Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

2η ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ: ΠΑΜΜΟΝΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Στο πλαίσιο του Εορταστικού Δεκαημέρου για τη 200ετηρίδα από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, 21ης Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό των Αγίων, στο Ρέθυμνο, Παμμοναστική Ιερά Αγρυπνία, με τη συμμετοχή των Αδελφοτήτων όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στον Εσπερινό και τον Όρθρο της Ιεράς Αγρυπνίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Πανοσιολ. Καθηγουμένων και Ιερομονάχων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.


Τους δύο ιεροψαλτικούς χορούς πλαισίωσαν οι Μοναχές από τις γυναικείες Αδελφότητες των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Κουμπέ και Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, συνευχομένων και των Γεροντισσών Μαριάμ και Θέκλας, αντιστοίχως.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας τέθηκαν σε προσκύνηση οι Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων καθώς και Ιερά Λείψανα διαφόρων Αγίων, τα οποία φυλάσσονται στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας και μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό ειδικά για την Ιερά Αγρυπνία.

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Προδρόμου, κήρυξε εμπνευσμένα, ομιλώντας για το μαρτύριο του αίματος και το μαρτύριο της συνειδήσεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Αγρυπνίας, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους όλες τις Μοναστικές Αδελφότητες και τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι  οποίοι πέρασαν κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας και έμειναν μέχρι το τέλος αυτής, συνευχόμενοι μέσα σε αυτό το πανηγύρι της πίστεως, και ευχήθηκε πλούσια τη Χάρη και την Ευλογία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων μας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: