Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Είσαστε δίπλα στις πηγές των υδάτων.


Είσαστε δίπλα στις πηγές των υδάτων. 

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε τις ημέρες αυτές την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς στο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας και στο Σχολείο της ενορίας των Αρχαγγέλων. Στην Ελληνική Κοινότητα παρευρέθηκε ως προσκλημενος του Προέδρου αυτής ο Εξοχότατος Πρέσβης κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γεράσιμος Ντούνης καλωσόρισε τον Πρέσβη και τον Μητροπολίτη, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς.  




Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό  του αναφέρθηκε σε χωρίο από το Ψαλτήρι που λέει πως αυτός που βρίσκεται σε χώρους πνευματικούς θα ομοιάζει με δένδρον που είναι φυτευμένον εις τα πλούσια τρεχούμενα νερά και το οποίον θα αποδώσει τους ωρίμους καρπούς του εις τον κατάλληλον καιρόν, τα δε φύλλα του ποτέ δεν θα πέσουν. Ετσι και ο μαθητής αφοσιωμένος στον νόμον του Θεού. Ολα τα έργα, που θα επιχειρήσει, θα έχουν με την ευλογίαν του Θεού. Τόνισε δε ο Μητροπολίτης  " Βρίσκεστε σε χώρο που κατά πάντα υπενθυμίζει τους στίχους του ψαλτηρίου.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου, η Ελληνική Κοινότητα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αποτελούν τα κατάλληλα εργαλεία του Θεού που θα σας ενισχύουν στην μαθητική σας πορεία ".  Παρόμοιους λόγους απηύθυνε ο Μητροπολίτης και στο σχολείο της ενορίας των Αρχαγγέλων.  Μετέφερε σε όλους τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β και προσέφερε σε όλους εικόνα ως ενθύμιο τον Χριστό που ευλογεί τα παιδιά.














Δεν υπάρχουν σχόλια: