακριτικά,ΑΛΛΑ τα ψηφαλάκια των ΓΟΧ και οι αλληθωρισμοί των πολιτικάντιδων ανέχθηκαν την αλλοτρίωση.Οι ΓΟΧ έχουν γή και χρήμα να στήσουν μια μονή όπου θέλουν.Τώρα μαζεύτηκαν δήθεν "επόμενοι τοις αγίοις πατράσι" από κάθε καρυδιάς καρύδι.....

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Έγκριτη δημοσιογράφος η Φωτεινή Πιπιλή και επιτυχημένη πολιτικός. Σωστές οι θέσεις της στο προκείμενο, όμως πότε έγινε πιστή; Είναι από τις χαρακτηριστικές μη πιστές φιγούρες στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Αν άλλαξε, εκφράζω τον ενθουσιασμό μου, διότι πάντοτε την εκτιμούσα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσους μοναχούς έχει ο ηγούμενος Βαρθολομαίος;

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε περισσότερους από τον κ, Μεθόδιο αν ήταν στο κεντρικό κτίριο της Μονής. Όταν θα εκκενωθεί από τους καταληψίες η Μονή θα έχει ξανά ημέρες δόξας με πολλούς ΜΟΝΑΧΟΥΣ και όχι συνονθυλεύματα καθηρημένων γοχ που διασύρουνε το τιμημένο ράσο ως χειριστές μολότοφ από παράθυρα.