Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ


Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 (8 Ιουλίου κατά το παλαιό ημερολόγιο), στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, τελέσθηκε από τον από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Επιφανίου Γρηγοριάτου (Γεωργίου Δημητρόπουλου)

Ο π. Επιφάνιος κατά τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών μας άφησε το αποτύπωμά του με το γνήσιο εκκλησιαστικό του φρόνημα, ως κατηχητής, και ιεροψάλτης με την μουσική του κατάρτηση.





Προσωπικά τον γνώρισα και τον εκτίμησα κατά την διαμονή του στο Οικοτροφείο. Ευχόμαι στον νέο Ιερομόναχο να διακονήσει με πνεύμα θυσιαστικό, με φόβο Θεού, με ζήλο, με αυταπάρνηση, και με ταπείνωση τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο των καιρών μας που θα καταφεύγει για να βρει οδό σωτηρίας στο Μοναστήρι του.

Να ευλογήσει ο Κύριος την προσαγωγή σας π. Έπιφάνιε στο ιερό θυσιαστήριό Του, και να σας αξιώσει μέχρι τέλους της ζωής σας να Τον υπηρετείτε  «εν πάση σεμνότητι, έχοντα το μυστήριον της πίστεως εν καθαρά συνειδήσει».

Α.Κ.Κ.










4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είναι και να παραμείνει άξιος. Πολύ το χάρηκα από διάβασα για τη χειροτονία.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε όλες τις φωτογραφίες είδα και εκπροσώπους από την Πάτρα τον π. Νικόλαο Μεσσαλά και τον π. Γεώργιο Γούτσο.
Άξιος ο νέος κληρικός ο αγαπητός π. Επιφάνιος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος.
Τον κέρδισε το Όρος.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Νά ζήσει ὁ ἱερομόναχος πλέον ὁ π. Ἐπιφάνειος, νά εὐαρεστεῖ πάντα τόν Κύριο καί τόν ἡγούμενό του π. Χριστοφόρο, νά χαίρετε τἠν ἱερωσύνη του, νά φωτίζει μέ τήν ζωή του τούς ἄλλους, νά "δώει ὁ Πατήρ τῆς δόξης αὐτῷ πνεῦμα σοφίας καί ἀποκαλύψεως ἐν ἐπγνώσει Αὐτοῦ, πεφωτισμένους τούς ὀφθαλμούς τῆς καρδάς αὐτοῦ", καί ὅλοι ἐμεῖς οἱ φίλοι του νά τόν χαιρόμαστε.
Εὐλόγησον π. Ἐπιφάνειε!
Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ
π. Νικόλαος